Kun je zien wie je Instagram-verhaal heeft bekeken?

0
61

Denk je dat iemand in het geheim je Instagram-verhalen bespioneert? Is dat zelfs mogelijk? Wel het is. Gelukkig kun je met Instagram mensen zien die je Instagram-verhaal hebben bekeken. Maar je kunt misschien niet iedereen zien die je verhalen heeft bekeken, vooral niet als ze apps van derden/niet-officiële apps gebruiken.

In deze zelfstudie worden verschillende manieren behandeld om te zien wie je Instagram-verhaal heeft bekeken. Je leert ook hoe je je verhalen voor specifieke mensen kunt verbergen.

Inhoudsopgave

  Wie heeft je Instagram-verhaal bekeken? Controleren

  Instagram-verhalen hebben een 'Activiteit'-kaart waarop u kunt zien wie de inhoud heeft bekeken die u uploadt. Je kunt zelfs controleren hoe mensen met je verhalen omgingen als je een zakelijk account hebt.

  Je controleert wie je Instagram-verhaal heeft bekeken wanneer het op je profiel staat en zelfs 24 uur nadat het is verdwenen.

  1. Tik op de cirkel Jouw verhaal in de rechterbovenhoek van het Instagram-startpaginafeed om je verhaal/verhalen te bekijken.
  2. Je kunt ook naar je Instagram-profiel gaan en op je profielfoto of -pictogram tikken.
  3. Tik op de profielfoto's in het gedeelte met verhaalactiviteiten (onderaan) -linkerhoek van uw scherm. U kunt ook vanaf de onderkant van uw scherm omhoog vegen om de kaart 'Activiteit' weer te geven. Je zou mensen moeten zien die je verhaal hebben bekeken.

  Verschillende verhalen kunnen (en kunnen) verschillende kijkers en weergavetellingen hebben. Dus als je meerdere verhalen hebt geüpload, selecteer dan elk verhaal om hun kijkers te controleren. Instagram neemt herhalingen van je verhaal op. Het aantal weergaven van een verhaal kan dus meer zijn dan het aantal kijkers.

  Stel dat je verhaal 25 weergaven heeft, maar dat er slechts 16 mensen op de lijst met kijkers staan. Dat komt omdat sommige accounts je verhaal meerdere keren hebben bekeken.

  Als iemand je verhaal leuk vond, zou je een emoji met een rood hart in de benedenhoek van de profielfoto van de persoon zien.

  Er verschijnt een bericht “Niemand heeft dit nog gezien” op het scherm als niemand je verhaal heeft bekeken.

  Het dashboard voor verhaalactiviteiten voor Instagram Professional- en Business-accounts is iets anders en geavanceerder. Op het tabblad 'Inzicht' vindt u meer informatie over uw verhaalactiviteiten.

  Tik op het histogram of diagrampictogram in de rechterbovenhoek van het verhaal activiteitendashboard. U vindt een samenvatting van een aantal belangrijke inzichten over uw verhaal: bereikte accounts, vertoningen, inhoudsinteractie, enz. Gegevens uit deze verhaalinzichten kunnen helpen de betrokkenheid te vergroten en uw bedrijf te laten groeien.

  Kan iemand in het geheim je Instagram-verhaal bekijken?

  Ja, mensen kunnen je verhaal anoniem bekijken, maar niet via de officiële Instagram-app. Met sommige apps en websites van derden kunnen mensen Instagram-verhalen bekijken zonder medeweten van de accounteigenaar. InstaStories is een populaire website voor het stiekem bekijken en downloaden van verhalen van Instagram-gebruikers met een openbaar profiel.

  Alles wat je nodig hebt om iemands Instagram-verhalen op deze diensten te bekijken, is de gebruikersnaam van die persoon. De platforms zijn vaak gratis en je hoeft niet eens een Instagram-account te hebben.

  Opmerking:Diensten van derden die u vragen uw Instagram-account aan hun apps te koppelen, zijn mogelijk onveilig. Soms zijn ze onbetrouwbaar en werken ze niet. Geef uw Instagram-inloggegevens niet aan derden, tenzij u dat moet.

  Je moet weten dat je verlopen of verwijderde verhalen niet kunt bekijken op Instagram of tools van derden. Instagram-verhalen verlopen 24 uur na het tijdstip van uploaden.

  Er is momenteel geen manier om de verhalen van Instagram-gebruikers met een privéprofiel anoniem te bekijken, zelfs niet met tools van derden. Ze kunnen altijd controleren wie hun verhalen heeft bekeken – kijkers kunnen zich nergens verbergen. Evenzo moet u een privéaccount volgen voordat u de status van de persoon kunt bekijken. 

  Hoe u Instagram-verhaalkijkers na 24 uur kunt controleren

  Instagram verwijdert inhoud op je verhaal na 24 uur. Je hebt geen toegang meer tot verwijderde of verlopen verhalen vanuit je profiel of startpagina. De inhoud is ook niet meer beschikbaar voor je volgers en openbare kijkers.

