5 Vifte Wikier Som Du Bør Definitivt Ta en Titt På

0
73

Internett har gått gjennom mange forandringer siden den offentlige begynte å bruke det på alvor. Den største revolusjonen kan godt ha vært opprettelsen av open verktøy som gjør det enkelt for alle å bidra.

Wikipedia er trolig det beste eksempelet på dette. Det er et leksikon som skrives av folket, for folket, som har produsert en overraskende autoritative teksten på nettet. Wikier som Wikipedia demokratisere kunnskap, og gjennom den visdom av folkemengder, selv korrigerer sitt innhold som folk undersøke og løse konflikter.

Nå forestille seg at utrolig samfunnet strømtilførselen til noe litt mindre alvorlig? Det er der viften Wiki finner sin nisje. Drevet av massiv fellesskap av lidenskapelige fans, disse fan wikier er dedikert til noen av de mest populære (eller skjule) kulturelle egenskaper i verden.

Bidragsyterne er dødelig seriøs om å dokumentere omtrent alt noen ønsker å vite om en fandom, og det er nok av ting vi kan ikke forestille meg noen som ønsker å vite også.

Wookieepedia

Star Wars er en av de største fandoms i verden. Det er vanskelig å forestille seg hvem som helst på planeten ikke minst å vite navnet “Star Wars”. Imidlertid, i dypet av Star Wars-fandom går langt utover bare mainline filmer som gjør milliarder for Disney.

Det er en omfattende universet av bøker, spill, tegneserier og mer. Wookieepedia er den mest komplette dokumentasjon av alle ting Star Wars og går inn enorme detalj. Star Wars er beryktet for det faktum at omtrent alt som er på skjermen objekt, robot, fremmed og menneske har detaljerte tilbake historier.

At fyren som mister sin arm i Mos Eisley cantina? Det viser seg at han er en kjent kriminell kirurgen, som bare skjer for å ha dype forbindelser til de viktigste handlingen i Star Wars. Ja, det er en retcon, men du vil finne både canon og ikke-canon fakta som disse kjærlig på viften wiki Wookieepedia.

Minne Alfa

Star Wars kan være å gjøre store penger i disse dager, men Star Trek har bare så mye dype lore og ekstra innhold som ikke er enten et TV-program eller en film. Det kan ikke på langt nær så stor en collectible markedet, men Star Trek geeks elsker noe mer enn poring over starship skjemaer og den fiktive historien av Gene Roddenberry er utopisk Føderasjonen.

Minne Alfa er den største og mest omfattende samling av kanonisk Star Trek lore og informasjon på nettet. Merk ordet “canonical”, det er faktisk et eget nettsted som er kjent som Minnet Beta, som er forvalter av ikke-kanoniske Star Trek informasjon.

For alle som ønsker å utdype sin Trekkie legitimasjon, Minne Alpha er en må-besøk fan wiki-side.

TV Tropes

En “trope” er en felles historie element eller et konsept som kan bli funnet innenfor bestemte sjangere eller et helt medium. På mange måter, tropes er de grunnleggende byggesteinene i historier, men noen ganger begrepet har en negativ konnotasjon som betyr noe er avledet.

Forståelse tropes er utrolig viktig både for folk som elsker å konsumere historier og de som lager dem, som er hvorfor noen fan fiction behov for å bokmerke TV Tropes. Dette er en wiki-stil nettsted hvor tropes er dokumentert, definert og knyttet til konkrete eksempler fra alle tenkelige medier.

Bare vær oppmerksom på at når du klikker seg gjennom til TV Tropes, kan du finne deg selv å miste flere timer enn fremmede abductees fra X-Files.

LyricWiki

Uansett hvilken musikk du er en fan av, vil du sannsynligvis finne sine tekster blant de to millioner titler dokumentert på LyricWiki. Hver eneste sjanger, og enda noen utrolig obskure titler. Det er også ganske nyttig hvis du er en fan av heavy metal band som Amon Amarth, men kan virkelig ikke fortelle hva de synger.

Det fikk interessant bruker blogger, verdiøkende funksjoner som en “Song of the Day” og en liste over hvilke sanger som er trending på iTunes. Artist sider som bare er deres diskografi og komplette lister over sanger. Dette er en fan wiki-side med tekst og ingenting annet, som er en god ting.

Du vil imidlertid finne direkte lenker på artist sider til deres offisielle nettsted, Wikipedia-artikkelen og andre sosiale medier. Så det er fortsatt et flott sted å begynne å oppdage en gitt band eller solo artist ‘ s musikk.

WoWWiki

Med mindre du har bodd på månen, har du sannsynligvis hørt om World of Warcraft. Spillet er fortsatt svært populære i dag, og det synes som om det aldri vil dø. Mens du utvikler Blizzard har forsøkt å gjøre det så enkelt for nye spillere å gå inn i maktkampen, sannheten er at WoW er sinnsykt tett med lore og læringskurven er fortsatt ganske bratt.

Det er derfor samfunnet-drevet vifte wiki heter WoWWiki er en uvurderlig ressurs. Enten du bare ønsker å forstå mer om spillet uten å spille det eller prøver å finne din fot som en ny spiller. Pokker, selv veteraner fra WoW kommer til å finne mange ting de ikke vet.

WoWWiki er helt enorme. Med over 300 000 sider og 100.000 artikler som er på tilbud, er det ingen grunn til å være bekymret for at du er nødt til å spørre andre spillere for å få svar. Hvis du ønsker å chatte til fellesskapet, WoWWiki har en del med fora og diskusjoner som gjør en allerede omfattende ressurs enda mer så.

Det er nok av pretender Mmoer ut i dag, men de har fortsatt ikke matchet bredde eller dybde at WoW tilbyr.

Av Folket, For Folket

Wikier er det perfekte eksempel på hvordan millioner av mennesker som ikke kjenner hverandre kan komme sammen for å skape noe fantastisk. Det eneste som binder disse fans sammen er deres lidenskap, donerer millioner av person-timer bare slik at resten av oss kan ha den mest obskure fandom-relaterte informasjon på fingertuppene. Vi hilser dem og håper at disse fantastiske fan wikier aldri dø.