Visste Du Att Smart Air Filter Finns?

0
69
3M/Filtrete

Nej, detta är inte ett skämt. Filtrete säljer smarta luft filter för att berätta för dig när de behöver bytas ut. Så roligt som det kanske låter, det är ett uppfriskande exempel på hur smart teknik kan förbättra våra liv.

Varför? Jo, när är sista gången du bytt luftfilter? Om den frågan skickar du in i en kall svett, grattis! Förstår du varför vi är så glada över det smart air filter.

De Berätta för Dig När De Behöver Bytas ut

Inga fler kalendrar. Inget mer att skriva datum på luftfiltret. Filtrete är smart air filter har en inbyggd sensor som kontrollerar för förändringar i lufttrycket och luftkvalitet. Dessa ändringar skickas till din telefon Filtrete app via Bluetooth och du kan spåra förändringar över tid. När luftfiltret måste bytas ut, du får en avisering.

Tyvärr, allt detta händer på telefonen. Smart filter inte fungerar med Alexa eller Google Assistent. Men Filtrete app har några fiffiga funktioner. Det talar om för dig om du behöver för att förbättra luftkvaliteten (genom att öppna fönster eller köpa en luftrenare), och det säger du storlek i filtret, så att du inte behöver dubbelkolla innan du köper en ny.

Serenthos/Shutterstock

Dessutom, Filtrete app ger dig möjlighet att ställa in automatisk Amazon Dash order. När det är dags att byta ut den smarta luftfilter, det kommer automatiskt att beställa en ny från Amazon så att du inte behöver jaga i butiken.

Vi är inte säker på varför Filtrete är smart air filter använder Bluetooth i stället för Wi-Fi (om din luft filter är gömd i en källare, på avstånd kunde utgöra ett problem), men det har förmodligen något att göra med kostnaden. Filtrete är smart luft filter är endast $5 mer än vanlig luft filter, vilket är ganska tilltalande. Wi-Fi-anslutning, vilket bara skulle vara bra för vissa människor, kan göra filtren dyrare än de borde vara.

Ska Du Köpa Smarta Luft Filter?

Smart luftfilter kan säkert göra livet lättare och friskare. Till skillnad från de flesta “smarta” produkter, Filtrete är smart luftfilter lösa ett faktiskt problem och har ett rimligt pris, för att starta upp. Om du glömmer alltid att ersätta luftfilter, sedan smart filter är värt en chans.

Naturligtvis bör du hålla ett öga ut för något konstigt. Dessa filter har bara funnits på marknaden i några månader, och det är svårt att hitta produkt recensioner att visa hur väl den Bluetooth-baserade smarta funktioner fungerar (eller om filtret frågar bytas ut tidigare än vad det borde). Det är också tydligt att 3M ersatt en gammal produkt notering på Amazon med dessa, eftersom de flesta av de recensioner som går tillbaka till år 2016, och gör ingen omnämnande av smarthome tech.

Köp på Amazon