  Instagram biedt echter nog een periode van 24 uur om te zien wie je verhaal heeft bekeken nadat het uit je profiel is verdwenen. In totaal kun je dus 48 uur nadat ze zijn geüpload zien wie je Instagram-verhalen hebben bekeken.

  1. Open je Instagram-profiel, tik op het hamburgermenupictogram en selecteer Archief.
  1. Tik op het vervolgkeuzemenupictogram bovenaan de pagina en selecteer Verhalenarchief.

  Je vindt een verzameling oude (en verlopen) verhalen die je op je profiel hebt geplaatst op de pagina 'Verhalenarchief'.

  1. Selecteer een item in de lijst en veeg omhoog om te zien wie het verhaal in de afgelopen 48 uur heeft bekeken. U kunt ook op de profielpictogram(men) in de linkerbenedenhoek tikken. Dat opent ook de kaart met verhaalactiviteiten.

  Instagram kan alleen het aantal weergaven weergeven zonder de gebruikersnamen van de mensen die je verhaal hebben bekeken. Dat gebeurt meestal wanneer het verhaal recentelijk na 24 uur is verlopen. Het probleem kan worden opgelost door de Instagram-app te sluiten en opnieuw te openen.

  Als je de gebruikersnamen van mensen die je verhaal bekijken nog steeds niet kunt zien, wacht dan enkele minuten en controleer het opnieuw.

  Neem de tijd Last van Instagram-verhaalweergaven

  Er zijn verschillende manieren om te dicteren wie je Instagram Stories kan bekijken. Je kunt je profiel privé maken, een lijst met vrienden maken of verhalen verbergen voor specifieke mensen.

  Je Instagram privé maken

  Alleen mensen die jou volgen, kunnen je profiel bekijken en delen. Instagram-berichten en -verhalen wanneer u uw pagina privé maakt. Zo maak je je account privé op iPhones en Android-apparaten:

  1. Tik op je profielfoto in de rechterbenedenhoek van de Instagram-app om je profielpagina te openen. Tik op de hamburgermenupictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Privacy.
  3. Inschakelen Privéaccount en tik op Overschakelen naar Privé om door te gaan.

  Mogelijk krijgt u een prompt om uw volgers te beoordelen. We raden je aan de lijst door te nemen en mensen te verwijderen waarvan je niet wilt dat ze je verhalen zien.

  1. Tik op Volgers beoordelen en tik op de < strong>Verwijderen knop naast de gebruikersnamen die u uit de lijst wilt verwijderen.

  Een goede vriendenlijst maken

  Door een lijst met goede vrienden te maken, kun je verhalen delen met een select aantal mensen. Alleen mensen op de lijst kunnen je verhaal bekijken. Het beste is dat je zoveel mensen kunt toevoegen als je wilt aan je lijst met goede vrienden.

  Mensen op de lijst weten dat ze erop staan, maar kunnen andere mensen op de lijst niet zien . Alleen jij hebt toegang tot die informatie. Hier leest u hoe u een lijst met goede vrienden maakt en verhalen deelt met mensen op de lijst.

  1. Open uw Instagram-profiel, tik op het hamburgermenupictogram en selecteer Goede vrienden.
  1. Tik op de knop Toevoegen naast de mensen die je wilt toevoegen aan je lijst met goede vrienden. Of tik op Verwijderen om iemand uit de lijst te verwijderen.

  Je ziet een groene badge naast de profielfoto van mensen die je aan de lijst toevoegt. Er is een zoekbalk om snel mensen te vinden die je wilt toevoegen. Typ de gebruikersnaam van de persoon in de zoekbalk en tik op Toevoegen om deze op te nemen in je lijst met goede vrienden.

  Je kunt iedereen toevoegen aan je lijst met goede vrienden: mensen die dat niet zijn jou en mensen die je niet volgt volgen.

  1. Tik op het x-pictogram in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de vorige pagina.< /li>
  < /figure>

  Instagram stelt geen mensen op de hoogte die je hebt toegevoegd aan of verwijderd uit je lijst met goede vrienden. Wanneer je verhalen deelt met je goede vrienden, zien mensen op de lijst een groene ring rond je profielfoto. Dat vertelt ze dat ze op je lijst met goede vrienden staan.

  Verberg Instagramverhalen voor specifieke mensen

  Met Instagram kun je je verhalen verbergen voor specifieke Instagram-gebruikers, vergelijkbaar met WhatsApp, Facebook en andere populaire sociale-mediaplatforms. Ga als volgt te werk:

  1. Open je Instagram-profiel, selecteer het menupictogram en tik op Instellingen.
  2. < li>Tik op Privacy.

  3. Selecteer Verhaal.
  1. Tik op Verhaal verbergen voor.
  2. Selecteer de gebruikers voor wie je je verhaal wilt verbergen en tik op Gereed.

  Houd er rekening mee dat het verbergen van je verhalen ook je live video's verbergt voor beperkte gebruikers. Dit zijn momenteel de drie effectieve methoden om je Instagram-verhalen te behouden. We zullen dit artikel bijwerken wanneer Instagram in de toekomst meer verhaalgerelateerde privacyfuncties introduceert.