Hur vill Sälja Din Gamla iPhone för Top Dollar

0
85
Mykola Churpita/Shutterstock

IPhone har en av de bästa återförsäljning värdet av smartphone. Får du mer pengar om du säljer själv och hoppa över handeln-i. Här är hur du förbereder din iPhone, välj ett pris, och göra försäljningen.

Innan Du Börjar Skapa en Säkerhetskopia

Om du säljer din gamla iPhone för att köpa en ny (snarare än att byta till en Android-enhet), är det första du bör göra är att skapa en säkerhetskopia. Detta gör att du kan överföra en backup till din nya enhet, tillsammans med alla dina personliga data, appar och annan information.

Det bästa sättet att skapa en backup av din iPhone genom att använda iTunes på en Mac eller PC. Du kan också skapa säkerhetskopior med hjälp av iCloud, men det kan ta lång tid att genomföra om du inte redan gör det, och återställningen tar mycket längre också. iCloud säkerhetskopiering är begränsad av hastigheten på ditt internet, så den säkerhetskopiera och återställa förfarande kan ta timmar eller ens dagar.

Windows-användare kan ladda ner iTunes från Apple ‘ s hemsida.

 1. Starta iTunes och koppla in din iPhone till din Mac eller PC med hjälp av en Lightning-kabel.
 2. Vänta tills enheten ikon att visas i det övre vänstra hörnet (bild nedan), och sedan klicka på den och välj din iPhone.
 3. På fliken Sammanfattning klickar du på “säkerhetskopiera Nu” och vänta för säkerhetskopieringen för att slutföra.

Kontrollera att “Kryptera iPhone Backup” för att spara känslig information, såsom lösenord, Wi-Fi-nätverk referenser, Health data, och HomeKit data. Du måste skapa ett lösenord för att göra detta. Du behöver även detta lösenord för att återställa säkerhetskopian till din nya iPhone till ett senare datum. Vi rekommenderar att du använder ett lösenord manager för att spara det för dig.

När du är redo för att återställa säkerhetskopian till din nya iPhone:

 1. Slå på din nya iPhone och följ setup-proceduren för att aktivera enheten.
 2. När du tillfrågas, välj “Återskapa från iTunes Säkerhetskopia” och anslut din iPhone till samma Mac eller PC som du använde för att säkerhetskopiera din gamla iPhone.
 3. Klicka på enhetens ikon i det övre vänstra hörnet och välj sedan din nya iPhone.
 4. På fliken Sammanfattning klickar du på “Återställ Backup” och sedan välja den säkerhetskopia som du gjort tidigare. Skriv ditt lösenord om du väljer att kryptera säkerhetskopian och sedan vänta tills processen är klar.

Skapa en iCloud-Backup

Om du säkerhetskopierar din iPhone till molnet, kan du alltid återställa från iCloud istället, när du uppmanas till det. Men, återställa från iCloud tar mycket längre tid än att återställa från en Mac eller PC, så vi rekommenderar att göra det lokalt.

Om du fortfarande vill säkerhetskopiera med iCloud:

 1. Starta Inställningar och knacka sedan på ditt namn överst på listan.
 2. Scrolla ner, hitta din enhet (det kommer att vara märkt med texten, “Denna iPhone”), och pekar på det.
 3. Tryck på “iCloud Backup,” växla på och knacka sedan på säkerhetskopiera Nu.”

Vänta för säkerhetskopiering för att slutföra. Detta kan ta lång tid (möjligen dagar) beroende på din internet-anslutning. Du kanske också behöver för att köpa ytterligare iCloud-lagring, som du bara får 5 GB gratis. Du kan återställa säkerhetskopian genom att välja “Återställa från iCloud” när du ställer upp din nya enhet.

Att byta till Android?

Om du byter till Android, kommer du inte att kunna återställa ett iTunes backup till din nya enhet. iTunes är endast för användning med Apple-enheter och Android är en helt annan operativsystem. Lyckligtvis kan du fortfarande överföra mycket av dina uppgifter till din nya enhet.

Börja med att ladda ner Google Drive på din gamla iPhone. Starta appen och logga in (eller skapa) ett Google-Konto. Från här, tryck på meny-ikonen och väljer sedan Inställningar > Säkerhetskopiering. Kontrollera dina inställningar, och sedan på “Börja kopiera” för att påbörja processen. Se till att du är ansluten till Wi-Fi, och enheten är ansluten till en strömkälla.

