Ny förlust pressar Malmö – föll tungt mot Elfsborg

0
105

Malmö FF hamnar allt längre efter i den allsvenska guldjakten. På söndagen blev det förlust borta mot formsvaga Elfsborg med 3–2 i en svängig match. Elfsborg tog tidigt ledningen på straff genom Michael Baidoo, men MFF:s målkung Isaac Kiese Thelin såg till att skåningarna kom in i matchen igen strax före halvtidsvilan. Samme Kiese Thelin gjorde även 2–1 med knappt 30 minuter kvar att spela, innan matchen svängde på nytt. Michael Baidoo placerade in 2–2 efter ett fint inspel i straffområdet och bara fem minuter senare såg danske André Römer till att Boråslaget tog hem samtliga tre poäng. Under söndagen tog samtliga andra lag i toppen minst en poäng och MFF:s avstånd till serieledaren Häcken är nu elva poäng.