Hur man Öppnar Gamla Webbsidor i Internet Explorer på Windows-10

0
103

Det är 2019, men vissa företag och myndigheter fortfarande har gamla webbplatser som inte fungerar korrekt i nya webbläsare. Windows 10 fortfarande har Internet Explorer 11 och Microsoft har åtagit sig att stödja med säkerhetsuppdateringar.

Vi rekommenderar att du undviker Internet Explorer när det är möjligt. Det är gamla och omoderna. Det inkluderar inte modern webb-funktioner och är sannolikt lättare att attackera än moderna webbläsare. Bara använda det när det behövs—vilket för de flesta människor, bör inte vara mycket.

Även Microsoft rekommenderar att man undviker IE och uppmuntrar dig att använda Microsoft Kanten i stället. Microsofts Chris Jackson har Internet Explorer en “kompatibilitet lösning”—inte en modern webbläsare du ska använda.

Hur man Öppnar en Webbsida i internet explorer Från Kanten

Om du använder Microsoft Kanten, att du snabbt kan öppna webbsidor i Internet Explorer när det behövs.

För att göra detta, klicka på meny > Mer Verktyg – > Öppna med Internet Explorer. Edge kommer att starta IE och öppna den aktuella webbsidan.

Hur du startar Internet Explorer på Windows-10

Du behöver inte använda Kanten för att starta IE. Du kan starta Internet Explorer och använda den som vanligt. Du kommer att hitta Internet Explorer i din Start-meny.

För att starta Internet Explorer på Windows 10, klickar du på Start-knappen, sök efter “Internet Explorer” och tryck på Enter eller klicka på “Internet Explorer” – genväg.

Om du använder IE en hel del, kan du fästa den till aktivitetsfältet, förvandla det till en bricka på Start-menyn, eller skapa en genväg på skrivbordet till det.

Ser inte Internet Explorer i din Start-menyn? IE har kan tas bort—det är installerat som standard, men du är fri att ta bort det.

Bege dig till Kontrollpanelen > Program > inaktivera Windows-funktioner till på eller av. (Du kan öppna Kontrollpanelen genom att söka efter det i Start-menyn, också.) Se “Internet Explorer 11” är markerat i listan av funktioner här och klicka på “OK”.

Hur Automatiskt att Öppna vissa Webbplatser i internet explorer

För systemadministratörer, Windows-10 har en “Enterprise-Läge”. Administratörer kan lägga till en lista av webbplatser till Företag Läge listan. När en användare besöker en sida på lista i Microsoft kant, Kant kommer automatiskt öppna som webbsida i Internet Explorer 11.

Detta gör att användare använder Microsoft Kanten webbläsaren normalt. Istället för att manuellt starta IE, Edge kommer automatiskt att starta IE när de navigerar till en webbplats som kräver Internet Explorer.

Detta alternativ är en del av Windows grupprincip. Du hittar “Konfigurera Enterprise-Läge Webbplats Lista” alternativet på datorkonfigurationAdministrativa MallarWindows-KomponenterMicrosoft Kanten.

Allt detta kommer sannolikt att förändras en del i och med lanseringen av den nya Microsoft Kanten. Det kommer att vara baserad på Chromium, open-source-projekt som utgör grunden för Google Chrome webbläsare. Men Internet Explorer, i någon form, är inställd på att vara en del av Windows-10 för överskådlig framtid. Det är fortfarande nödvändigt för webbplatser som kräver ActiveX och browser helper object.

IE kan snart vara det bästa sättet att använda gamla webbplatser som kräver Adobe Flash på Windows snart också.

RELATERAT: Vad ActiveX-Kontroller Är och Varför De är Farliga

LÄS NÄSTA

  • “Vad Gör “Yeet” Betyder, och Hur Använder Man Det?
  • “Hur till Skapa Genvägar på Skrivbordet i Windows 10 den Enkla Vägen
  • “Hur iOS 13 är “Tystnad Unknown Caller” Kommer att Stoppa telefonspam
  • “Hur att Organisera Din Google Drive
  • “Vad Gör du Innan (och Efter) Din Telefon Är Stulen