Waarom u zich moet ontdoen van ongebruikte Android-apps

0
70
PixieMe/Shutterstock.com

Je hebt waarschijnlijk veel meer apps op je Android-telefoon dan je denkt. Het is heel gemakkelijk om een ​​enorme bibliotheek met apps te verzamelen zonder het te beseffen. Er zijn een paar redenen waarom je er een paar zou moeten wissen.

Controleer hoeveel apps je hebt geïnstalleerd

We gebruiken meestal alleen een handvol apps per dag, maar wed dat je er nu meer dan 100 op je Android-telefoon hebt geïnstalleerd.

Geloof me niet? Ga naar de Play Store en tik op je profielpictogram. Ga naar Apps beheren & Apparaten > tabblad beheren. Hoeveel worden vermeld als “Geïnstalleerd?”

😬

Digitaal hamsteren

Er zijn niet veel mensen die zoveel apps actief gebruiken. We houden ze in de buurt omdat we ze misschien af ​​en toe moeten gebruiken. Het is in wezen digitaal hamsteren: “Nou, misschien heb ik dit ooit nodig…”

Tot op zekere hoogte is dit prima. Het is logisch dat je niet elke app die je elke dag hebt nodig hebt. Sommige zijn handig voor bepaalde situaties en je wilt de app niet elke keer moeten installeren als je hem nodig hebt. Er zijn echter waarschijnlijk een groot aantal apps die je een keer hebt gebruikt en nooit meer hebt aangeraakt.

Advertentie

Dus wat is er zo erg aan om al deze apps in de buurt te houden? Doet het echt pijn om apps om je heen misschien nooit meer te openen? Er zijn dingen waar u misschien niet aan denkt.

Maak opslagruimte vrij

Het meest voor de hand liggende dat ongebruikte apps doen, is opslagruimte innemen. Alle apps hebben een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig, zelfs als die apps geen dingen zoals foto's op je apparaat opslaan.

Ongebruikte apps nemen opslagruimte in beslag die je voor andere dingen zou kunnen gebruiken. Sommige apps zijn groter dan andere. Vooral games nemen doorgaans veel ruimte in beslag. Als je een trendy spel hebt gedownload en het een tijdje hebt gespeeld, neemt het daar nog steeds ruimte in beslag.

Gelukkig kun je vanuit de Google Play Store gemakkelijk zien welke apps de meeste opslagruimte in beslag nemen. Van daaruit kun je apps in bulk verwijderen en een deel van je opslagruimte terugnemen voor foto's, video's en andere dingen.

GERELATEERD: Hoe je kunt zien welke Android Apps nemen de meeste ruimte in beslag

Maak uw telefoon veiliger

Een ander ding om over na te denken is beveiliging. Je gebruikt de apps misschien niet meer, maar het is mogelijk dat ze nog steeds dingen op de achtergrond doen. Apps die toestemming hebben gekregen voor je locatie, opslag en andere delen van je telefoon hebben die toestemming nog steeds nadat je ermee klaar bent.

Gelukkig heeft Google stappen ondernomen om dit soort dingen te voorkomen gebeuren met Android-apps. Niet alleen kun je apps “tijdelijk” machtigingen, maar machtigingen kunnen worden ingetrokken nadat een app een tijdje inactief is geweest.

Advertentie

Zelfs met deze nieuwe en verbeterde toestemmingscontroles, is de beste gok om te voorkomen dat een app op de achtergrond frauduleus wordt, deze volledig te verwijderen. De softwaretools zijn geweldig voor apps die je misschien nog wel eens nodig hebt, maar het is beter om een ​​app die je niet gebruikt volledig te verwijderen.

Benieuwd welke apps welke rechten hebben? Je kunt in de Android-instellingen controleren welke apps je toegang hebt gegeven tot je locatie, camera en microfoon. U kunt besluiten de machtigingen aan te passen of de app eenvoudigweg te verwijderen.

GERELATEERD: Automatisch machtigingen intrekken voor ongebruikte Android-apps

< h2 role="heading" aria-level="2">Schone telefoon, helder hoofd

Ten slotte is het opruimen van je telefoon een goede manier om afleiding te voorkomen. Een meer gerichte telefoonervaring kan het gebruik veel aangenamer maken.

We hebben de neiging om e-mailspam en ongewenste telefoonmeldingen op dezelfde manier te behandelen. In plaats van een minuut of twee extra te besteden aan het afmelden, verspillen we nog meer tijd aan afleiding en het verwijderen van berichten. Zorg ervoor dat apps die u niet gebruikt uw telefoon niet vervelender maken.

Neem een ​​paar minuten de tijd om door uw lijst met apps te bladeren en te evalueren welke apps u daadwerkelijk gebruikt. Aarzel niet om ongebruikte apps te verwijderen. Je kunt ze tenslotte gewoon nog een keer installeren als je ze weer nodig hebt. Je telefoon zal je dankbaar zijn.

GERELATEERD: Android-apps van je smartphone of tablet verwijderen

LEES VOLGENDE

  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?