Chromebook Är Att Få Lokala Fildelning Stöd

0
102

En kommande Chrome OS uppdatering kommer att lägga till stöd för SMB-aktier, vilket innebär Chromebook kommer att ha åtkomst till filer delade från Windows, macOS och Linux-datorer.

Funktionen är en del av Chrome OS Kanarieöarna just nu, och kommer att komma till de flesta Chromebooks med Chrome OS 70 den 23 oktober. En skärmdump av funktionen i åtgärder, sett ovan var postat av Google-Anställd François Beaufort på Google+ igår.

RELATERAT: Hur att Dela Filer Mellan användarkonton i Windows, Linux eller OS X

SMB är den lokala fildelning protokoll som används av Windows-och macOS-standard, och de flesta Linux-distributioner också stöd för protokollet. Du kan lägga till SMB stöd till Chromebook innan, men du behövs för att ställa in tillägg och det var en typ av smärta.

Detta är en en-vägs system: Chromebook kan få tillgång till SMB-aktier, men kan inte värd dem. Fortfarande, det är ett steg mot att använda Chromebook inne traditionella lokala nätverk. Lokal fildelning är ungefär så långt från molnet som du kan få, så det är skönt att se Google som omfattar det officiella stödet i Chrome OS. “Det är bara en webbläsare” blir mindre sant för varje månad.