Visa Filnamnstillägg och Dolda Filer i Windows-10

0
135

Microsoft har lärt mig en del saker de senaste åren och en av dem är att det alltid var en smärta för att visa filändelser och dolda filer i tidigare versioner av Windows. Du var tvungen att gå till Mapp-och sökalternativ och bocka av några lådor där. Då när du var klar, var du tvungen att gå tillbaka och göra det igen.

Lyckligtvis, i Windows 10, Microsoft har gjort det riktigt enkelt att visa filändelser, och för att visa dolda filer. Här är hur. Öppna Utforskaren i Windows 10 och navigera till den mapp där du vill se filen tillägg eller dolda filer.

Som standard kommer du att se den Hem fliken där du kan utföra vanliga uppgifter på filer och mappar som att kopiera, klistra in, flytta, ta bort, byta namn, ny mapp, etc. Gå vidare och klicka på Visa fliken.

På höger sida av fönstret band, kommer du att se Visa/Dölj panel. Här kan du enkelt kontrollera filnamnstillägg rutan för att visa filändelser.

Du kan också välja en fil eller flera filer och klicka på Dölj valda objekt – knappen för att dölja filer och mappar i Windows-10. För att se dolda objekt, kolla bara Dolda objekt i rutan och du kommer att se de dolda objekt. Observera att visa dolda objekt via Explorer kommer inte visa dolda filer operativsystem. Om du vill se alla dolda filer, inklusive skyddade systemfiler, du måste klicka på Alternativ – knappen och klicka på Ändra mapp-och sökalternativ.

Klicka sedan på Visa fliken och bläddra ner till Dölj skyddade operativsystemfiler och klicka bort rutan. Du kommer att få en varning dyker upp och säger att det kan vara farligt att ta fram skyddade systemfiler.

Det är ungefär det! Windows 10 gör det lite lättare att få tillgång till dessa funktioner att en massa människor använder ganska ofta. Njut!