Tokyo 2020: Indien startar hockeykampanj med 3-2 seger mot Nya Zeeland i inledningen

0
190

Indiens målvakt PR Sreejesh som skyddar målet mot Nya Zeeland i OS i Tokyo. (Twitter/Hockey Indien)

Harmanpreet Singh gjorde en stag och veteranmålvakten PR Sreejesh stod som en mur under de sista minuterna när det indiska mäns hockeylag övervann en sen våg från Nya Zeeland för att utjämna en nära 3 -2-segern i den inledande matchen i OS här på lördag.

Harmanpreet (26: e och 33: e minut) gjorde en dubbel för Indien, medan Rupinder Pal Singh (10: e) var den andra målskytten för åtta- tid tidigare mästare, för närvarande rankad fjärde i världen, i Pool A-matchen på Oi-hockeystadion här.

För det åttonde rankade Nya Zeeland gjorde Kane Russell mål från ett straffhörn i den sjätte minuten innan Stephen Jenness (43: e minut) minskade marginalen för nederlag senare i matchen.

Indien spelar nästa mäktiga Australien på söndag.

Indianerna blev chockade i den sjätte minuten när Russell hittade det övre högra hörnet av det indiska målet förbi Sreejesh med en hård svängning.

Trots att han inte gjorde mål var anfallaren Mandeep Singh en live-wire för Indien på förhand och fick ett straffhörn för sin sida, vilket resulterade i ett straffslag från vilket Rupinder drog paritet i den 10: e minuten.

Nya Zeeland skulle inte lämnas efter eftersom de gav det indiska försvaret en löpning för sina pengar som säkerställde fyra straffhörnor i rad men slösade bort allt. >

Fyra minuter in i andra kvartalet kom Hayward igen till scenen när han höll bort Indiens skeppare Manpreet Singhs lob från en en-mot-en-situation.

Men sex minuter senare gav Harmanpreet Indien ledningen 2-1 vid halvtid.

Tre minuter efter bytesänden var Harmanpreet återigen i tjocklek när han omvandlade sitt andra straffhörn av dagen med en precisionsstrejk.

Indien säkrade ytterligare ett straffhörnan minuter senare men den här gången räddades Harmanpreets ansträngning av Kiwi-försvaret.

Men matchen blev livlig när Jenness gjorde en härlig avslutning förbi Sreejesh i den nära stolpen i den 43: e minuten.

Tre minuter från heltid blockerades Lalit Upadhayays strejk från toppen av cirkeln briljant av Hayward för att hålla Nya Zeeland i jakten.

Det var hela Nya Zeeland i de sista paren i minuten när de pressade hårt för utjämnaren och tjänade i processen tre straffhörnor i snabb följd men Sreejesh kom till Indiens räddning och gjorde några lysande räddningar för att hålla motståndarna i avstånd.

Med 24 sekunder kvar, säkerställde Nya Zeeland ytterligare ett straffhörn, men återigen kom den erfarna Sreejesh till Indiens räddning och hjälpte sin sida att säkra full poäng från spelet.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla senaste nyheterna från OS, ladda ner Indian Express-appen.

• Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.