LibreOffice vs Microsoft Office – Wat het Beste Is Voor U?

0
50

Het belangrijkste verschil tussen openoffice en Microsoft is dat LibreOffice is een open-source, gratis suite van office-producten en Microsoft Office is een commerciële office suite-product pakket dat vereist gebruikers om een licentie te kopen. Beide draaien op meerdere platforms en beide bieden dezelfde functionaliteit.

LibreOffice zal draaien op Windows, Mac, en Linux. Er zijn Microsoft Office-versies voor Windows en Mac. Echter, het uitvoeren van Microsoft Office voor Linux kunnen gecompliceerd worden.

Buiten de economie zijn er een aantal manieren om af te wegen welke office-suite is voor u gaan werken op de lange termijn. Hieronder is een vergelijking tussen de LibreOffice vs Microsoft Office om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

We vergelijken:

 • – Programma ‘ s.
 • Bestand compatibiliteit.
 • Werkbalken.
 • Cloud-diensten.
 • Ondersteuning van de gebruiker.

Programma ‘ s

Een belangrijke overweging bij de keuze tussen openoffice en Microsoft Office is de programma ‘ s die ze bieden.

Zowel product suites hebben een vergelijkbare hulpprogramma ‘ s die dezelfde functies uitvoeren. LibreOffice bevat de volgende software:

 • Werkblad: Calc
 • Tekstverwerking: Schrijver
 • Presentaties: Impress
 • Database: Base
 • Wiskunde: Formule-Editor
 • Tekenen: Vector Graphics

Microsoft Office (365 persoonlijke abonnementen) biedt:

 • Spreadsheet: Excel
 • Tekstverwerking: Word
 • Presentaties: PowerPoint
 • Database: Access (voor PC gebruikers)
 • E-Mail: Outlook
 • Desktop publishing: Uitgever (alleen PC-gebruikers)

Een belangrijk verschil is dat LibreOffice komt niet met een e-mail programma zoals Outlook van Microsoft Office. Echter, het is gemakkelijk genoeg om een add-on. Bijvoorbeeld Thunderbird is een feature-rijke gratis e-mail applicatie.

Bestand Compatibiliteit

LibreOffice is compatibel met de meest gangbare bestandsformaten van Microsoft Office, inclusief XLSX, DOCX, en PPTX. Het is ook compatibel met andere niet-Microsoft-product formaten.

Echter, Microsoft Office-documenten niet altijd precies hetzelfde in LibreOffice. Een van de redenen is dat Microsoft haar eigen lettertypen.

Een andere reden is dat gegevens wordt weergegeven en geïnterpreteerd op het scherm anders in zowel product-suites. Dit kan een probleem zijn als je bestanden delen met anderen vaak. In dit geval is het misschien handiger gebruik te maken van dezelfde product suite.

Met Microsoft Office, nieuwere versies van hun producten zijn vaak niet compatibel met oudere versies van hun eigen producten. Als je het openen en opslaan van een Microsoft-document van iemand die met een andere versie, krijgt u een bericht om u te laten weten dat een aantal van de functies worden niet ondersteund door eerdere versies.

De aankondiging vertelt je ook dat de niet-ondersteunde functies kunnen worden verloren of verlaagd wanneer u het document opslaat. U kunt ervoor kiezen om door te gaan of op annuleren om het opslaan van het bestand in een nieuwere vorm.

LibreOffice beats Microsoft Office-bestand compatibiliteit, want het ondersteunt veel meer formaten, met inbegrip van een ingebouwde optie voor het exporteren van documenten als een eBook (EPUB).

LibreOffice vs Microsoft Office: Werkbalken

Het instellen van de werkbalken aan de bovenkant van het venster in de programma ‘ s is een zogenaamde ribbon toolbar. Het is ontworpen om gebruikers te helpen bij het vinden van de opdrachten die ze willen om snel te gebruiken.

Microsoft Office is het meest recente versies beperken de aanpassingen die u kunt maken. U kunt:

 • Aanpassen hoe uw commando ‘ s en tabbladen worden geregeld om ze in de volgorde die u wilt.
 • Verbergen of zichtbaar maken van het lint en de opdrachten die u niet vaak gebruikt.
 • Importeren of exporteren van een aangepast lint.

U zult niet in staat zijn om de grootte van uw lint of de pictogrammen en tekst op het lint.

De werkbalken in LibreOffice niet werken op dezelfde manier. Ze werken meer als de oudere versies van Microsoft Office. Echter, met de nieuwste versie (6.2), LibreOffice introduceerde een optionele user interface genaamd NotebookBar.

Wanneer ingeschakeld, NotebookBar verenigt werkbalken door ze te groeperen in tabbladen. U kunt schakelen tussen de tabbladen om toegang te krijgen tot diverse opties en functies.

Het biedt een breder scala van user-interface stijlen dan Microsoft Office.

Cloud Services

Wanneer u de aanschaf van een licentie voor Microsoft Office, Microsoft OneDrive is ingebouwd in alle programma ‘ s. Het heeft meer opslagruimte dan een gratis OneDrive account en is de standaardlocatie voor opslaan voor al uw documenten.

LibreOffice bevat geen opslag in de cloud. U kunt gebruik maken van diensten zoals OneDrive (zonder het bezit van Office), Dropbox, of een ander opslag in de cloud provider om uw bestanden te synchroniseren met de cloud.

De Ondersteuning Van De Gebruiker

Wanneer u betaalt voor een Microsoft Office licentie, bent u ook de aankoop van de klantenservice. U kunt gebruik maken van de online chatbot, ondersteuning voor live chatten, of bel om te spreken met een levend persoon. Bovendien, Microsoft publiceerde een reeks gidsen om u te helpen bij het gebruik van hun producten.

LibreOffice, zoals alle open source platformen, vertrouwt op de hulp van de gebruikers van de gemeenschap die vrijwillig hun expertise en tijd. Als het product is gratis, er is geen verplichting tot het verlenen van ondersteuning, zodat u misschien een beetje langer wachten voor antwoord op uw vragen.

Er is ook geen telefonische ondersteuning. Dit kan een probleem zijn als u werkt op een tijd-gevoelige project. Er is, echter, een enorme hoeveelheid informatie en hulp beschikbaar in de vorm van steun van de gemeenschap.

U kunt zoeken naar informatie in het Document Foundation Wiki of het indienen van query ‘ s via een ticket systeem op te Vragen.LibreOffice. LibreOffice biedt zelfs een kanaal voor live chat.

LibreOffice vs Microsoft Office – Welke Is de Beste voor U?

LibreOffice, zonder kosten, biedt een uitgebreide suite van office-producten. Ze worden onderhouden en verbeterd door een gemeenschap van toegewijde ontwikkelaars. Wat er ontbreekt in de producten of functionaliteit in vergelijking met Microsoft Office, kan worden gemaakt voor in sommige gevallen door het toevoegen van apps of add-ons.

Het belangrijkste verschil tussen hen is de manier waarop ze werken op verschillende platforms en online. Microsoft Office legt veel nadruk op de cloud en stelt gebruikers in staat om bestanden openen en opslaan overal. Ook kunt u gebruik maken van hun producten in veel verschillende apparaten, zoals telefoons, tablets en computers.

Als alternatief LibreOffice draait op mac os, Linux en Windows. Gebruikers kunnen alleen bestanden bekijken op Android en iOS.

Welke het beste is voor u hangt af van uw specifieke wensen en eisen. De een is niet beter of slechter dan het andere.