Sverige tappade ledningen – oavgjort i EM-premiären

0
122

Sverige öppnade EM i England med att spela 1–1 mot regerande mästarna Nederländerna. Sverige inledde matchen piggt och tog ledningen efter en dryg halvtimme genom Jonna Andersson efter fint förarbete av Kosovare Asllani som spelade fram Andersson efter att ha tunnlat sin försvarare. Första halvlek blev stökig för Nederländerna som tvingades byta både stjärnmålvakten Sari van Veendendaal och mittbacken Aniek Nouwen efter skador. Den svenska ledningen stod sig första halvlek ut, men redan några minuter efter paus kvitterade Nederländerna genom Jill Roord efter passivt svenskt försvarsspel. Därefter skapade båda lagen lägen att ta ledningen, men några fler mål blev det inte. Resultatet innebär att alla lag i grupp C har en poäng sedan matchen mellan Portugal och Schweiz tidigare på lördagen slutat 2–2.