Bra besked inför EM – trygg svensk seger mot Armenien

0
153

Det blev vinst för Sveriges del i den sista matchen inför nästa veckas fotbolls-EM. Detta i ett genrep mot Armenien som blågult vann med 3-1. Sverige satte full fart från start och skapade flera stora chanser innan Emil Forsberg kunde sätta ledningsmålet på frispark efter 16 minuter, ett skott som Armeniens målvakt borde ha räddat. 20 minuter senare nickade mittbacken Marcus Danielson in 2-0 på hörna, och Sverige kunde gå till halvtidsvila med en trygg ledning trots att Sebastian Larsson bränt en straff. Armenien ryckte upp sig i den andra halvleken och lyckades få in en reducering på nick genom Vahan Bichakhchyan men bortalaget var aldrig riktigt nära att hota. Med dryga kvarten kvar bytte förbundskapten Janne Andersson fyra spelare. In kom bland annat Marcus Berg som kyligt kunde punktera matchen till 3-1.