Räkna inte med Google Arenor Ut Ännu

0
36
Google

Googles Arenor lanseringen är…inte bra. Ett dåligt erbjudande, litet urval, och en enorm lista av funktioner som saknas har gjort den kritiska svar till streaming plattform ljummet i bästa fall. Vår egen recension var mindre än slag.

Men det betyder inte att du ska ignorera Arenor, eller för den delen Google. Även om det inte är en stor upplevelse just nu är Google lägger grunden av sin plattform, och den har tid och resurser att gå tå-till-tå med några av de största namnen i spelindustrin. Med Sony och Microsoft både ramp upp för nya konsolen utsläpp år 2020 och att förbereda för en del av samma hög bandbredd spel streaming-alternativ, detta är ingen ras.

Det är en Beta

Som vi sa i recensionen, Arenor är en beta i allt utom till namnet. Tills den fria nivå kommer nästa år, vilket gör att spelare att hoppa på utan en $130 hårdvara paket och en $10-en-månaders abonnemang (som inte kommer med något spel, en la Xbox Spelet Pass eller PlayStation Nu), det är en dyr nyhet.

Googles första hårdvara och tjänster för Arenor är obekväma i bästa fall. Michael Crider

Det hjälper inte att Google positionering Arenor som sin egen plattform som utvecklare behöver för att utveckla särskilt för, tack vare sin custom cloud-baserad maskinvara och Vulkan grafik API. Som står i direkt motsats till streaming erbjudanden från Microsoft, Sony, NVIDIA, att arbeta med befintliga Xbox, PlayStation, PC-spel, respektive. Arenor har en handfull nyare titlar, men de flesta av dess ursprungliga erbjudande är minst ett år gamla, med bara en indie exklusiva, Gylt.

En annan bit av bevis på att Arenorna är i beta: det saknas massor av funktioner. Bortsett från att strömma till olika skärmar, ingen av de unika funktionerna som Google visade upp på GDC tidigare år är tillgängliga på dag ett. Det är inte integreras med YouTube-eller Google-Hem/Assistent, det kan inte ström till iphone eller icke-Pixel Android-telefoner, spel butik är endast tillgänglig från en telefon, och det kan inte ens exportera skärmdumpar och videoklipp.

Indie skräck spel Gylt är Arenor är bara exklusivt så långt.

Så varför lansera det i början, om det så mycket grejer är det som saknas? Den populära uppfattningen att detta är i huvudsak ett utstuderat kapacitet test. Google kommer full early adopters, att låta köpare av $130 Grundare ‘ s Edition och Premiere Edition testa vattnet i sin custom-made-gaming datacenter. Företaget kommer att använda denna tid, med en mycket mer begränsad pool av samtidiga spelare, för att reda ut the kinks i sitt system.

RELATEDGoogle Arenor Omdöme: En Dyr och Begränsad Beta

Sedan när det är gratis nivåer låses och (förhoppningsvis) en miljon eller två personer hoppa på deras Chrome webbläsare för att spela Öde 2, spänne inte. Google satsar på sitt eget förlag, som varje större plattform innehavaren har, innebär att det bör förbättra sitt urval av exklusiva och moln-drivna spel, alltför.

Google Har en Bra Anledning att Stanna

Varför är Google så intresserad av spelmarknaden, efter att enbart ha rört den lätt innan via Android? Varför tror du? Tv-spel är nu en större industri än Hollywood-filmer, med över $130 miljarder euro per år av resultat som förväntas ballong upp till $300 miljarder i nästa decennium eller så.

Det finns tillräckligt med pengar att göras i spel att göra Salomo rodna. Det är så stort att Apple, historiskt avogt inställd till spel av nästan varje typ, har hoppat i med sin egen prenumerationstjänst, vilket gör goo-goo ögon på några av de största förlagen på planeten.

Men vem som helst kan bara kasta pengar på en marknad. (Det är i princip vad Sony och Microsoft gjorde, redan 1994 och 2001, respektive.) Eftersom era av PS4 och Xbox Man ritar en nära, två av branschens stora aktörer som letar efter sätt att få folk till sina plattformar utan att behöva sälja dem en $300-500 rutan först. PlayStation Nu, Xbox Spelet Pass (som båda arbetar på Datorer), och den kommande xCloud system är alla bevis på detta är att konsolen på marknaden har mättats, och både för företag som vill utöka sin kundkrets ännu mer.

