Hur att Välja Rätt bilbarnstol

0
86
Dmitry Kalinovsky/Shutterstock.kom

En bilbarnstol är det viktigaste du köper en förberedelse inför bebisens ankomst. Och till skillnad från andra objekt, detta är inte något som kan vänta, du kan inte ta ditt barn hem från sjukhuset utan en.

Nya föräldrar sannolikt känner sig överväldigad av uppgiften att välja en bilbarnstol när de ta reda på hur många olika typer det finns och allt de har att överväga.

Denna guide kommer att hjälpa dig att göra mer känsla i din bil säte alternativ, och förhoppningsvis känna dig mer säker när du gör ditt val.

Varför Hitta Rätt bilbarnstol Är Viktigt

Suti Stock Photo/Shutterstock.kom

Först, ta tröst i vetskapen om att alla bilstolar är säker. Innan de är sålda, en bilbarnstol måste uppfylla kraven i Federal Motor Vehicle Safety Standard No. 213. Denna standard reglerar alla fasthållningsanordningar för barn under 80 pund. Det kräver återhållsamhet system för att passera saker som en 30-km / h frontal släde test, en maximal rotation crash test och skallskada kriterier, och dussintals andra.

Men, bilbarnstolar är säkra endast när de installeras och används på rätt sätt. Så, du vill plocka ut en du och dina barns vårdare är bekväma att använda. De Nationella väg-och Transport-Styrelsen har en Enkel att Använda Kreditbetyg verktyg, där du kan jämföra hur lätt olika modeller att använda. Du kan också söka efter platser utifrån barnets ålder, vikt och höjd.

Användarvänlighet är särskilt viktigt om andra (vårdgivare, far-och morföräldrar etc.) kommer att använda bilbarnstol. Du kanske har ett fast grepp om hur en plats fungerar, men du vill vara säker på att det inte är alltför komplicerat för dem som är mindre bekanta med det.

Om du har en cd-eller två-dörrars bil, du vill välja en bilbarnstol som är lämplig för mindre utrymmen. De bör alla tekniskt passa, men vissa kommer att vara lättare att använda än andra. Tillverkare säljer “slim-fit” cabriolet modeller som är mer lämpligt för mindre fordon. Bilbarnstolar tenderar att variera mindre i bredd, men även en tum eller så kan göra en skillnad.

Begagnade Bilbarnstolar

Begagnade objekt som är idealisk för de flesta babyprylar, men inte när det gäller bilbarnstolar. Här är varför:

  • Bilbarnstolar ut: En bilbarnstol utgångsdatum är oftast stämplat på sin sida eller bas, och det är normalt sex år från tillverkningsdatum. Detta är inte en statlig reglering, men tillverkarna har enats om gemensamma riktlinjer för att ta itu med flera frågor. Teknik-och säkerhetskrav som är i ständig utveckling. Material försvagas över tid och kan inte förväntas hålla upp i kraschar.
  • Det kan vara skadade: Även om du hittar en plats som inte har gått ut, du vet inte om det har skadats (i en olycka, från exponering för väder och vind, etc.) på ett sätt som påverkat dess säkerhetsfunktioner. Om en bilbarnstol var inblandad i en krasch av något slag, det är inte längre säker att använda. Om du inte kan kontrollera uppgifterna (och oddsen är, du inte kan), är det alltid bättre att fela på sidan av försiktighet.

Av dessa skäl rekommenderar vi starkt att du undviker att köpa en begagnad bilbarnstol.

Kategorier

Tomsickova Tatyana/Shutterstock.kom

Det finns fyra stadier av bilsäten/säkerhetsanordningar. Du använder bakåtvända säten från födelse till 2-4 år gamla, och framåt upp till minst 5 år gamla. När ditt barn växer ur hans framåtvänd bilbarnstol, du använder en bälteskudde. När han är stor nog att varvet del av ett bilbälte som lägger över hans lår och inte hans mage, han är klar med bilbarnstolar.

Babyskydd omfattar den första etappen i bakåtvänd. Konvertibler och allt-i-de-funktionen på ett minimum bakåtvänd och framåtvänd platser, och vissa har även bältesstolar. Även om du kan använda en konvertibel eller en allt-i-en plats för ett barn, det finns goda skäl att köpa en dedikerad babyskydd, som vi har beskrivit nedan:

  • Babyskydd (bucket säten): Dessa bakåtvänd bärare klicka i en bas som du installerar på din bil. Ett babyskydd kan tyckas som en kortsiktig köpa nästa konvertibla platser, men det finns goda skäl till att gå denna väg. Babyskydd är ofta en del av en barnvagn system, vilket sparar du pengar när du köper den billigare barnvagn bas. Dessa mer meningsfullt för transport av spädbarn eftersom det är lättare att vika sig en liten baby till sin plats inomhus. En nyfödd kan vara skrämmande bräcklig, så kanske du inte vill bära henne från bilen in i ditt hem.
  • Cabriolet: att Du kan installera den här bilbarnstolen vara antingen bak – eller framåtvänd. Om du bara vill göra ett köp, kan du välja denna typ, även om du förlorar fördelen av en transportör. Till skillnad från ett babyskydd, en cabriolet plats är tänkt att stanna i bilen efter att den har installerats. Du kan använda ett konvertibelt plats för spädbarn—många passar barn som är så små som 4 pounds. Du kanske vill överväga dina parkering situation—har du ett garage eller parkera på gatan? Eftersom du inte kan använda denna plats som en bärare, du har till unbuckle barnet och använda en baby sele eller ett spädbarn barnvagn, eller bara bära henne när du är ute och omkring. En hel del föräldrar köpa konvertibla plats när deras barn blir för tunga att bära med sig i ett babyskydd. Vid denna punkt, ditt barn kommer fortfarande att behöva en bakåtvänd stol, så att du först installera ett konvertibelt plats i det läget.
  • Allt-i-ett: Det är där kategorierna bli knepigt. Ser du modell namn som innehåller “allt-i-ett” eller “cabriolet,” följt av “4-in-one”, “5-i-ett”, etc. Dessa platser är alla cabriolet, men de har också en booster läge. Vissa modeller skilja ännu mer, med vissa är “high-backed” eller “backless” boosters.

American Academy of Pediatrics riktlinjer rekommenderar en bakåtvänd stol, en framåtvänd stol, och sedan en bälteskudde. Du kan överväga alla lägen utanför dessa extrafunktioner som kan lägga till komfort och lätthet.

Som Bilbarnstol Bör Du Köpa?

TierneyMJ/Shutterstock.kom

En bilbarnstol är en dyr och viktig köp, så ge dig själv gott om tid att välja rätt. Om forskning online inte klippa det för dig, bege dig in i en köp Köp Baby. Du kan prova på golvet modeller på den i butik bil bänk eller till och med tar en ut till bilen för att se hur det passar. Försök att ha någon plockar i åtanke innan du går—väggen av bilbarnstolar kan vara överväldigande.

En bilbarnstol är bara säker när du installerar och använder det på rätt sätt. Så, du vill få en att du är säker och bekväm att använda. En av de bästa sakerna du kan göra är att få hjälp med den första installationen från en bilbarnstol tekniker. Beroende på var du bor, du skulle kunna ha ett sjukhus, eller brand eller polisstation inspektera din bilbarnstol. Detta NHTSA verktyg som berättar för dig där du kan gå att ha det gjort.

Prova att slå med bilbarnstol från din lista förr snarare än senare, så kan du lära dig hur man använder det. Sedan kan du slappna av lite eftersom du har tagit hand om de största köp för att förbereda för barnets ankomst.