Mens du sov: I Wimbledon slår Djokovic portforbud for å nå kvartaler, Tunisias Ons Jabeur inn i QF igjen; Windies slo Bangladesh i andre T20I

0
127

Mens du sov: Novak Djokovic slo Tim van Rijthoven, Ons Jabeur slo Elise Mertens og Widies 1-0 opp mot Bangladesh. (Foto: AP/Twitter/windiescricket

Novak Djokovic nådde sin 13. Wimbledon-kvartfinale søndag kveld ved å slå den nederlandske spilleren Tim van Rijthoven 6-2, 4-6, 6-1, 6-2 på Center Court. Jokerinnslaget Rijthoven, rangert som 104., utgjorde en tøff utfordring før Djokovic da han vant et 50-minutters andre sett. Det så ut til at kampen kanskje ikke var ferdig før Wimbledons portforbud klokken 23.00. Men Djokovic skiftet giret i de neste to settene for å avslutte seieren med omtrent 20 minutter til overs. Den tre ganger forsvarende mesteren Djokovic vil møte Jannik Sinner i kvarteret.

Tunisia’s Ons Jabeur når QF igjen

Den tunisiske tennisstjernen Ons Jabeur gikk videre til sin andre strake kvartfinale i Wimbledon med en 7-6 (9), 6-4 seier over Elise Mertens søndag. Jabeur, som på nr. 3, er det høyest gjenværende kvinnefrøet. For å riste av seg skuffelsen over et tap i første runde i French Open, er Jabeurs mål «veldig høye” på All England Club. For et drøyt år siden ble hun den første arabiske kvinnen som vant en singeltittel på eliteturneringen i tennis for kvinner da hun løftet trofeet i Birmingham – også en gressbaneturnering. Neste er den unseedede tsjekkiske spilleren Marie Bouzkova, som gikk videre til sin første Grand Slam-kvartfinale ved å slå Caroline Garcia fra Frankrike 7-5, 6-2.

WI slo BAN: Rovman Powell’s 28-ball 61

I en spennende T20I-kamp slo Vest-India Bangladesh med 35 løp i den andre kampen på søndag. Rovman Powells ubeseirede 28-balls 61 tok Windes til 193-5, noe som viste seg å være for mye for Bangladesh å jage ned. Som svar kunne Bangladesh score 158-6 og Vestindia vant kampen og tok en 1-0 ledelse i serien med tre kamper. Første T20 på lørdag var en utvasking. Bangladesh nådde 105-8 på 13 overs med kampen allerede redusert til 14 overs per side. Det spillet var den første cricketlandskampen på Windsor Park siden den ble gjenoppbygd etter å ha blitt alvorlig skadet i 2017 av en orkan. Den tredje og siste T20 er planlagt til torsdag i Providence, Guyana, etterfulgt av en tre-kamp ODI-serie.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her