PlayStation Nu kan redan streama PS4-spel till PC. Sony

Lösningen, åtminstone just nu, verkar vara att få bort konsolen helt och hållet. PlayStation Nu kommer stream ett omfattande bibliotek av spel till dig för $10 i månaden (utan att du behöver köpa enskilda spel), och det kommer ström till antingen en PS4 eller en PC. Att en DATOR inte behöver vara särskilt kraftfull, antingen—en low-end laptop kommer att fungera alldeles utmärkt. Microsofts kommande xCloud kommer att göra samma sak, men kan också strömma till iOS-och Android-telefoner.

Med PS4 och Xbox rida iväg i solnedgången, kommer Google att vara idealiskt placerat för att locka spelare till sin plattform i stället. Googles moln makt är större än Microsoft och dvärgar Sony, och den har redan en massiv publik av spelare på YouTube som man kan utnyttja för social marknadsföring. Medan den traditionella konsolen titans är att dela sin publik mellan nya lådor och streaming-tjänster, Google kan erbjuda ett enhetligt system som fungerar på, oavsett vilken skärm du har just nu, bland annat så smal hårdvara som Chromecasts och Chromebook, som är gratis att prova.

Google

En hel del kritiker av Arenor säga att de är rädd att Google kommer att släppa en plattform om det inte är blomstrande som de har med så många andra produkter i “Google Kyrkogård.” Även spelutvecklare är tveksam till att hoppa på av samma anledning. Men jag tror att Google kommer vara här tills på minst julen 2020, om så bara för att chansen till vinst är nog att göra som Joakim von anka nå för en baddräkt.

Mer Än Bara Spel

Tidigare Granskning Geek författare Eric Ravenscraft påpekar att Google är efter mer än pengar när det kommer till webb-tjänster: företaget lever och andas data.

Spelutvecklare och förläggare redan sitta på en drake ‘ s hoard för insamling av data—det är den typ av information som gör det möjligt för några av de mer grova praxis i free-to-play-spel sektorn. Men Google, för bättre och sämre, kan snurra data i guld som inget annat företag på Jorden. Potentialen för miljontals spelare att göra inköp, kontakt med vänner, och gör både hemma och ute och det skulle vara oemotståndlig. Det skulle även kunna göra insikter om de saker du vill köpa baserat på hur du spelar ett tv-spel, vilket ger nya och mer bokstavlig betydelse för att tanken på laser-riktad marknadsföring.

Google

Och tillämpningen av data som Google samlar in från spelarna är inte begränsad till att bara deras preferenser eller sin sociala verksamhet: de uppgifter som samlas in från en körning spelet kan användas för att träna självstyrande bilar i den verkliga världen. Inspelningar av röstchatt i spelet kan användas för att skapa mer naturliga tal för Google Assistent. Hur spelarna behandla icke-spelbara karaktärer i Rollspel och äventyrsspel kan informera psykologiska studier. Data på i spelet ekonomier, hur spelarna behandlar pengar när variabler av knapphet och efterfrågan kan lätt manipuleras, skulle vara ovärderligt för marknadsanalys. De möjligheter, både för Google och för potentiella kunder, är nästan oändliga.

Det är verkligen en skrämmande tanke om du inte litar på Google med dina uppgifter (och du kommer förmodligen inte). Ändå är det en anledning för Google att stanna kvar i spelet industrin, även om de spendera år med att spendera pengar i början.

Det Verkliga Testet är 2020

Om vi är generösa, vi kan anta att Google har ca ett år att få rätt Arenor. Det betyder att leverera de funktioner som visade att både konsumenter och utvecklare, inklusive förmågan att dynamiskt allokera makt för att möjliggöra nya typer av spel. Det innebär att utvidga biblioteket av en storleksordning, tillräckligt för att åtminstone konkurrera med Microsoft och Sony som de flyttar till nya plattformar. Och det innebär att vi gör ett bättre erbjudande än “betala en abonnemangsavgift så att du sedan kan köpa spel.”

Detta är möjligt. Google är stört större, elakare branscher än spel innan. Och även om jag jämförde Arenor s ursprungliga erbjudande till den ödesdigra Google Glas i vår granskning, det är värt att notera mindre påtagliga skillnader. Glas försöker hitta en marknad för kläder som egentligen inte finns, och att formfaktor, fortfarande inte. Arenor är att försöka hugga en bit av en redan lönsamma marknaden och gör det med en stor leda fram till en tid av grundläggande störningar—lanseringen av en ny konsol generation.

Vi rekommenderar köpare att hoppa över Stadier vid lanseringen, och vi står fast vid det. Men alla som har varit ute efter något nytt i hur spel är köpt, spelat, och även gjort, skulle göra klokt i att hålla ett öga på plattformen för den närmaste framtiden.