Het monetaire Beleid Comité: Zal waakzaam blijven op de inflatie, onderhouden 4 procent doel, zegt Urjit Patel

0
96

(Van links naar rechts) RBI Vice-Gouverneur van Virale Acharya, Gouverneur Urjit Patel, Vice-Presidenten BP Kanungo & N S Vishwanathan en Directeur Michael Patra op de RBI-hoofdkwartier op woensdag. (Foto: Prashant Nadkar)

Reserve Bank Gouverneur Urjit Patel op woensdag zei dat de centrale bank zou blijven om alert te zijn op de inflatie en blijven streven naar het realiseren van de middellange termijn doelstelling voor de totale inflatie van 4 procent op een duurzame basis.

Het wandelen van de Repo-rente met 25 basispunten naar 6.25% op woensdag, de Monetary Policy Committee van de RBI marginaal naar boven bijgesteld zijn de inflatie projectie voor de huidige fiscale op verstevigende prijzen van ruwe olie op de wereldmarkt. Retail inflatie, gebaseerd op de consumentenprijsindex (CPI), sterk is gestegen naar 4,6 procent in April hoofdzakelijk gedreven door een aanzienlijke stijging in de prijzen exclusief eten en brandstof, de RBI zei in een verklaring vrijgegeven na de drie-daagse Monetaire Beleid vergadering van het Comité.

LEES | RBI verhoogt de repo-rente naar 6.25%, leningen om meer kosten nu

Sinds de MPC vergadering in het begin van April, de prijs van de Indiase mand van ruwe aardolie steeg van 66 dollar per vat naar $ 74 — ongeveer 12 procent. Samen met de stijging van andere mondiale grondstoffenprijzen en de recente wereldwijde financiële ontwikkelingen in de markt, dit heeft geresulteerd in een versterking van ingang van de kosten te drukken. Rekening moet worden gehouden met verschillende factoren, de RBI herziening van de CPI inflatie voor 2018-19 om 4.8-4.9 procent in de eerste helft van het fiscale en 4,7 procent in het laatste, met inbegrip van de HRA impact voor de medewerkers van de centrale overheid, met risico ‘ s gekanteld op de kop.

In het laatste beleid, de RBI had de geraamde inflatie in het bereik van 4,7-5.1% in H1; en 4,4 procent in H2, met inbegrip van de HRA impact. De MPC-resolutie zei verder dat de uitsluiting van de impact van de HRA herzieningen, CPI inflatie naar 4,6 procent in H1 en 4,7 procent in H2. In April, RBI had geprojecteerd de figuren 4.4-4.7 procent en 4,4 procent, respectievelijk.

De RBI zei verder dat de impact van de wijziging in de MSP formule voor het kharif gewassen is niet mogelijk om te beoordelen in deze fase van het ontbreken van voldoende gegevens. Ook als de moesson is normaal en goed verdeeld temporeel en ruimtelijk, kan het helpen houden de inflatie van de voedselprijzen, goedaardig. Prijzen voor ruwe olie zijn vluchtige onlangs en dit zorgt voor veel onzekerheid op de inflatie outlook – zowel de opwaartse als de neerwaartse risico ‘ RBI opgemerkt.

Dinabandhu Mohapatra, MD & CEO, Bank van India, zei: “de wandeling in de benchmark beleid tarief toont de RBI’ s bezorgdheid over de pieken in de detailhandel, inflatie, vooral voedsel de inflatie in de afgelopen maanden. Belangrijker is dat de RBI is naar boven bijgesteld haar CPI weersverwachting. Dit geeft aan RBI zal blijven waakzaam op de retail-prijs niveau in de komende maanden.

“De RBI heeft gelopen haar repo-rente met 25 basispunten, maar behield de houding van het beleid neutraal en heeft niet aangegeven intrekking van de accommodatie. Dit betekent dat de toekomstige koers van het beleid blijft open. Deze zal worden gedreven door de baan van de inflatie,” zei Chandra Shekhar Ghosh, MD & CEO, Bandhan Bank.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App