Terwijl je sliep: Arsenal wint FA Cup met 3-0, Hugo Lloris trekt zich terug uit het internationale voetbal en Australia Women kondigt T20 WK-selectie aan

0
59

De Engelse Premier League-koploper Arsenal boekte een 3-0 zege tegen Oxford United in de derde ronde van de FA Cup. Na een patstelling van een eerste helft scoorden de schutters drie doelpunten binnen 13 minuten in de tweede helft om de beslissing te nemen.

Mohamed Elneny bezorgde de bezoekers een voorsprong in de 63e minuut gevolgd door een brace van Eddie Nketiah. Alle drie de Arsenal-goals werden gemaakt door Fabio Vieira, die manager Mikel Arteta na de wedstrijd over hem heen gutste.

“Dat is zijn kwaliteit, om goals te creëren en wedstrijden te beslissen in het laatste derde deel”, zei Arteta over Vieira. “Hij heeft op een grote manier bijgedragen aan het winnen van deze wedstrijd.”

Hugo Lloris stopt als international

Aanvoerder van het Franse nationale herenteam en eerste keus doelman Hugo Lloris stopte met zijn internationale voetbalcarrière waarin hij Les Bleus' speler werd. speler met de meeste limieten (145). Lloris leidde het team in hun WK-winnende campagne van 2018.

Lloris speelde ook in meer wedstrijden voor Frankrijk op het WK dan wie dan ook, zijn laatste optreden was de sensationele 3-3 finale tegen Argentinië die Frankrijk verloor 4-2 na strafschoppen.

“Ik wil blijven presteren, deze sport beleven zoals ik altijd heb gedaan, en misschien zal deze beslissing me meer fysieke frisheid geven bij mijn club,” zei Lloris.

“Hij was aanvoerder toen ik coach werd in 2012, ik heb de armband voor hem gehouden en daar heb ik nooit spijt van gehad”, zei hij. Dat zei de Franse bondscoach Didier Deschamps in een verklaring van de Franse voetbalbond.