Hvordan Bruke Voice Diktering I Google Docs

0
168

Siden slutten av 90-tallet, har det vært mulig å skrive inn tekst dokumenter på datamaskinen ved hjelp av ingenting, men din stemme. Hvem kan glemme den fanfare av Dragon naturally Speaking utgivelse i 1997? Med kun en mikrofon, og du kan snakke på PCEN, og det ville gjøre sitt beste for å gjenkjenne og skrive ned hva du sa.

Det hørtes flott ut på papiret, men dette tidlig stemme gjenkjennelse teknologien ble mer frustrerende enn nyttig. Du hadde å si i sneglefart, med betoning av en robot. Selv da, vil du være heldig for å oppnå enda 70% nøyaktighet.

Mens det var mye optimisme som talegjenkjenning vil være den viktigste måten vi brukt våre datamaskiner i fremtiden, ting har egentlig ikke slått ut på den måten. I det minste ikke ennå.

Mens stemme assistenter som Siri og Google Assistent få daglig bruk for raske søk, spørsmål, eller vanlige funksjoner på enheten, fysiske grensesnitt er fortsatt der den er på. Når det kommer til å skrive opp dokumenter, det er nesten uhørt at noen foretrekker å stemme diktat.

Det er synd, fordi uten å bruke en krone, har du tilgang til en stemme diktering løsning langt bedre enn hva alle var så begeistret for to tiår siden. Den fritt tilgjengelig Google Docs cloud programmet har en robust og nesten 100% nøyaktige stemme diktat løsning.

Å Skrive Med
Stemmen i Google Docs

Den
første tingen du bør vite er at riktig stemme diktering er bare
tilgjengelig via Chrome-Nettleseren. Hvis du bruker Google
Docs-appen på en mobil enhet, kan du fremdeles bruke Google
tastatur mikrofon til å diktere tekst, men det har ikke den samme
funksjonen er satt som den riktige løsningen vi diskuterer her.

Før du drar over til Google Dokumenter og jabbering unna, og vi må sørge for at mikrofonen fungerer som de skal. I Windows 10 du kan gjøre dette ved å høyreklikke på ikonet for høyttaleren i systemstatusfeltet. Klikk deretter på Åpne Lyd Innstillinger.

På dette skjermbildet, under Skriving bør du se mikrofon nivå hoppe rundt som du snakker inn i mikrofonen.

Hvis du bruker en bærbar datamaskin med en innebygd mikrofon, eller en stasjonær webkamera med det samme, så du kan ikke alltid få de resultatene du ønsker. Mens disse mikrofonene er ganske bra i disse dager, er en god kondensator skrivebordet mic eller god kvalitet headset mic kan gjøre en dramatisk forskjell i hvor godt du er forstått.

Nå, etter å ha sjekket at mic fungerer, kan vi gå over til Google Docs-dokumentet. Plasser markøren der du vil sette inn den dikterte teksten.

Nå, klikker du på Verktøy og deretter Stemme å Skrive. Du kan også bruke hurtigtasten CTRL+SHIFT+S.

Vil du se et lite popup-vindu med et bilde av en mikrofon. Klikk på mikrofon-ikonet for å starte diktering. Alt du sier vil bli skrevet ned i real-time.

Talegjenkjenning skjer på kraftig cloud-systemer, så du trenger en fungerende Internett-tilkobling for at dette skal fungere.

Fikse Feil

Noen ganger
Google vil få ord feil. Du trenger ikke å slå av stemmen
diktering for å fikse dette. Bare flytte markøren med musen og løse
ordet som vanlig. Google vil lære av dine endringer.

Redigering Med Din
Røst

I tillegg til å skrive ut setninger, du kan også gjøre noen formatering og redigering med tale kontroller som godt. Det er en omfattende liste over kommandoer som lar deg (blant andre ting) velg tekst, formatering, klippe, kopiere, lime inn, og så videre.

Du kan også navigere deg rundt på siden ved å flytte markøren eller rulle hele dokumentet. Hvis du lærer nok kommandoer, kan du aldri ta på datamaskinen til å skrive i det hele tatt.