Logga in på ditt Google-konto på din Android-enhet, och dina data automatiskt ladda ner. För mer information, kolla Byta till Android hemsida. Kom ihåg att inte alla enheter som beter sig på samma sätt. Uppgifter från tredje part, som anteckningar sparas i Evernote eller ditt Spotify-biblioteket, som lagras i molnet och bör ladda ner automatiskt när du har loggat in till tjänsten.

Innan du kysser din iPhone adjö, göra en anteckning om några appar och tjänster som du använder. Det snabbaste sättet att göra detta är att ta flera skärmdumpar på din startskärm och app-mappar. Du kan sedan använda detta som en referens för vad som ska laddas ner när du får din nya enhet. Du kan lära dig mer tips och tricks om att gå över till Android här.

Få Din iPhone Återförsäljning Redo

Det sista du vill göra är att sälja eller byta in din iPhone med alla dina data på det. Om du visar telefonen till en potentiell köpare, du vill att det ska vara “som ny” skick. Om någon testar enhet innan du köper (och du bör vara beredd att låta dem göra det), det bör vara i samma skick som den var när du mottog den.

För att göra det på det sättet, måste du återställa telefonen till fabriksinställningarna. Innan du gör detta, inaktivera Hitta Min iPhone eftersom, även om det inte är aktiverat, Aktivering Lock också. Aktivering Lås band enheten till din Apple-ID, vilket innebär att vem som helst som får tag på din gamla iPhone kommer inte att kunna aktivera den eller använda den utan att skriva in ditt Apple-ID lösenord.

För att inaktivera Hitta Min iPhone och Aktivering Lås:

 1. Starta “Inställningar” och tryck på ditt namn överst på listan.
 2. Bläddra ner till din enhet—det vill säga den modell av iPhone, följt av “Denna iPhone.” Tryck till på det.
 3. Tryck på “Hitta Min iPhone” och tryck sedan till på för att växla den här funktionen.
 4. Skriv in ditt lösenord när du uppmanas.

Nu kan du återställa enheten till fabriksinställningarna. Detta kommer att radera allt på din iPhone och återställa den till “nya” skick. Så, bara göra det när du är säker på att det är något annat du behöver för att återhämta sig från iPhone:

 1. Gå till Inställningar > Allmänt.
 2. Bläddra ner till botten av menyn och tryck på “Reset.”
 3. Tryck på “Radera allt Innehåll och Alla Inställningar” och sedan på “Radera Nu.”
 4. Bekräfta några sista varningar, och torka sedan av din iPhone ren.

Skärmen kommer att gå i svart, och Apple-logotypen visas medan din iPhone är raderad. När den startar, bör du se en vit skärm som säger “Välkommen,” inbjuder dig att ställa in iPhone upp som en ny enhet.

Tryck på och håll ned Vilo – /väckningsknappen knappen (iPhone 8 eller tidigare) eller håll ned Vilo – /väckningsknappen och Volym Ner-knapparna (iPhone X eller senare) för att stänga av iPhone.

Hur Mycket Är Din Gamla iPhone Värt?

Innan du kan sälja din iPhone, måste du ta reda på hur mycket det är värt. Värdet beror på om du säljer din iPhone direkt eller handel den. För att få lite siffror, kan du använda några tjänster.

Ett av de bästa verktygen för jobbet är eBay. Genom att söka efter sålt objekt, kan du få en realistisk uppfattning om hur mycket människor är villiga att spendera baserat på den slutliga klubbade priset. För att göra detta, gå till eBay är verktyget för Avancerad Sökning. Använd beskrivande nyckelord, som “iPhone-X 64 GB,” i det stora sökfältet. Under “Sök Inklusive,” se till att du kontrollera “Säljs Listor,” och för second hand försäljning, väljer du “Används” under “Tillstånd.” Du kanske vill kolla det “Ligger i” rutan och ange din region också.

Nu, när du kör din sökning, ser du en lista på avslutade auktioner som varan såldes. Dessa priser gäller andra eBay-användare är beredda att betala för objektet. Om du hittar några auktioner som matchar din enhet, kapacitet och skick, kommer du att få en idé om vilket pris du kan förvänta dig att få.

Finns det andra tjänster där du kan sälja begagnat, men dessa är ofta spekulativa. Några kanske du vill kolla in är: Gazelle, Swappa, och Decluttr. Dessa webbplatser är perfekt om du kommer att sälja telefonen omedelbart till ett förbestämt pris. Eftersom dessa tjänster gör mycket av jobbet åt dig, även om du förlorar en del av den andrahandsvärde.

