Inför Amarnath Yatra granskar MHA Valley Security

0
44

Yatra kommer att övervakas genom drönare över hela rutten. (Arkiv)

I kölvattnet av fortsatt dödande av civila, panditer och utomstående i Kashmir, höll inrikesministeriet på fredagen ett möte för att se över säkerhetsscenariot i dalen. Även om huvudfokus för mötet var säkerhetsberedskap för det kommande Amarnath Yatra, sa källor att den nuvarande situationen också diskuterades.

Detta är den första Yatra som händer i dalen efter upphävandet av artikel 370 2019. Yatra det året hade skjutits på grund av besluten den 5 augusti och inte hållits de kommande två åren på grund av pandemin.

Ltguvernör Manoj Sinha är ordförande för ett möte med administrativa sekreterare, DC och SP, i Srinagar. (PTI)

Mötet leddes av fackets inrikesminister Ajay Bhalla, som lärt sig ha uttryckt oro över den nuvarande situationen i dalen. Han bad byråer att se till att inga olämpliga incidenter inträffar under Yatra, som är planerad att börja den 30 juni.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Mötet deltog i av CRPF-chefen Kuldiep Singh, BSF-chefen Pankaj Singh och tjänstemän från underrättelsebyrån. J&K DGP Dilbagh Singh deltog virtuellt i mötet.

Best of Express Premium

Premium

Jag provade HealthifyMe Pro och jag är inte säker på att alla behöver kontinuerlig gl…

Premium

Förklarad: Den ihärdiga teorin att Taj Mahal var ett hinduiskt tempel som kallas…

Premium

Förklarat: Varför Luna-krasch har väckt frågor om kryptostabilitet …

Premium

Aviation Secy, fru får rabatterade Air India-biljetter till USA, uppgradera till Busi…Fler premiumhistorier >> Best of Explained

Klicka här för mer

Källor sa att centret har sanktionerat 150 extra företag av den centrala väpnade polisstyrkan för att säkerställa idiotsäker säkerhet. Yatra kommer att övervakas genom drönare över hela rutten. Fordon kommer att fås att röra sig i en konvoj och hela rutten kommer att saneras.

”Det finns en ökad risk för Yatra i år eftersom terrorister i allt högre grad riktar sig mot civila och i synnerhet icke-muslimska utomstående… Det är därför varje minut utarbetas och alla tänkbara ansträngningar görs för att säkerställa att Yatra går fredligt”, sa en hög säkerhetstjänsteman.