Tickler-Bestanden Zijn een Perfecte Manier om te Verblijven op de Top van de administratie, Taken en Meer

0
96
AjFile/Shutterstock

De tickler file is een vreemd genoemd archiveringssysteem dat dateert uit het begin van de 20e eeuw, maar is nog steeds een ongelooflijk handig vandaag. Hier is hoe u er één opstellen.

Wat is een Tickler File?

Als u op zoek bent om uw leven vereenvoudigen en te houden op de top van de dagelijkse taken, raden wij het maken van een tickler systeem, vaak aangeduid als een tickler file. De naam is een woordspeling van soorten, als u het systeem voor het verzenden van herinneringen aan je toekomstige zelf en het “prikkelen” van je geheugen.

Het systeem zelf, en dat zullen we in detail in op een moment, is het ongelooflijk makkelijk om set-up, want het is slechts een verzameling van fysieke mappen met etiketten. U plaatst dingen (zoals facturen die u moet betalen, concert tickets, een vorm voor uw kind excursie, of op enige andere datum-gevoelige materialen) in de mappen en het bijwonen van voor hen op de aanpak van de tijd—dankzij de herinnering, het systeem biedt. Kortom, u bespaart je hersenen het werk te stressen over een specifiek detail dat moet gebeuren in de toekomst. U vermindert ook de kans dat je vergeet belangrijke taken, of dat de herinnering zal verdwalen in de digitale ether.

In de huidige high-tech wereld, met toegang tot een breed scala aan apps en agenda-herinneringen, met een tickler systeem lijkt bijna archaïsch. Maar geloof ons, het hebben van een visuele opbergsysteem, met handgeschreven notities en papieren aan te raken, activeert u uw hersenen op een zeer effectieve manier.

Het Maken van een Tickler File

U moet minstens 43 indienen mappen aan de slag te gaan, evenals een manier om die bestanden in. Wij raden het gebruik van een open kast of rek hangen—geen gebruik maken van een traditionele indienen lade als out-of-sight betekent vaak out-of-mind. Houd uw tickler systeem binnen handbereik, en zichtbaar!

De mappen moeten worden gelabeld 1-31, goed voor elke dag van de maand. Dan heeft u het label van de resterende mappen voor de maanden januari tot en met December. Met behulp van de fel gekleurde mappen zal helpen om uw aandacht te grijpen.

Je nodig hebt om de positie van de mappen met de komende dagen de eerste plaats, gevolgd door de komende maanden. Als het vandaag bijvoorbeeld is 10 augustus plaats die map aan de voorzijde, met 11-31 direct achter. Dan is het maanden zou worden ingediend achter de genummerde dagen.

De eenvoudige manilla mappen met bedrukte etiketten onze Editor in Chief Jason heeft al jaren gebruikt. Jason Fitzpatrick

Als u de lift de huidige map, open de inhoud, en het voltooien van de items binnen. Aan het einde van de dag, verplaatst u de huidige map naar de achterkant van de stapel. Als je to-do lijst vereist taken die gedaan moeten worden maanden vanaf nu, u kunt het bestand in de juiste maand map. Vervolgens aan het begin van elke maand, u kunt de split-up van alle inhoud in de daarvoor bestemde dagen. Dus, bijvoorbeeld, iets in verband met Halloween in oktober, maar toen in oktober komt, kunt u het organiseren van de Halloween items in de verschillende dag-mappen dienovereenkomstig in de aanloop naar de vakantie.

Sommige mensen willen het creëren van extra mappen voor specifieke categorieën, zoals “rekeningen te betalen,” “vakantie-ideeën,” “geschenken te kopen, enzovoort—maar het is makkelijk om te verdunnen de eenvoudige kracht van het tickler systeem met te veel mappen, dus we raden aan om de dingen eenvoudig houden, totdat u de basic routine neer.

Voor regelmatig voorkomende gebeurtenissen, schrijven ze op een index kaarten of Post-It notes. Bijvoorbeeld, als uw kind om te brengen in een snack aan voorschoolse keer per week, dan schrijf het op een kaartje, langs bewegen tot de volgende week, na dat je hebt ingevuld. Zorg ervoor om het in een map een paar dagen voordat het moet worden ingevuld, zodat u genoeg tijd om te gaan boodschappen doen.

U kunt ook etiketten maken voor dagen van de week, ze te koppelen aan de eerste zeven mappen.

Als u het gevoel ongemotiveerd om uw eigen tickler systeem, kunt u kopen een genummerde map instellen of een maandelijkse folder set online. Er zijn tal van opties die er zijn.

Sleutels voor Succes

Zodra uw tickler systeem is alles op zijn plaats en klaar om te gaan, het moeilijkste onderdeel is het maken van ervoor dat u het elke dag. Hier zijn een paar sleutels voor succes.

  • Plaats het in de buurt van uw werkplek: Zorg ervoor dat voor het instellen van uw tickler systeem direct naast uw bureau. We raden het niet aan om het op te slaan in een pull-out archiveringssysteem of stopte het weg in een kast. Zichtbaarheid is de sleutel hier.
  • Het gebruik van de digitale herinneringen: hoewel het tickler systeem werkt omdat het een papieren systeem, kan het nodig zijn digitale herinneringen in het begin. Stel een dagelijkse reminder op uw telefoon, e-mail, of wat werkt voor u te zeggen, “Check Tickler Vak!” En maak je geen zorgen; na verloop van tijd, het zal worden een deel van uw dagelijkse routine, het elimineren van de noodzaak voor digitale herinneringen.
  • Voeg in beloningen: Soms een to-do-systeem kan worden overweldigend, waardoor we per ongeluk vermijden, omdat we ons overweldigd voelen of verbrand (of alleen maar uitstellen). Maar als je strooi in sommige beloningen in de maand, je voelt je een beetje opgewonden om te zien wat elke dag de map brengt. Het kan iets eenvoudigs als “Brengen op 10 minuten zonder schuldgevoel op Facebook”, of zelfs om een klein stukje chocolade in.
  • Don ‘ t dump een heleboel klusjes in één dag: Probeer te spreiden en uw taken, het maken van ervoor dat uw hele week is het to-do lijst niet het land in één dag op de map. Houden van het leven beheersbaar met hapklare taken.
  • Stick to-date-gevoelige taken: De schoonheid van de tickler file is dat het intiem is getrouwd met de datum. Als er iets niet in een datum-gevoelige (het kan worden gedaan wanneer je tijd hebt, maar hoeft niet te worden gedaan in de eerste week van September of zelfs in September) is de drang weerstaan om het in de tickler. Je wilt trainen van je hersenen om te begrijpen dat als er iets is in de tickler file, het moet nu gedaan worden, en niet botsen voortdurend naar voren.

De belangrijkste, zoals bij het gebruik van een agenda of een to-do lijst, is het controleren van het religieus. Een tickler systeem werkt magie, maar alleen als je kijkt in de mappen elke dag.

Verblijf georganiseerd in de huidige drukke wereld is een uitdaging! Maar zodra u uw tickler systeem aan de gang is, moet helpen bij het verlichten van je hersenen, van al de drukte en de stress van het proberen om alles te onthouden. Werp het weg, ervan overtuigd dat u zult omgaan met het op de juiste tijd dankzij de file.