Där Är iTunes Har i macOS Catalina?

0
63
Apple

Med macOS Catalina, iTunes är borta en gång för alla. Musik, videoklipp och poddsändningar har nya appar, och Finder nu hanterar synkronisering och enheten för säkerhetskopiering. Här är vad du behöver veta i ett inlägg-iTunes världen.

iTunes är inte borta helt, men Apple kommer fortfarande att ge den klassiska iTunes för Windows-Datorer.

Musik finns Nu i Appen Musik

macOS Catalina har en ny app som heter Musik, som använder en liknande app-ikonen en gång används av iTunes. Det är där du går att strömma Apple Musik, tillgång till tidigare köpt musik, hantera ditt lokala musikbibliotek och skapa nya digitala köp på iTunes store. Det är också där du kan hitta Apples bibliotek av musik videor.

Musik-app ser väldigt mycket ut som iTunes, om än strömlinjeformad och trimmats för att fokusera enbart på musik. Om du har en Apple-Musik prenumeration, bör appen automatiskt fyller med dina iCloud Musik Bibliotek, förutsatt att du är inloggad på ditt Apple-ID under systeminställningar > Apple-ID.

Musik-app visas inte i iTunes Store eller din star rating som standard. Du kan aktivera dessa funktioner genom att klicka på Musik > Inställningar och sedan aktivera “iTunes Store” och “Stjärnor” på fliken Allmänt. Dessa preferenser är mycket liknande till vad du skulle en gång hitta i iTunes, inklusive möjligheten att ange lokala medier mappar under fliken Filer.

Klicka på citatet ikonen i det övre högra hörnet av skärmen om du vill visa låttexter där det är tillgängligt. Du kan också klicka på ikonen lista bredvid den för att se vilka låtar spelar nästa. Tillgång till gamla iTunes mini-player genom att klicka på bildmaterial i spelas Nu-rutan.

Om någon annan användare har delat med sig av sina bibliotek lokalt, kommer du att se en liten drop-down box bredvid “Bibliotek” i sidomenyn. Klicka på den för att visa andra bibliotek som du kan ansluta till.

Hur att Dela Musik i macOS Catalina

Om det var en sak iTunes fick rätt, det var bibliotek dela—ett enkelt sätt att dela din musik bibliotek med resten av din lokala nätverk genom att kryssa i en ruta. Tack och lov kan du fortfarande göra detta, du måste bara aktivera det från din Mac Dela preferenser istället:

 1. Chef till systeminställningar > Delning.
 2. Klicka på Delning av Media och ge ditt bibliotek ett namn, sedan kolla på “Dela media med gäster” – alternativet.
 3. Klicka på “Alternativ” för att ange ett valfritt lösenord. Du kan också ange om du vill dela specifika spellistor eller hela ditt musikbibliotek.

Det är också där du kan aktivera hemmadelning, vilket gör att du smidigt kan dela ditt bibliotek över andra enheter inloggad på samma Apple-ID.

Andra Appar Som Delar iTunes XML-Data

iTunes är ofta gynnas av Dj: s och andra yrkesverksamma inom medierna för sin okomplicerad inställning till musik organisation. Många tredje-parts program har utformats med iTunes-biblioteket i åtanke, så DJs att använda deras musik bibliotek i tredje parts apps.

Avlägsnande av iTunes till förmån för Musik som har orsakat problem för många. XML-data dela stöds i Musik, men många appar från tredje part har ännu inte uppdaterats för att ta hänsyn till ändringen. Apple rekommenderar alla som förlitar sig på apps som Traktor och Serato (som både kan använda iTunes XML-data) vänta tills utvecklarna har lappat deras appar.

För nu, kan du fortfarande använda Musik XML-data i appar från tredje part, men du måste manuellt exportera varje spellista med alternativen under Arkiv > Bibliotek (kom ihåg att ändra “Format” till XML). Eventuella ändringar kommer inte att synkroniseras tillbaka till ditt musikbibliotek, så detta är verkligen en tillfällig lösning.

Enheten Synkroniserar är Nu Hanteras av Finder

iPhone, iPad, och iPod-enheten för hantering är nu hanteras helt och hållet av Finder. Som innehåller synkronisering av media, manuellt uppdatera iOS, återställa till fabriksinställningarna, och skapa lokala säkerhetskopior. Apple har i princip bara flyttade kontroller som en gång var finns i iTunes för att Hitta.

För att hantera din iOS-enhet i macOS Catalina:

 1. Anslut din iPhone eller iPad till din Mac via en Lightning-kabel.
 2. Låsa upp enheten och tryck på “Förtroende” och sedan ange ditt lösenord när du uppmanas till det.
 3. Öppna ett Finder-fönster och bläddra ner sidofältet tills du ser “Tim’ s iPhone” (eller vad din iPhone heter).
 4. Klicka på iPhone och klicka på “Förtroende” och sedan vänta.

