Uppgradera Din Nintendo Växla SD-Kort Utan att ladda ner Något

0
71

Nintendo har varit ledare i den handhållna spel marknaden i decennier, efter lanseringen av den ursprungliga GameBoy. Trots detta, det är deras hem konsol produkter som har gjort Nintendo superstar spelbolag älskade över hela världen.

Så det var en överraskning när de båda linjerna av produkten kombineras till en enda hybrid konsol – Nintendo-Switch. Omkopplaren är en högpresterande spel tablett som sömlöst rör sig från stor skärm till liten skärm, så att du kan ta ett AAA-spel överallt du går.

Medan det är ganska häftigt, det kommer med några kompromisser. För en, Växla inte riktigt jämföra med traditionella konsoler som PS4 och Xbox när det gäller att rå prestanda. Den andra komparativ svaghet är bristen på en hårddisk.

Medan en konsol som nu har hundratals gigabyte tillgängligt för digital nedladdning, Växeln endast har 32 GB i internt lagringsutrymme och en stor bit som tas upp av operativsystemet.

Lyckligtvis under kickstand lurar en med framtiden i åtanke SD-kort slot, som kommer att acceptera upp till 2TB-kort – en produkt som för närvarande kostar ungefär lika mycket som konsolen själv. Så många användare som kommer troligen att sluta att köpa ett mer prisvärt SD-kort för sin konsol, uppgradera till ett större kapacitet under försäljning eller som priset på SD-teknik kommer ner.

Frågan då är om du kan överföra dina befintliga SD innehåll till den nya, större kort utan att behöva ladda ner alla spel. Svaret är ja, och det är inte svårt alls.

Överför SD-Kort Innehåll För Nintendo Stäng

Innan vi börjar, du ska veta att du inte kan byta SD-kort Växla mellan konsollerna. Spelen du laddar ner är kopplat till en specifik konsol. Denna handledning handlar om att använda ett nytt SD-kort för att ersätta din gamla.

Du kan dock använda flera SD-kort för en växel och byta ut dem, även om detta kan vara ganska långtråkigt.

Här är
vad du behöver för att slutföra överföringen:

 • En Nintendo Switch – självklart!
 • Den gamla SD-kort som innehåller dina spel.
 • Den nya SD-kort du vill uppgradera till.
 • En Windows-dator med en SD-kortläsare.

De flesta
bärbara datorer har nu en inbyggd SD-kortläsare, men om du använder en
desktop-maskin kan du köpa en USB-kortläsare för inte mycket pengar.

Med
allt klart, här är hur du gör överföringen.

 • Först vänder du stänga av helt genom att hålla power-knappen. Att sätta konsolen i sleep-läge är inte tillräckligt. Om du tar bort SD-kort utan att stänga av för det första, kommer den att stängas ändå. Så du sparar ingen tid genom att hoppa över detta steg – och så riskerar du att data skadas.
 • Efter att du slagit av strömmen, lyft upp stödet och ta bort SD-kortet.
 • Nu tar både SD-kort och gå till din dator. Lägg den gamla SD-kort i kortläsaren. Det bör dyka upp i Windows Explorer som en flyttbar enhet. På enheten kommer du att hitta en enda mapp helt enkelt heter Nintendo.
 • Kopiera hela Nintendo-mappen till din dator. Skrivbordet är en bra plats, eftersom denna är bara tillfällig lagring. Ta inte bort mappen från den gamla SD-kort ännu. Om något går fel, du kan behöva för att försöka igen.
 • Ta bort den gamla SD-kortet från DATORN. Sätt sedan in den nya, större SD-kort.

Om SD-kortet är helt ny, du behöver inte göra någonting. Men, om det används eller från en mindre brand, kanske du vill formatera den med hjälp av den officiella SD-kort formatting utility. Vi har aldrig behövt göra detta med någon Nintendo-konsolen när du gör ett SD-överföring, men det kan vara en lösning om överföringen inte verkar fungera.

 • Kopiera Nintendo tillbaka mappen till den nya SD-kort.
 • Vänta på överför för att slutföra och ta sedan bort den nya SD-kortet från kortläsaren.
 • Placera kortet tillbaka i Växeln. Med det gjort, makt konsolen på och ditt spel ska vara precis där du lämnade dem. Bara med mer ledigt utrymme.
 • När du har bekräftat att allt fungerar som det ska, kan du ta bort den gamla SD-innehåll och tillfällig mapp på din dator.