Crasht Netflix op uw apparaat? Probeer deze 5 oplossingen

0
42

Netflix is ​​een populaire streamingdienst waarmee gebruikers verschillende tv-programma's, films en originele inhoud kunnen bekijken. Net als elke andere software kan het echter soms crashen of technische problemen ondervinden. In dit artikel onderzoeken we veelvoorkomende oorzaken van Netflix-crashes of -bevriezingen en enkele tips om dit op mobiele apparaten of smart-tv's op te lossen.

1. Controleer de Netflix-serverstatus

Voordat je begint met het oplossen van problemen met je apparaat, moet je ervoor zorgen dat de Netflix-service werkt. U kunt dit doen met services zoals Downdetector of IsItDownRightNow.

Inhoudsopgave

  Als een van deze services meldt dat de Netflix-service niet beschikbaar is, kun je niet streamen en is dit ook de meest waarschijnlijke reden waarom de Netflix-app steeds crasht op je apparaat.

  2. Controleer je internetverbinding

  Voordat je in ingewikkelde probleemoplossing duikt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat je gebruikt om Netflix te kijken een goede internetverbinding heeft. Voor het streamen van video is een stabiele en snelle internetverbinding vereist, dus u moet uw apparaat verbinden met een sterk wifi-netwerk of een bekabeld netwerk.

  De eenvoudigste manier om dit te controleren, is door een webbrowser (of andere internettoepassing) op het apparaat te openen en een andere site of service dan Netflix te proberen. Als niets anders werkt, heb je mogelijk een slechte internetverbinding.

  Gebruik onze complete gids over het oplossen van problemen met een slechte internetverbinding om dit op te lossen. Als laatste redmiddel moet u mogelijk uw wifi-router of -modem opnieuw opstarten.

  3. Geheugengebruik controleren

  Een van de meest voorkomende oorzaken van het crashen van Netflix op je apparaat is een gebrek aan geheugen. Dit kan gebeuren als er op het apparaat te veel apps op de achtergrond worden uitgevoerd of als de opslag van het apparaat bijna vol is. Om dit op te lossen, sluit u alle onnodige apps en verwijdert u onnodige bestanden of apps van het apparaat.

  De gemakkelijkste manier om dit op een Android-telefoon te doen, is door in Instellingen op Batterij- en apparaatonderhoud te tikken. Tik vervolgens op Opslag om te zien en te sluiten welke bestandstypen de meeste ruimte innemen. Tik ten slotte op Geheugen om te zien welke apps je geheugen gebruiken en tik op Nu opschonen om ze allemaal te sluiten.

  Als u een iPhone heeft, volgt u onze gids om apps op iOS-apparaten te sluiten en te verwijderen.

  Als je er zeker van bent dat je apparaat efficiënt werkt en voldoende geheugen beschikbaar heeft, probeer dan de Netflix-app opnieuw te starten.

  4. Wis de cache en gegevens van de Netflix-app

  Een andere mogelijke oplossing is om de cache en gegevens van de app op uw streamingapparaat te wissen. Dit kan helpen bij het oplossen van problemen met het crashen van Netflix. Voordat u dit doet, sluit u de app volledig zodat deze niet op de achtergrond wordt uitgevoerd.

  Wis de Netflix-cache op Android- of iPhone-apparaten

  1. Ga naar Instellingen > Apps (of apps en meldingen) > en selecteer Netflix.

  2. Tik op Opslag om toegang te krijgen tot de opslaginstellingen van de app.

  3. Tik onderaan het venster op Cache wissen om de app-cache te wissen en op Gegevens wissen om alle tijdelijke app-gegevens te wissen.

  Als je een iPhone hebt, volg dan onze gids om de systeemopslag te verminderen voor instructies over het wissen van app-cache en gegevens.

  Wis de Netflix-cache op andere streamingapparaten

  Als u Fire TV of Google TV gebruikt, kunt u ook proberen de app-cache op die apparaten te wissen.

  • Fire TV: Ga naar het menu Instellingen, selecteer Toepassingen, vervolgens Beheer geïnstalleerde toepassingen en selecteer ten slotte Netflix en kies Cache wissen.
  • Google TV: ga naar Instellingen, selecteer Apps, kies Alle apps bekijken, selecteer Netflix, selecteer vervolgens Cache wissen en selecteer OK.

  Ongeacht vanaf welk apparaat je streamt, het is altijd een goed idee om het opnieuw op te starten. Test vervolgens het opnieuw starten van Netflix om te zien of het wissen van gegevens en cache je probleem heeft opgelost.

  U hoeft uw apparaat nooit volledig terug te zetten naar de fabrieksinstellingen om de Netflix-app te laten werken.

  5. Update of installeer uw Netflix-app opnieuw

  Als tot nu toe niets heeft gewerkt, moet je Netflix op je streamingapparaat verwijderen en opnieuw installeren. Dit doen is eenvoudig op elk apparaat, dus het is een geweldige snelle oplossing. Dit zorgt er ook voor dat u de nieuwste versie van de app gebruikt.

  • Android: zoek de Netflix-app in je app-bibliotheek, druk lang op het pictogram en tik op Verwijderen. Bevestig door op OK te tikken.
  • iOS: open de app-bibliotheek, zoek de Netflix-app, houd deze lang ingedrukt en tik op App verwijderen. Bevestig door op Verwijderen te tikken.
  • Fire TV: selecteer Instellingen > Toepassingen > Beheer alle geïnstalleerde applicaties > Netflix> Verwijderen of verwijderen.
  • Apple TV: Markeer met de afstandsbediening de Netflix-app, houd het midden van het touchpad ingedrukt totdat het Netflix-pictogram trilt, druk op de afspeel-/pauzeknop en selecteer Verwijderen om te bevestigen.

  Zodra je de Netflix-app hebt verwijderd, gebruik je gewoon de relevante app store voor het apparaat om de nieuwste versie van de Netflix-app te vinden en opnieuw te installeren.

  Neem contact op met het Netflix-helpcentrum

  Dus je hebt alles geprobeerd en het lukt je maar niet om de Netflix-app te openen op je apparaat. Als alleen de Netflix-app crasht, neem dan contact op met het Netflix-helpcentrum voor advies over dingen die je kunt proberen. Ze ontvangen meldingen van problemen van veel gebruikers en hebben mogelijk de oplossing voor het probleem dat u tegenkomt.

  Als niet alleen de Netflix-app problemen geeft, neem dan contact op met de klantenservice van het apparaat waarmee je problemen hebt.