FIFA World Cup In 2018: Gareth Southgate inhoud als Engeland vinden aanvallende vorm

0
332

Gareth Southgate geprezen zijn voorste kwartet van stakers. (Foto Reuters)

Engeland manager Gareth Southgate zei zijn zijde aanvalt display in de eerste helft van de zaterdag in de pre-wk-vriendelijke winnen van Nigeria werd er met de beste van zijn tijd in dienst van de nationale ploeg.

“Dat was net zo goed een half zo hebben we gehad, denk ik,” Southgate zei na Engeland 2-1 winnen op Wembley in hun voorlaatste vriendelijk voor vliegen naar Rusland.

Southgate geprezen, in het bijzonder, zijn voorste kwartet van stakers Harry Kane en Raheem Sterling en middenvelders Jesse Lingard en Dele van Alli. Ze strekte een slordige Nigeria voor een groot deel van de eerste helft, die eindigde met Engeland 2-0 voorsprong.

Het tempo van de vleugel rug Ashley Young en Kieran Trippier nog meer vuurkracht te Southgate de zijde die is langzaam vorm te krijgen.

Kort na de pauze, echter, Nigeria trok een doel terug wanneer Alex Iwobi snelste reageerde op een rebound uit de post.

Southgate zei Engeland had gefaald om uit te werken hoe de bezoekers veranderden hun aanpak bij halftime, iets dat zou kosten ze echt als herhaald in Rusland.

“Die vijf, zes minuten spreuk is wat we moeten leren uit want dat kan genoeg zijn om je uit,” waarschuwde hij.

De 47-jarige zei dat zijn team op de zaterdag was dicht bij Engeland is waarschijnlijk vanaf 11 wanneer zij zich bij hun wk-campagne tegen de Groep G tegenstanders Tunesië in Volgograd op 18 juni.

“Ik wil niet per se zeggen dat het team dat vandaag van start is gegaan is het team dat begint tegen Tunesië maar het is duidelijk dat het niet ver weg,” Southgate zei.

De coach voegde hij zou beslist maandag of te geven Jack Butland een start als Engeland keeper voor de laatste pre-Wereld Beker vriendschappelijke wedstrijd tegen Costa Rica op 7 juni, maar hij sprak zeer van Jordanië Pickford ‘ s optreden op zaterdag.

Nigeria coach Gernot Rohr zei van zijn kant zou hebben toegegeven een half dozijn doelpunten in een slechte eerste helft van de prestaties waarvan hij zei dat het gevolg van een zware reis plannen voor zijn spelers.

“Wat we zagen in de tweede helft was heel positief”, zei de duitser. “We kunnen niet spelen zoals we deden in de eerste helft.”

Rohr zei dat hij verwacht middenvelder Wilfred Ndidi om te herstellen van een blessure in de tijd om te spelen tegen tsjechië in een vriendelijke op 6 juni.