Böjd Telefonen Visar Ingen Känsla

0
94
Josh Hendrickson

Samsung, Oppo, och andra tillverkare gör mer och fler telefoner med böjda skärmar, och det är en trend som ska sluta. Böjda skärmar är mer sårbara, mindre kompatibla med fall, och inte ger funktioner värt det problem de presenterar.

Skylla på Samsung—det började den böjda skärmen trenden med Galaxy Note Kanten. Då hade telefonen bara en böjd kant, vilket gjorde det till en mycket udda telefonen. Men de blev bättre på det med varje ny modell, och nu Galaxy S och Note-serien är känd för böjda skärmar.

Andra tillverkare har följt efter, från OnePlus telefoner till Huaweis P30, Google Pixel 2 och, i mindre utsträckning Pixel 3, och nyligen Oppo är nyligen meddelade att “vattenfall” – telefon. Oppo är med den böjda skärmen idé ännu längre genom att linda skärmen nästan hela vägen runt till baksidan. Vid första anblicken, det är ganska. Men när du tänker igenom saker och ting, böjda telefon skärmar är en fruktansvärd idé.

Böjda Skärmar Är Ömtåliga

Behöver vi verkligen ett par centimeter av tapeter lindade runt en telefon? Oppo

Visserligen alla “bezel-mindre” telefoner är sköra och benägna till brott från att släppa. Men böjda skärmar exemplifiera detta faktum. Den utökade tv innebär naturligtvis mer glas-området att falla på och spricka, och mindre struktur för att ta ett fall. Och enligt iFixit, böjda skärmar är mer utmanande att bygga upp och ersätta, gör reparationer dyrare.

SquareTrade utför drop tester av telefoner, och medan de säger S9 och S10 är mer hållbara än S8 var de fortfarande bryta telefoner i en enda droppe. Och att vara en böjd skärm, kan det vara svårare att få grepp om eftersom enheten är tunnare i kanterna, så att du kan vara mer benägna att släppa telefonen.

I fall av Oppo “vattenfall” – skärmen, kan du inte hålla telefonen från sidorna utan att vidröra displayen. Så det verkar troligt att du kommer att stöta på problem med skärmen glider ur fingrarna eller ens sätta det i ett fall.

Fall Och skärmskydd inte Passar så Bra

Detta gäller bara lyckas grepp tunna ramar, så skärmen är vidröra bordet. Josh Hendrickson

Fall, tyvärr, är också en del av problemet med böjda visas. De flesta fall arbete med att ta tag i på kanterna av telefonen: s ram för att hålla skärmen synlig. Men en böjd skärm innebär mindre ram för att ta tag. Som lämnar fall beslutsfattare i det prekära läget för att välja att antingen ta in mycket lite material eller täck din skärm.

Du kan se den här frågan ännu mer med tunna fall, som ofta kan kännas som de är knappt hänger på till telefonen. Och eftersom de kan greppa vad den lilla mängden ram som finns, skärmen kan stiga över kanterna av ärendet. Således, när man föll med ansiktet nedåt på telefonen kan liksom inte ha ett fall på alls.

Om du vill ha ett skärmskydd på din telefon, du kommer att ångra att böjda skärmen. Att göra en plast eller glas bit som följer en platt yta är enkel. Men limning av plast och härdat glas till en krökt yta är mycket svårare.

Tidigt skärmskydd bara limmas på kurvor, lämnar en ful luftspalt i mitten. Andra företag har försökt att använda Flytande optiskt klar lim (F) lim och UV-lampor för en god tätning. Men det är ett svårt system att använda, och det är dyrt. Det tog fram till början av 2018 för Zagg för att räkna ut en extremt aggressiv lim som fungerade bra.

Men du har fortfarande knepigt jobb för att korrekt installera skärmskydd. Och när du gör, du är tillbaka för att försöka hitta en kompatibel fall som passar både krångligt skärmen och skärmskyddet.

Generellt, skydda din ömtåliga telefonen är svårt att på bästa. Det kan vara värt det om telefoner plockade upp spelet föränderliga funktioner, men det gör de inte.

Edge Tv Funktionerna Är Överflödiga på Bästa

Yay, en annan plats att sätta ikoner. Har du inte någon av de som finns på Android. Josh Hendrickson

För telefonens programvara och hårdvara är en delikat balansakt. Du kan acceptera mindre batteritid om det kommer med en tunnare telefon som passar i fickan mer bekvämt, till exempel. Men för alla de nackdelar av böjda visar, vad du får i gengäld är mycket bra.

Med en böjd skärm, kan du få appar på kanten. För Samsung-telefoner, som betyder Kant paneler som du använder för att dra in ofta använda program och verktyg. Men denna Android, och det är en överflödig funktion. Redan nu kan du anpassa din startskärm för att funktionen bara om allt du vill, speciellt dina vanliga appar och verktyg.

En annan namngiven funktion är kant belysning, som kommer att varna dig om att telefonsamtal och sms-meddelanden när skärmen nedåt. Du har redan ringsignaler för det, eller vibrationer när telefonen är i tyst läge. Även om du inte ser värdet i kanten belysning, det är en distinkt problem—fall. Att sätta en fråga på telefonen, och det kommer att blockera någon kant belysning, vilket gör funktionen meningslös.

När du kommer ner till det, replikera en funktion som du redan har på bekostnad av hållbarhet inte är ett utmärkt val.

Det är Dags Att Dike Böjda Skärmar

Vi bör applådera tillverkare för att prova nya och spännande saker. Utan att ta risker, vi kanske inte har sett stora telefoner som Samsung Galaxy Note, eller kraftfull kamera programvara som finns på den senaste Pixlar. Men ibland är de risker som inte betalar.

Och när en “funktion”, kompromisser och en telefon utan att något väsentligt till bordet, är det dags att ompröva beslutet om att införa det. I slutändan tillverkare som Samsung och Oppo måste fråga, “Har människor köper våra telefoner på grund av böjda skärmar, eller i trots av det?”

Om det är det sistnämnda, då en ny färdriktning behövs. En som återbesöker de gamla och återgår till en platt-inför telefonen. Det kan inte vara flashig, men det fungerar och fungerar bra. Och det är allt någon verkligen vill ha i en smartphone.