Dagliga Nyheter Roundup: Apple tar Bort Zoom ‘ s Web Server Från Din Mac

0
83

Tidigare i veckan, en säkerhetsforskare ut en exploit som visar att webbplatser kan använda Zoom-video-chat-program för att starta din webcam och spela utan din tillåtelse. Nu Apple att ta bort Zoom ‘ s web server från alla Mac-datorer automatiskt.

Zoom, en video chat service sökes till för din bekvämlighet. Det utformat sin programvara för att gå med i en videochatt och starta din webcam genom att klicka på en länk. Men sedan Safari, Apples webbläsare, släppt en uppdatering för att förhindra just detta beteende. I stället skulle du bekräfta att du ville starta din webbkamera.

Så Zooma bestämde sig för att komma runt det problemet och installerat en lokal webbserver på Mac-datorer som kan kringgå säkerheten in, i namn av bekvämlighet. Att hela begreppet är problematiskt, och som visas av Jonathan Leitschuh, en dålig skådespelare kan enkelt skapa en hemsida som skulle autojoin du till samtalet och starta din webbkamera.

Ännu värre, avinstallera Zoom från din Mac inte ta bort webbserver. Vilket innebar att det var lätt att tvinga fram en ominstallation av programvara, återigen utan din tillåtelse.

Zooma lovat att göra ändringar och tydligen Apple klev in för att hjälpa. Apple släppt en tyst uppdatering som tar bort Zoom ‘ s web server från din Mac. Processen är automatisk och du behöver inte göra någonting. Som ska hålla alla som gillar Zoom säkrare på MacOS. Dock autojoin har fortfarande påverkar Windows. [TechCrunch]

RELATERAT: Zoom Låter Webbplatser Börja Filma Dig Utan Ditt Samtycke, Även på Windows

I Andra Nyheter:

 • Microsofts senaste Insider uppdateringen innehåller passwordless logga in: Microsoft går framåt med Insider-testning, och den senaste uppdateringen innehåller några intressanta tillägg. Förutom att utöka Din Telefon för att arbeta med mer Yta enheter, företaget testar en ny passwordless logga in alternativet. Det i grund och botten tvingar alla Microsoft-konton på en DATOR för att använda Windows-Hej, vilket bör göra login lite smidigare. [Microsoft]
 • En före detta Tesla anställd erkänner att ladda upp källkoden till iCloud: Guangzhi Cao, en före detta Tesla ingenjör, lämnade företaget att arbeta för Kinesiska EV start Xiaopeng Motorer. Han arbetade i Teslas Autopilot division, och innan han lämnade uppladdade Autopilot källkoden till iCloud. Tesla har anklagat honom för att ha stulit koden för att ta med sig till sin nya bolaget, även om Xiaopeng Motors förnekar all kännedom om stöld. Cao hävdar att han raderade alla filer han upp till molnet. [Väg]
 • Microsoft stänger Remix3D.com senare detta år: Microsoft går i pension Remix3D.com den 10 januari 2020. Företaget infört webbplats som en del av en 3D-tryck i sina Windows-10 Skaparna Uppdatering. Ungefär som Tv-apparater, 3D i Windows tog aldrig av, och nu verkar det vara slingrande ner långsamt. [Thurott]
 • Bleka Månen webbläsarens äldre versioner nedladdning infekterade med skadlig kod: Blek Måne, en gaffel i FireFox, meddelade att hackare har brutit mot sina arkiv-server. Den server som tillhandahålls länkar till äldre versioner av webbläsare, och de hackare har lagt till skadlig kod till dessa nedladdningar. Målet verkar vara att stjäla din cryptocurrency. Krita upp det till en annan anledning till att inte använda en Firefox gaffel. [ZDNet]
 • Google stänger ner Boet Titta på Apple app: vill du använda din Apple-Klocka för att kontrollera din termostaten Nest? Enligt Google, förmodligen inte. Företaget säger att mycket få människor som används för app, och så det bort Apple Titta på kompatibilitet i den senaste uppdateringen. [9to5Google]
 • Vit Hatt hackare försökt att ta ner ransomware brottslingar, men det är en draw: Vit Hatt hackare försökt att använda en Denial of Service-attack för att förhindra spridning av ransomware, i en ny metod för att ett växande problem. De märkte delar av hur ransomware sprida och attackerade var förutsägbar och försökte dra nytta av denna sårbarhet. Inledningsvis fungerade det, men de dåliga hackare uppdaterade bara mjukvaran. Bra försök dock. [Ars Technica]
 • Apple funktionshindrade Walkie-Talkie från Apple Titta på följande utnyttja: Efter avslöjandet av en exploatering, Apple funktionshindrade Walkie-Talkie-funktion på Apple-Klocka. Detaljerna är få, men det verkar med rätt steg och en dålig skådespelare kan använda Walkie-Talkie för att lyssna på dina samtal utan att du vet. Apple lovar att åtgärda problemet och aktivera funktionen på vägen. [9to5Mac]

RELATERAT: Vad Är Denial of Service-och DDoS-Attacker?

För fyrtio år sedan idag, den 11 juli, NASA: s rymdstationen Skylab föll tillbaka till Jorden.

Skylab var den första rymdstationen startade och drivs av NASA. Det såg bara använda den för ca 24 veckor, och stationen bestod av en modifierad Saturnus-Raket och överblivna Apollo hårdvara.

Rymdstationen såg problemen tidigt och var skadad av lanseringen för att få en raket i rymden. Som ett resultat, astronauter tillbringade en avsevärd tid att reparera stationen när de först anlände.

Astronauterna gjorde utföra experiment ombord på rymdstationen, som sträcker sig från life science att solens fysik. Men det huvudsakliga målet var bara för att bevisa att människan kunde leva ombord på en rymdstation, även om det bara tillfälligt. På detta sätt, vad man banat väg för framtida rymdstationer som den Internationella rymdstationen (ISS).

Efter att NASA bestämt sig för att sluta skicka nya besättningar till stationen, sin bana långsamt vissna innan den rasar tillbaka till Jorden. NASA försökte ta kontroll över den falla så att rymdstationen skulle landa i den Indiska Oceanen och för att undvika att skada någon.

Tyvärr, delar av det gjorde att landa i Australien, leder landet—och detta är sant—att fina NASA $400 för nedskräpning. [Space.com]

LÄS NÄSTA

 • “Windows 7 juli 2019 Security Patch Innehåller Telemetri
 • “Hur för att Öppna RAW-Filer på Windows-10
 • “Varför Får Jag Spam Från Min Egen E-Postadress?
 • “Hur Gör Ansiktsigenkänning Fungerar?
 • “Hur korsreferens Mellan Celler i Microsoft Excel-Kalkylblad