Skapa en Sommar Bucket List för att Göra det Mesta av Säsongen

0
98
Kuznetcov_Konstantin/Shutterstock

Har du någonsin nått den sista dagen av sommaren, bara för att inse att du har slösat bort de flesta av det? Det är alltför lätt att låta säsongen glida undan utan att göra de saker du vill—men en sommar hink lista kan hjälpa.

Du är förmodligen redan bekant med “bucket list” – konceptet. Det är en lista på saker du planerar att göra, och du passerar dem när du är klar med dem. Vissa människor gör hink listor för en resa, eller för alla de saker de vill göra under sin livstid. Men en sommar hink lista adresser problemet med att känna att säsongen är över innan du fått en chans att göra det bästa av det.

Här är hur man gör en sommar bucket list som kommer att maximera din tid, och ge dig minnen som kommer att pågå under många år framöver.

Välj Din-Format

Först plocka det bästa formatet för din lista. Åh, det är rätt! Detta är inte en metaforisk listan; det här är en verklig lista som du kommer att fylla upp med sommar kul och mål.

Om du älskar att skriva på papper, köpa en bärbar dator eller planerare att hålla din lista. Om du föredrar att hålla saker som är digitala, starta ett meddelande på din telefon eller ett Google doc. När du utföra saker på listan hink, du kommer att få dopamin öka som kommer från prestation—och med din lista skrivs ned kan du se de prestationer på ett och samma ställe.

Hålla Det Realistiskt

Nu kan du börja skriva ner idéer för din lista. Men försök att vara realistisk om hur lätt eller svårt dessa saker är. Kom ihåg, du har bara en säsong för att få dem gjort! Du kanske vill tillbringa en månad i Europa, men om du inte ens har börjat planera ännu, det kan inte vara ett realistiskt mål för din sommar bucket list.

Snarare än att lägga till orealistiska objekt till din lista, överväga vad som kan vara en enklare version av den. Till exempel, i stället för en månad i Europa, kanske du skulle kunna tillbringa en vecka på ett närmare resmål. Eller, sätta saker på listan hink att föra dig närmare till att mer utmanande mål. Kanske “spara för en resa till Europa” ska gå på listan hink för denna sommaren, så att du kan gå nästa år.

Listan hink poster som inte alla måste vara rent “roliga” saker, speciellt om de är att föra dig närmare ett framtida mål.

Lägg till Planer för Varje Objekt

RELATEDCreate en Sommar Bucket List för att Göra det Mesta av Säsongen https://www.lifesavvy.com/3561/interested-in-yoga-its-easy-to-get-started-at-home/p/related]

När du har fått ett par saker på din lista, skapa en detaljerad plan för hur man kan åstadkomma var och en.

Om en artikel är “gör yoga en gång i veckan,” till exempel, du kanske behöver forskning yoga studios i ditt område och hitta en klass schema som fungerar för dig—eller skissa upp en plan för en konsekvent schema hemma. Skriv ner de steg du behöver för att utföra innan en artikel kan vara passeras av din lista. När du har en plan för varje punkt på din lista, det kommer att hjälpa dig att uppnå dem.

Ändra Din Lista När Som Helst

Listan hink är inte ett statiskt dokument. Känn dig fri att ändra den när du vill, på vilket sätt du vill. Till exempel, om du börjar göra upp en plan för ett objekt men inser du inte att man förbundit sig att göra varje steg, ta av det från listan och ersätta det med något annat.

Det är en bra idé att ordna din lista med jämna mellanrum också. Försök att lista saker från “viktigaste” till “minst viktigt.” På detta sätt kan du sätta din energi åt att göra saker som man värdesätter mest först.

Ta Bort Trycket

Tur Business/Shutterstock

Gör en sommar hink lista betyder inte att du måste sätta press på dig själv att göra det. En bra bucket list växer med tiden. Så, stressa inte om att utföra allt på din lista i sommar. Istället fokuserar på att göra ett par topp-prioritet saker.

Kom ihåg att inte allt på listan hink måste vara storslagna. Medan önskan att besöka ett nytt land är en beundransvärd bucket list artikel, besöker ett nytt område kan vara lika bra.

Hålla Dig Ansvarig

Även om du inte press på dig själv för mycket, lite av ansvarsskyldighet kommer att hålla dig gå vidare med din bucket list. Dela det på nätet eller med en vän. Och andelen regelbundna uppdateringar att visa dina framsteg.

Detta ger dig ett stöd för att heja på dig när du ta itu med de svåra saker på din lista.

En sommar hink lista kan hålla dessa efter sommaren blues på avstånd och hjälpa dig att göra det mesta av din tid. Snart, kan du hitta dig själv att göra hösten, vintern, och våren hink listor också!

Läser mer på listan hink? Kolla in hur man kan bygga den perfekta sommar-läsa-lista.