Hur för att Öppna Kontrollpanelen i Windows 10

0
118

Windows 10 fortfarande innehåller Kontrollpanelen. Vissa inställningar visas endast i Kontrollpanelen, några i Inställningar-appen och lite i båda. Här är hur att hitta Kontrollpanelen, som är lite mer dolda än det var på Windows 7.

På Windows 7, kan du klicka på Start-knappen och klicka på “Kontrollpanelen”. På Windows 8 och 8.1, kan du höger-klicka på Start-knappen eller tryck Windows+X och klicka på “Kontrollpanelen”. Ingen av dessa metoder fungerar i den senaste versionen av Windows.

Fortfarande, starta Kontrollpanelen på Windows-10 är mycket enkelt: klicka på Start-knappen, eller tryck på Windows-tangenten, skriv “Kontrollpanelen” i sökrutan på Start-menyn, och tryck på Enter. Windows kommer att söka efter och öppna Kontrollpanelen.

Om du använder Kontrollpanelen ofta, höger-klicka på Kontrollpanelen ikonen i aktivitetsfältet när du har installerat det och välja “fäst på Aktivitetsfältet.” Därefter kan du enkelt starta programmet från aktivitetsfältet.

Du kan skapa en genväg på skrivbordet till Kontrollpanelen, också. Öppna Start-menyn, bläddra ner till botten av Appar lista i den vänstra rutan och klicka på “Windows-System” – mappen. Dra och släpp “Kontrollpanelen” genväg på skrivbordet.

Du har också andra sätt att köra Kontrollpanelen. Till exempel kan du trycka på Windows+R för att öppna Kör-dialogrutan och skriv antingen “kontroll” eller “kontrollpanelen” och tryck på Enter.

Det här kommandot kan köras från kommandoraden eller PowerShell-fönstret också.

Att du ofta inte behöver komma åt Kontrollpanelen direkt—det är vad Microsoft är att räkna på. Även när du använder appen Inställningar, många inställningar sidor länkar till enskilda program på Kontrollpanelen för att erbjuda ytterligare inställningar.

Även den nya Lägga till eller ta Bort Program i rutan Inställningar länkar till den klassiska Program och Funktioner verktyg, även känd som “Avinstallera eller ändra ett program” fönstret.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Får man Hjälp i Windows 10
  • “Aktivera Ultra-Low Latency Mode för NVIDIA-Grafik
  • “Den Nya Microsoft Kanten Är Nu “Klar för Dagligt Bruk”
  • “Kan Du Använda iMessage på en Windows PC eller Android-Telefon?
  • “Vad Är VBScript, och Varför Microsoft Bara Döda Det?