Just nu: Rysare i EM-finalen – Sverige jagar guld

0
139

EM-finalen i handboll mellan Sverige och Spanien pågår just nu i Budapest. Sverige började matchen starkt och ledde stora delar av första halvlek. Målvakten Andreas Palicka storspelade och stod för sju räddningar under matchens första 30 minuter. I halvtid låg Sverige under med ett mål. Ställningen var då 13–12 till Spanien. – Det är ett ställningskrig där ute. Det gäller att skruva upp det lite till, säger Max Darj i halvtid. Ställningskriget forsatte i den andra halvleken. Efter drygt 40 minuters spel stod det 19–19 i matchen. Sverige har inte vunnit ett EM-guld på herrsidan sedan 2002. Inför matchen hade Sverige inte vunnit en match mot Spanien på tio försök. Matchen sänds på TV6 och Viaplay och går att följa via direktrapporteringar i länkarna nedan. Målvakter: Andreas Palicka, Tobias Thulin. Vänstersexor: Hampus Wanne och Lucas Pellas. Mittsexor: Max Darj, Oscar Bergendahl, Fredric Pettersson. Högersexor: Valter Chrintz, Niclas Ekberg, Daniel Pettersson. Vänsternior: Jonathan Carlsbogård, Karl Wallinus. Mittnior: Jim Gottfridsson, Felix Claar. Högernior: Albin Lagergren, Linus Persson. På plats i Budapest men utanför laget: Peter Johannesson, Emil Mellegård, Jonathan Edvardsson, Felix Möller, Lukas Sandell och Eric Johansson.