Kvartsfinalisterna Indien åker på Gurjant Singhs tvillingstrejker för att slå Japan med 5–3 i förra puljespelet

0
189

Leandro Tolini från Argentina i aktion mot Gurjant Singh i Indien. (Reuters)

Anfallaren Gurjant Singh var två gånger i mål när Indien bekvämt utklassade värdarna Japan med 5–3 på fredagen för att slutföra sitt poolförfarande med fyra segrar efter att redan ha tätat en kvartsfinalplats i det pågående OS.

Bortsett från Gurjant (17: e, 56: e), Harmanpreet Singh (13: e), Shamsher Singh (34: e) och Nilakanta Sharma (51: a) gjorde mål för Indien för att ge de åttfaldige olympiska mästarna sin tredje seger i rad i pool A på Oi Hockey Stadium.

Kenta Tanaka (19: e), Kota Watanabe (33: e) och Kazuma Murata (59: e) var måltagare för Japan, som redan slogs ut från åtta sista loppet inför fredagens oavgjort .

I kraft av denna seger blev Indien tvåa i pulje A bakom Australien med fyra segrar av fem matcher.

Kookaburras avslutade sitt poolengagemang på topp med fyra vinster och oavgjort.

Indiens ensamma nederlag — en 1-7 drubbing — kom i Australien.

De fyra bästa lagen från varje pool av sex kvalificerar sig för kvartsfinal.

Indianerna gick i offensiven från att hålla sitt segerlopp intakt. början och trängde in i japanerna som attackerade tredje vid flera tillfällen.

Trots att de utövade kontinuerligt tryck på det japanska försvaret kunde indianerna inte klara ett klart skott på målet under de första 10 minuterna av matchen.

Faktum är att det var Japan som hade den första poängen chans men Tanakas skott gick precis utanför.

Snart säkrade Indien sin första straffhörna och Harmanpreet gjorde inga misstag när han gav sin sida ledningen.

Simranjeet Singh och Gurjant hade en bra match på förhand eftersom de kombinerade bra men den senare ansträngningen från nära håll hölls borta av Japans målvakt Koji Yamasaki.

Indien fördubblade sin ledning två minuter in i andra kvartalet när Simranjeet och Gurjant åter kombinerade bra för att skapa möjligheten.

Det var Simranjeet som skapade flytten. Även om hans första skott räddades av Yamasaki, fick han bollen igen framför sin pinne och gjorde tillräckligt för att ge den vidare till Gurjant som knackade in den från nära håll till dubbla Indiens ledning.

Men två minuter senare drog Japan tillbaka ett mål, tack vare ett defensivt förfall från veteranen Birender Lakra, som inte lyckades kontrollera en passning och bollen framför Tanaka, som lyckades undvika försvararen och slänga in bollen med ett kraftfullt skott förbi Indien vårdnadshavare PR Sreejesh.

Medan Indien dominerade förfarandet när det gäller innehav och cirkelpenetration, tog den nippiga japanen Indien avskräckande med en kontring bara tre minuter efter ändringarna och Watanabe gjorde mål för att återställa pariteten.

Men Japan &#8217 ; s glädje var kort när Indien återställde sin ledning bara en minut senare när Shamsher avböjde i Nilakantas passning.

Indien säkrade sin andra straffhörna i det tredje kvartalet men Harmanpreet misslyckades med att utföra chansen detta tid.

Minuter in i fjärde kvartalet nekades Lalit Upadhyay av en alert Japan -målvakt Yamasaki.

Indien utökade snart sin ledning när Harmanpreet hittade Surender Kumar på vänster flank med en tum perfekt flygboll och Nilakanta var på rätt plats vid rätt tidpunkt för att avböja i försvararens kryss.

< iframe loading = "lat" src = "https://open.spotify.com/embed/episode/7vY9kCRmXMPGfx2dythQXE" width = "100%" height = "232" frameborder = "0">

Indien säkrade snart ytterligare en straffhörna men Japans försvar var på väg att neka Harmanpreet igen.

Japan tjänade sedan sin första straffhörna i matchen men Takashi Yoshikawa lyckades inte ta sig förbi Sreejesh framför det indiska målet.

Indien gjorde 5-2 när Gurjant gjorde mål från en variant från hans sida &#8217 ; s fjärde straffhörna.

Ytterligare ett defensivt fel gjorde att Japan kunde minska marginalen bara en minut från den sista hooten genom Murata.

📣 The Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste OS -nyheterna, ladda ner Indian Express -appen.

• Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.