Djurgården upp i serietopp efter drömmål från Banda

0
164

Djurgården tog tre viktiga poäng i den herrallsvenska guldstriden när Kalmar FF besegrades på hemmaplan på lördagen. Stockholmarna vann med 3–2 och det var den första halvleken som bäddare för segern. Edward Chilufya placerade in 1–0 med vänsterfoten efter elva spelade minuter och drygt tio minuter senare nickade mittbacken Hjalmar Ekdal in 2–0-målet. Emmanuel Banda satte sedan det tredje med ett riktigt drömmål. Mittfältaren drog till med vänsterfoten på volley från långt avstånd och kunde se bollen segla in i krysset. KFF ryckte upp sig i andra halvleken och kunde reducera två gånger om, men kvitteringen kom aldrig. Resultatet innebär att Djurgården återtar serieledningen, dock med en match mer spelad än Malmö och AIK.