Sävehof vann tre raka – mästare igen

0
183

Sävehofs herrar vann även den tredje SM-finalen mot Skövde, och försvarade därmed sitt guld från 2019. – Jag var inte orolig, säger målvakten Bertram Obling till C More efter Sävehofs seger med 30–27 hemma i Partille.

TT

Guldjubel i Sävehof efter 3–0 i matcher mot Skövde.Bild: Adam Ihse/TT En av ledarna i Sävehof på guldkvällen var Christoffer Brännberger, tuff mittsexa som missat en stor del av säsongen efter att ha haft covid-19. Han gjorde sju mål i matchen – därav tre som oväntad straffskytt.Den första matchen i finalserien, för en vecka sedan, var superjämn. Sävehof vann till slut med ett måls marginal efter två förlängningar.I den andra matchen var Skövde hemmalag, men försvagat. De starka mittförsvararna Dan Beck-Hansen och Rex Blom var avstängda, och landslagsmeriterade högernian Jack Thurin stoppades av en skada från första finalmatchen. Sävehof vann ganska enkelt med 32–22.På tisdagen var Blom och Beck-Hansen med i Skövde igen, medan Thurin fortfarande saknades. Skövde började bra och ledde med 4–2. Men Sävehof visade större bredd och vände till ledning med 14–11 efter första halvlek.– Vi får lite för många utvisningar. Det förstör rytmen, säger Matias Helt Jepsen, spelmotor i Skövde, till C More i paus.Efter vilan satsade Skövde på att ha sju utespelare i anfall. Det gick sådär. Sävehofs ledning fortsatte att hålla sig runt tre mål. Skövde kom inte närmare. Och i 47:e minuten drog Skövde på sig två utvisningar.Sävehof hade 25–20. Skövde kämpade dock på, och hemmalagets ledning krympte till 26–24 med sju minuter kvar.Men Sävehof lät sig inte störas, och tog sitt sjunde SM-guld på herrsidan.Fakta