Hur till Skapa Genvägar på Skrivbordet i Windows 10 den Enkla Vägen

0
146

Windows 10 fortfarande låter dig skapa genvägar till program, filer, mappar, och även webbplatser. Ikoner på skrivbordet kanske lite omodernt, men de är ändå användbara som en del av ett fint organiserad skrivbordet.

Hur man Skapar en Genväg till ett Program

För att göra detta på ett enkelt sätt, öppna Windows-10 Start-menyn. Leta efter program som du vill använda genom att bläddra igenom Apps-listan på den vänstra sidan av menyn. Om det är i plattor listan på höger sida av menyn, du kan också dra från det.

När du har hittat det, dra och släpp för programmets genväg från Start-menyn på skrivbordet. Du kommer att se ordet “Länk” visas när du håller musen över skrivbordet. Släpp musknappen för att skapa en länk till programmet, även känd som en genväg på skrivbordet.

Observera att du inte kan söka efter ansökan av namn på Start-menyn. Windows-10 kommer inte att låta dig dra och släppa allt från sökresultaten. Det borde, men det gör det inte.

Hur man Skapar en Genväg till en Fil eller Mapp

För att skapa en genväg till en fil, för det första, leta upp filen någonstans i File Explorer. Håll ner Alt-tangenten på ditt tangentbord och sedan dra och släppa filen eller mappen till skrivbordet. Orden “Skapa Länk på Skrivbordet” kommer att visas. Släpp musknappen för att skapa länken.

Att hålla ner Alt-är nödvändigt. Om du inte håller ned Alt, Windows kommer att visa orden “Gå till Skrivbordet” och det kommer att flytta mappen eller filen till skrivbordet snarare än att bara skapa en länk.

Hur man Skapar en Genväg till en Webbsida

I Google Chrome eller Mozilla Firefox, kan du snabbt skapa genvägar på skrivbordet till webbplatser. Med en webbsida öppen, dra och släpp ikonen till vänster om adressfältet—det är i allmänhet ett hänglås eller ett “i” i en cirkel—till skrivbordet.

Detta fungerar inte i Microsoft Kanten av någon anledning. Kanten kommer inte att låta dig att direkt skapa genvägar på skrivbordet. Du kan dock skapa dem i Chrome eller Firefox, och de kommer automatiskt att öppnas i din standardwebbläsare—även om det är Microsoft Kanten.

Arbeta Med Dina Genvägar

Oavsett vilken typ av genväg som du skapar kan du höger-klicka på det efteråt, välj “Byt namn” och ändra namnet till vad du vill.

Du kan använda alla ovan nämnda metoder för att skapa genvägar i andra mappar. Vill skapa en genväg till en webbplats eller applikation i din nedladdningsmapp? Gå vidare! Bara dra och släpp den på önskad plats istället för skrivbordet.

Om du inte ser några genvägar på skrivbordet, de kan vara dolda. Högerklicka på skrivbordet och välj Visa > Visa skrivbordsikoner för att ta fram dem.

Du kan också välja storlek på ikonerna på skrivbordet från här—large, medium eller small. För fler alternativ storlek, placera din muspekare över skrivbordet, håll ner Ctrl-tangenten och rulla upp och ner med mushjulet.

RELATERAT: Hur Organisera Din Rörigt Windows-Skrivbordet (Och Hålla det på Det Sättet)

LÄS NÄSTA

  • “Hur iOS 13 är “Tystnad Unknown Caller” Kommer att Stoppa telefonspam
  • “Hur att Organisera Din Google Drive
  • “Vad Gör du Innan (och Efter) Din Telefon Är Stulen
  • “Tech-Industrin Vill Döda Lösenord. Eller Gör Det Det?
  • “Hur att Styra Hela Din Smarthome Via En App