Google Wallet op Android wil uw echte portemonnee vervangen

0
44
Google

Google heeft deze week onthuld dat het de werking van tap-to-pay-aankopen, kaartbeheer en passen op Android-apparaten gaat vernieuwen. Het is allemaal een beetje ingewikkeld, maar klinkt over het algemeen als een verbetering.

Google Pay is al beschikbaar op Android, dat kan worden gebruikt voor het beheren van kaarten voor digitale aankopen en tap-to-pay in winkels, het verzenden en ontvangen van geld van vrienden en familie, en het opslaan van digitale versies van sommige soorten kaarten en passen (bijv. passen, beloningskaarten voor winkels, enzovoort). Meer recentelijk heeft Google een geheel nieuwe Pay-app uitgerold, met een grotere focus op het organiseren van bestedingsgegevens en winkelbeloningsprogramma's.

Video afspelen

Google verandert de manier waarop betalingen op Android werken weer, en de exacte ervaring zal per land verschillen. In de Verenigde Staten en Singapore wordt de functionaliteit voor tap-to-pay en kaartscannen verplaatst naar een aparte Google Wallet-app. Dat is een beetje verwarrend, vooral voor oude Android-fans (de vorige naam van Google Pay was ook Google Wallet), maar het weerspiegelt de huidige strategie van Apple. iPhones hebben een Wallet-app voor het bewaren van klantenkaarten, transportpassen, chauffeurs’ licenties en andere gegevens op de telefoon, terwijl Apple Pay uitsluitend kaartbetalingen afhandelt (zowel persoonlijk als online).

Google/TechCrunch

De Verenigde Staten en Singapore zullen de enige twee landen zijn waar Google Pay en Wallet naast elkaar zullen bestaan ​​als twee verschillende apps, althans voorlopig. India zal de nieuwe Wallet-app helemaal niet ontvangen en in de rest van de wereld zal Google Wallet Pay volledig vervangen.

GERELATEERDWat is Google Pay en wat kunt u ermee doen?

De nieuwe Wallet-app heeft nog steeds al je betaalkaarten voor tap-to-pay, net als de huidige versie van Google Pay, maar het uiteindelijke doel is dat de app alles opslaat wat je in een fysieke portemonnee kunt bewaren. Dat omvat vliegtickets, buspassen, winkelkaarten/beloningsprogramma's, cadeaubonnen, vaccinkaarten, tijdelijke aanbiedingen.

Veel van die functionaliteit is al mogelijk met Pay, maar Google wil dat Wallet toegankelijker wordt — meer telefoons hebben een Wallet-knop op het vergrendelscherm (Pixels hebben het al voor Betalen), en gerelateerde items worden in de app gegroepeerd. Google gebruikte als voorbeeld een concert, waar je parkeerkaarten, evenemententickets en voedselbonnen zou kunnen hebben die op dezelfde plek georganiseerd zouden moeten worden. U kunt ook passen van Gmail en Google Foto's naar Wallet kopiëren.

Video afspelen

Het goede nieuws is dat alle winkels, apps of services die met Google Pay werken, gewoon blijven werken in de nieuwe Wallet-app. Google voegt ook de mogelijkheid toe voor bedrijven om generieke passen in Wallet op te slaan die niet in bestaande categorieën passen, en je hebt de mogelijkheid om de camera van je telefoon te gebruiken om zelf bestaande streepjescodes te scannen en op te slaan in Google Wallet (hoewel de resultaten kunnen verschillen).

Advertentie

Google hoopt ook ondersteuning voor stuurprogramma's toe te voegen’ licenties en andere vormen van overheids-ID's in Wallet, maar er wordt al jaren aan die functie gewerkt. Apple heeft zojuist ondersteuning toegevoegd voor Amerikaanse staat-ID's en stuurprogramma's’ licenties in de iPhone Wallet-app vorig jaar en Arizona was de eerste staat die de functie in maart inschakelde.

Google Wallet zal in de komende weken worden uitgerold naar Android-apparaten.

LEES VOLGENDE < ul id="nextuplist">

  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons