Hur att Stoppa Spammare Från att Anfalla Din Google Kalender

0
114

Spammare har hittat ett sätt att lägga till oönskade phishing och bluff händelser till personer som är Google-Kalendrar utan deras tillstånd. Här är hur att stoppa spammare från att lägga till saker till din kalender utan din tillåtelse.

Som beskrivs på OneZero av How-To Geek tidigare Editor-in-Chief, Whitson Gordon, Google Kalender (som standard) visar event inbjuder om användaren har accepterat dem eller inte. Spammare använder kryphål för att översvämning personers kalendrar med skadliga länkar och andra nedsättande sms: a.

Sluta Kalender Från Att Lägga Bjuder In Automatiskt

En av Googles Kalender standardinställningar är att lägg till händelse bjuder in automatiskt i kalendern. För att stänga av detta, klicka på kugghjulet som finns i det övre högra hörnet av skärmen och välj sedan “Inställningar”.

Nästa, välj “Händelse-inställningar” som finns i vänstra sidomenyn.

Hitta den nedrullningsbara som är märkt “lägg Automatiskt till inbjudningar”. Klicka på pilen.

Slutligen, välj “Nej, visa bara inbjudningar som jag har svarat”.

Sluta Kalender Från Att Lägga Till Händelser Från Gmail

Google-Kalender drar också händelser direkt från Gmail. Om någon skickar dig en inbjudan—ibland även när det går till mappen skräppost—det slutar upp i din kalender. För att stänga av denna funktion, kan du gå tillbaka till menyn Inställningar genom att klicka på kugghjulsikonen och välja “Inställningar”.

Nästa, välj “Händelser från Gmail” från vänster.

Avmarkera kryssrutan “Automatiskt lägga till händelser från Gmail till min kalender”.

Google Kalender kommer att be dig bekräfta denna handling. Klicka på “OK” för att godkänna ändringen.

Dölj Avböjda Kalender Bjuder

Om du har gått igenom och minskade skräppost kalenderhändelser, de kommer fortfarande att visas i Google Kalender men är överstruken. Anledningen till detta är att det fortsätter att visa avböjda händelser som standard.

För att avaktivera funktionen, gå tillbaka till Google Kalender i menyn Inställningar. Som nämnts innan, får du det genom att klicka på kugghjulsikonen och sedan välja “Inställningar”.

Väl där väljer du “Visa alternativ” som finns i det vänstra sidofältet.

Avmarkera rutan bredvid “Visa avböjda händelser” för att ta bort den minskade bjuder.

Dölj Avböjda Händelser på Mobilen

Märkligt nog, när du bestämmer dig för att dölj avböjda händelser från skrivbordet visa, att de fortfarande visas i Android -, iPhone-och iPad-appar. Om du vill att de inte ska visas, starta appen, öppna den overflow-menyn genom att trycka på hamburger ikonen i det övre vänstra hörnet, bläddra ner och tryck på “Inställningar”.

Nästa, välj “Övrigt”.

Slutligen, toggle off “Visa avböjda händelser”.

Ett växande antal människor på nätet har blivit en redovisning av denna taktik används för att spamma deras Google-Kalendrar. Google har inte släppt ett svar till incidenter vid tidpunkten för denna skrift, men förhoppningsvis kommer några av dessa standardinställningar få handikappade i framtiden.

LÄS NÄSTA

  • “Hur för att stänga Av Din Samsung Galaxy Note 10 eller 10 Plus
  • “Så här för att Växla från ett Windows-PC till en Mac
  • “Vill Överleva Ransomware? Här är Hur du Skyddar Din DATOR
  • “Hur Får man Hjälp i Windows 10
  • “Aktivera Ultra-Low Latency Mode för NVIDIA-Grafik