Vinst i första mötet ger MFF drömläge att nå gruppspel

0
124

Malmö FF besegrade bulgariska Ludogorets i den första matchen av två i playoff till gruppspelet i Champions League. Skåneklubben vann med 2-0 på hemmaplan i Malmö och har nu ett drömläge inför returen i Bulgarien. MFF inledde i ett rasande tempo och skapade flera kvalificerade chanser, bland annat ett stolpskott från stjärndansken Anders Christiansen, innan målnollan spräcktes. I den 32:a minuten fick MFF en hörna som förvaltades på bästa sättet, där Veljko Birmancevic kunde placera in bollen från distans efter en läcker hörnvariant. I den andra halvleken utökade norske Jo Inge Berget ledningen till 2-0 på retur efter att Christiansen avslutat. Returmötet spelas nästa tisdag och om MFF skulle ta sig vidare till gruppspel drar klubben in ytterligare 70 miljoner kronor, utöver de 90 miljoner som redan säkrats i och med Europaspelet.