FIFA World Cup 2018 warm-ups: Aleksander Mitrovic treble helpt Servië, naar de 5-1 nederlaag van Bolivia

0
327

Aleksandar Mitrovic toonde tekenen van vormen vooruit op de World Cup. (Bron: Reuters)

Gerelateerd Nieuws

• Mohamed Salah vergadering met de Tsjetsjeense leider roept rode vlaggen

• Rusland hoopt roer de FIFA World Cup 2018 drukte met muzikale lepels

• FIFA World Cup In 2018: Twee Britse scheidsrechters om te reizen van ENGELAND naar Rusland op de fiets

Servië genoten van een moreel-het stimuleren van generale repetitie voor het wk na de spits Aleksandar Mitrovic scoorde een hat-trick in hun 5-1 drubbing van Bolivia in een vriendelijke op zaterdag.

Vooruit Adem Ljajic en verdediger Branislav Ivanovic waren ook op doel als de Serven gesaldeerd vier van hun doelen in een lop-zijdig eerste helft tegen de ongelukkige Bolivianen, die er niet in geslaagd om in aanmerking te komen voor het 14 juni-15 juli-toernooi in Rusland.

Gestoken door een saaie 1-0 nederlaag tegen Chili op zondag, Servië coach Mladen Krstajic overgestapt naar een 4-2-3-1 formatie met Ljajic spelen achter Mitrovic en centrale middenvelder Sergej Milinkovic-Savic ingezet in een diepere rol.

De rejigged line-up afgevuurd op alle cilinders in de opening de helft van Mitrovic onder leiding Servië in een vroege voorsprong en maakte er 3-0 met een klinische finish na Ljajic geboord in de tweede met een prima schot van 13 meter.

Ivanovic, die gelijk stond aan de voormalige middenvelder Dejan Stankovic het record van 103 internationale optredens, volleyed in het vierde kort voor de rust na Mitrovic vond hem ongemarkeerde met een overhead kick in het gezicht van de zes-yard box.

De Serviërs hebben hun voet van het gas te vroeg in de tweede helft en Bolivia nam snel voordeel als Jhasmani Campos prikte de bal langs doelman Vladimir Stojkovic, na een mooie solo run in de 48e minuut.

Bolivia keeper Guillermo Viscarra gepareerd twee stekende schoten van Dusan Tadic, maar was machteloos toen Newcastle United spits Mitrovic gekrulde een prachtig schot van 20 meter langs hem naar cap een cap is een uitstekende individuele prestatie.

Winger Filip Kostic miste twee goede kansen om toe te voegen aan Servië tally als ze upped het tempo in de laatste stadia, brulde door enkele honderden fans in Graz.

Servië is fijn display is het waarschijnlijk te laat Krstajic met selectie dilemma ‘ s vóór de opening van de Groep E wedstrijd tegen Costa Rica op juni 17, Milinkovic-Savic kan nu de voorkeur worden gegeven aan Luka Milivojevic in het centrum van het middenveld.

Centrum terug Nikola Milenkovic, die won alleen zijn derde cap, ook lijkt om de knipoog met een voorsprong van meer ervaren spelers na een paar steengoede optredens.

De Serven ook spelen Zwitserland op 22 juni en Brazilië vijf dagen later.