Gazelle kan du sälja din telefon för ett fast pris när du ge några detaljer, som modell och dess skick. Att du sedan skicka telefonen till Gasell, efter som de kolla på det om och då betalar du. Vid tidpunkten för denna skrift, Gazelle erbjuds us $416 för en 64 GB iPhone X i bra skick utan repor. För jämförelse, samma modell kan hämta över $600 på eBay.

Ska Du byta in eller Sälja Din iPhone?

Du kommer att få mer pengar för din gamla telefon om du säljer det hellre än handel i. Du kan sälja det på eBay, Craigslist, Amazon, eller någon av nämnda tjänster. Genom att sälja direkt till en köpare, kan du få marknadsmässig ränta, minus eventuella avgifter.

För bästa resultat, se till att ställa ut din artikel också. Helt beskriva några repor, bucklor eller andra brister i den post beskrivning. Låt alla potentiella säljare vet hur länge har du haft produkten och varför du säljer det. Glöm inte att lista alla tillbehör du bland annat, till exempel laddning kablar, hörlurar, eller till och med den ursprungliga box, som alla av dessa kan öka försäljningen. Ta så många väl upplysta bilder som möjligt, med utförliga uppgifter om eventuella skador eller problemområden. Dessutom ingår information om tillämplig garanti och AppleCare täckning också.

Handeln med tjänster erbjuder mindre, men du får pengarna nästan omedelbart. Apple driver sina egna Apple-Handel-I-tjänsten, som ersätter dig med Apple Store kredit som du kan spendera på en ny iPhone, Mac, eller något som säljs på företagets butiker (online och offline). Trots att erbjuda lagra kredit, Apples värdering, jämfört med att hitta en köpare, är fortfarande mycket låg. Vi var citerade $400 för en iPhone X 64 GB i gott skick—runt $200 mindre än den genomsnittliga timförtjänst.

Mobiloperatörer, som Verizon och AT&T kommer att köpa din iPhone från dig. Och detaljhandlare, som Best Buy och Gamestop, kommer också att erbjuda omedelbar utbetalning på en reducerad skattesats.

Om enheten har uppstått betydande skador, då handel det kan vara det bästa alternativet. Om skärmen är krossade, laddning port är lös, eller högtalarna inte fungerar bra, telefonen är andrahandsvärde rasar. I detta fall fundera på att handla din enhet för att lagra kredit, eller säljer direkt till ett företag som återvinner enheter, som ecoATM eller Wirefly.

Överväganden för Din Nästa iPhone

Om du tänker sälja din iPhone igen i ett par år för att finansiera annan uppgradering, överväga att köpa en solid fall och skärmskydd direkt.

Om du bor med Apple, det är hur lätt som helst att överföra dina data, förutsatt att din nya telefon det finns tillräckligt med ledigt utrymme. Om du inte har ett särskilt stort foto på bibliotek eller på en hel del musik filer, se till att din nya enhet har minst samma kapacitet som din gamla. Om du är trött på att se den “låga space” pop-up, överväga att gå till en större kapacitet den här gången.

En väg runt detta problem är att investera i iCloud-lagring och aktivera iCloud Photo Library. Detta gör att du kan lagra mindre, komprimerade bilder på din enhet, medan den i full storlek versioner leva i molnet. Du kan ladda ner bilder i full storlek när du behöver dem, förutsatt att du har en internet-anslutning.

Apple

Du kan också behöva nya tillbehör till din nya iPhone om utformning skiljer sig väsentligt från din senaste modell. Nya iphone inte har ett hörlursuttag så att du kanske vill investera i vissa trådlösa AirPods. Din gamla fallet inte skulle vara kompatibel med din nya iPhone heller, så en trådlös laddning pad kan vara en bra idé eftersom alla post-iPhone-8 enheter har nu stöd för Qi laddning.

Slutligen, du kanske vill ta ut några AppleCare+ täckning på din nya iPhone. Du kan läsa mer om AppleCare+ och vad det omfattar här.

De handelsplatser som vi berört här är inte bara för iphone. Du kan sälja din gamla Android-telefon, iPad eller laptop, också.

LÄS NÄSTA

 • “Hur Distans Öppna en GUI-Applikation Med Spackel
 • “Vad Är Slak, och Varför Människor Älskar Det?
 • “Hur Avbryt Amazon Prime
 • “Hur Fixar en Frusen Windows PC
 • “Hur Fixar Kraschar Appar på en iPhone eller iPad