Du bör nu se din iPhone visas i Finder-fönstret och en rad flikar för att hantera inställningar för enheten och media. På fliken Allmänt kan du markera “Visa denna iPhone när du är på Wi-Fi” om du vill aktivera trådlös synkronisering (vara medveten om att det är en mycket långsammare än med en Lightning-kabel).

Dessa kontroller är i stort sett identiska med de som finns i iTunes innan det var pensionerad. Du kan välja att säkerhetskopiera din iPhone manuellt till din dator här, perfekt om du byter från en gammal iPhone till en ny. Om du vill hantera din iOS-enhet säkerhetskopieringar manuellt, kan du fortfarande hitta dem i ~/Library/Application Support/MobileSync/ mapp.

Klicka på var och en av flikarna för att hantera Musik, Filmer, TV-program och annat innehåll du kanske vill synkronisera till din iOS-enhet. Fliken Filer kan du ladda ner och ladda upp filer till app kataloger, en funktion som tidigare varit känt som “iTunes Fildelning.” Använd dra och släpp för att kopiera filer till och från din mobila enhet.

Obs: Apple har behållit bakåtkompatibilitet med tidigare versioner av iOS så att du kan synkronisera pre-iOS 13 enheter med Catalina och Finder. Om du har uppdaterat din iOS-enhet till iOS 13, men du kommer att behöva använda Catalina för att synkronisera och hantera din enhet (tidigare versioner för macOS kommer inte att fungera).

Lyssna på Podcasts i den Nya Podcasts App

En ny app som heter Podcasts är nu används för podcast-förvaltning. Detta ser ganska mycket identisk med programmet Musik, utom i stället för musik, du hittar nya avsnitten av dina favorit-podcasts. Alla poddsändningar som du vill synkronisera din iPhone kommer att hanteras med hjälp av Finder.

Du kan använda Podcaster-appen för att bläddra Apple Podcasts i bibliotek, prenumerera på nya utställningar och se vad som är populärt genom att klicka på Top Charts (topplistor). Bege dig till Podsändningar > Inställningar för att ställa in alternativ som hur ofta appen kontrollerar för nytt innehåll, när du vill ladda ner nya avsnitt, och inaktivera automatisk borttagning av spelade episoder.

Hämtade poddsändningar visas inte längre i ditt iTunes-Bibliotek mappen, och istället kan hittas gömd i ~/Library/Grupp Behållare/243LU875E5.grupper.com.apple.podcasts/Bibliotek/Cache.

Titta på videoinnehåll i TV-App

Den sista nya app heter TV, och namnet till trots, det är ett hem för alla video-innehåll kan du köpa, hyra eller prenumerera på. Som har allt du tidigare har köpt på iTunes, nya filmer för uthyrning, och den kommande prenumerationstjänst Apple TV+.

Klicka på fliken library (Bibliotek) för att snabbt få tillgång till videor som du redan äger. De andra flikarna för att bläddra, hyra och köp av nytt innehåll. Klicka på en film eller TV-show för att visa trailers och lära sig mer om det. Du kommer också att se en lista av skådespelare och besättning är inblandade i filmen, och du kan klicka på någon av dem för att se mer av deras innehåll.

Starta TV – > “Inställningar” och klicka på Filer för att definiera dina önskade media-mappen. Du kan importera filmer och annat innehåll genom att dra och släppa. Allt du laddar ner kommer att sparas i din vanliga Filmer mapp som MOVPKG förlängning som kan spelas av TV-app. Appar från tredje part kommer inte att kunna se dessa filer på rätt sätt på grund av att den DRM som används.

Adjö iTunes

Avlägsnande av iTunes är en av de mest radikala förändringar i macOS Catalina. Med hjälp av dedikerade appar för musik, poddsändningar och videoklipp vettigt. Ta bort iOS-device management från iTunes är ett drag som Apple borde förmodligen ha gjorts för flera år sedan. Saker att göra så mycket mer känsla nu.

Dessa är inte de enda funktioner som vi älskar Apples senaste desktop OS. Kolla in vad annat som är nytt i macOS Catalina, och huruvida du bör uppgradera nu eller vänta.

RELATERAT: Vad är Nytt i macOS 10.15 Catalina, Tillgänglig Nu

LÄS NÄSTA

 • “Vad är Nytt i Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelin,” Finns Nu
 • “Krydda Din Webbläsare Hemsida med Dessa 10 Slumpmässiga Generatorer Webbplats
 • “Hur Fixar Problem med Ljudet i Windows 10
 • “Hur Chrome” – Fliken Frysning” Kommer att Spara PROCESSOR och Batteri
 • “Vad Är det för Gig Ekonomin, och Varför Är Det Så Kontroversiellt?