Överföring av Filer från Windows XP, Vista, 7 eller 8 till Windows 10 använda Windows Easy Transfer

0
2216

Oavsett om du planerar att uppgradera din Windows XP, Vista, 7 eller 8-maskin till Windows 10 eller köpa en ny DATOR med Windows 10 förinstallerat, kan du använda Windows filöverföring för att kopiera alla dina filer och inställningar från din gamla maskin eller för gammal version av Windows för att din nya dator med Windows 10. I denna artikel kommer jag att gå igenom stegen för att konfigurera Windows Easy Transfer.

Innan vi börjar, låt mig klargöra exakt vad du kan överföra med hjälp av Windows filöverföring:

– Användarkonton

– Dokument

– Videor

– Musik

– Bilder

– E-post

– Webbläsaren Favorties

Det kommer inte att flytta över program. Du måste installera om alla program du vill ha på din nya Windows-10 PC.

Windows filöverföring på Windows-10

Innan vi sätter igång, det är en stor fråga som vi måste ta itu med. Microsoft har tagit bort Windows Easy Transfer från Windows 10 och föreslår nu vissa program från tredje part PCmover Snabb, vilket kostar pengar! Det finns inget sätt jag betala några pengar bara för att överföra data från en DATOR till en annan.

Som tur är finns det ett sätt att komma runt detta problem. I grund och botten, Windows filöverföring program redan är installerat på Windows 7 och Windows 8. Om du använder Windows XP eller Vista kan du ladda ner lämplig version från här:

Windows XP Enkel Överföring – https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7349

Windows Vista för Enkel Överföring – https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14179

Nu, om du försöker att ladda ner Vista-versionen och köra det på Windows-10, det ger dig ett fel. Dock, om du har en Windows 7 64-bitars-maskin, kan du kopiera över mappen som innehåller Windows filöverföring program på en USB-sticka och sedan köra den på Windows-10 och det fungerar alldeles utmärkt.

Om du inte har tillgång till en dator med Windows 7 64-bitars maskinen, jag kopierade mappen och zippade upp det, som du kan hämta här. Om du har 32-bitars Windows 7, kör ett förinstallerat 32-bitars version av Windows 7 maskin, men hämta 64-bitars versionen på Windows-10. Det kan importera en 32-bitars version av ett Enkelt Överföra filen. Bara att packa upp mappen och kör migwiz.exe.

Kör VÅT på Gamla Datorn

För att komma igång, du behöver för att öppna Windows filöverföring på din gamla DATOR eller PC som kör Windows XP, Vista, 7 eller 8. Observera att om du gör en uppgradering, tänker på den gamla maskinen som den gamla versionen av Windows, i detta fall Windows XP, Vista eller 7.

Tänk också på att om du uppgraderar från Windows XP eller Vista, måste du hämta och installera Windows filöverföring, eftersom det inte kommer med i programmet inbyggda. Om du kör Windows 7 eller 8, det är redan där och du kan bara söka för det. Ladda ner länkar ovan.

Observera att det säger att det är för att överföra från XP eller Vista till Windows 7, men du kan använda den för att överföra till Windows 8 också. I Windows 7 är det bara att söka för Enkel Överföring och du kommer att se det, visa upp:

Till att börja med måste vi kommer att öppna filöverföring på den gamla maskinen, i mitt fall Windows 7. När du startar det, Välkommen-dialogruta dyker upp och ger dig en överblick av vilka objekt du kan överföra:

Klicka på Nästa och sedan välja den metod du vill använda för att överföra mellan den gamla PC och Windows 8. Du kan välja från filöverföringskabel, ett Nätverk, eller en extern hårddisk eller USB-flash-enhet:

Om du uppgraderar en dator till Windows 10, då du kan välja en extern hårddisk eller USB-flash-enhet eftersom den gamla och den nya datorn är faktiskt samma dator. Du kommer naturligtvis att ha en extern hårddisk eller USB-flash-enhet för att göra detta.

Om du överför mellan två datorer, då det bästa alternativet är en nätverksanslutning eftersom du förmodligen har datorer på samma trådlösa nätverk hemma. Om du inte har någon network setup hemma, då kan du använda en filöverföringskabel, som är en speciell kabel som du måste köpa. Här är en lista från Amazon:

http://www.amazon.com/Easy-Transfer-Cables/lm/R3G7LKPRYOEDL

I denna artikel kommer jag gå igenom nätverket metoden eftersom det är vad de flesta människor kommer att använda. Om du byter till Windows-10, för att sedan välja den USB-metoden istället. Klicka på Ett nätverk och välj om det är den gamla eller den nya datorn. I vårt fall, vi börjar med den gamla datorn, så klicka på den Här är min gamla dator.

På nästa skärm kan du se några instruktioner och du kommer att se en Windows Easy Transfer-knappen. Du kommer att behöva använda denna nyckel på den nya datorn.

Gå nu till din nya Windows-dator och starta Windows Easy Transfer wizard. Du kan öppna den i Windows 8 genom att gå till startsidan och sedan högerklicka var som helst tills du se Alla appar längst ned till höger. Bläddra sedan till höger och du kommer att se det, under Windows-System.

I Windows 10, måste du antingen ladda ner Windows 7 64-bit VÅT i länken jag har ovan eller så kan du göra det själv genom att gå till följande mapp på din DATOR med Windows 7:

C:WindowsSystem32

Hitta migwiz mapp och kopiera det till en USB-flash-enhet eller till molnet, etc. Men du gör det, bara att kopiera hela mappen till din Windows-10-DATOR och därefter dubbelklickar du på migwiz.exe.

Nu följ samma steg som ovan: klicka på Nästa på välkomstskärmen, välja ett nät för hur du vill överföra och välj sedan det Här är min nya DATOR. På nästa skärm, du har att berätta för Windows om du har installerat filöverföring eller om du kör Windows 7, i vilket fall är det redan installerat.

I mitt fall, jag är överföring från Windows 7, så jag valde Min gamla PC kör Windows 7 eller Windows 8. Klicka På Nästa. Du kommer att få instruktioner att gå till din gamla DATOR och få nyckeln, vilket vi redan gjorde. Klicka på Nästa igen.

Gå nu vidare och typ i nyckeln som du fått från din gamla dator och klicka på Nästa. Kommer programmet ladda ner alla uppdateringar för filöverföring program första:

När den har gjort det, det kommer att skanna användarkonton på den gamla datorn (som tar ett par minuter) och berätta exakt hur mycket Utrymme till ett värde av data som ska överföras:

Du kan klicka på Anpassa länken för att se exakt hur stor varje mapp och du kan avmarkera specifika mappar om du inte vill överföra allt som Musik eller Videor, etc. Om du klickar på den Avancerade länk här, du kommer få ett Explorer-dialogruta där du kan markera och avmarkera specifika mappar under vart och ett av de viktigaste mappar.

Om du klickar på Avancerade Alternativ du kan ändra hur en kartläggning av användarkonton kommer att inträffa. Om namnen på de konton på båda datorerna är den samma, kommer det att automatiskt länka dem, men du kan ändra det här:

Det är ganska mycket det. Klicka på Överför och dina filer och inställningar överförs över! Det viktigaste här är Appen Inställningar, vilket är väldigt användbart om du har installerat några tunga program på din dator som MS Office, anpassade dem, och nu måste installera om dem på Windows-10. Om du överför inställningarna med hjälp av den Enkla guiden för Överföring, kan du installera program på Windows 10 och behålla alla de inställningar och anpassningar. Om du har frågor om överföringen genom att posta en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till. Njut!