Hur Öppna RAW-Filer på Windows-10

0
200

Windows-10 äntligen har inbyggt stöd för RAW-bilder, tack till Maj 2019 Uppdatering. Du behöver bara installera en förlängning av Butiken. Det finns andra lösningar för att öppna RAW-filer med äldre versioner av Windows också.

RELATERAT: Vad är Camera Raw, och Varför Skulle en Professionell Föredrar det till JPG?

Windows 10: Ladda ner RAW-Bilder Förlängning

För att installera och använda RAW-Bild tillägg, måste du använda Windows 10 Maj 2019 Uppdateringen (version 1903 eller senare). Om du inte har möjlighet att installera tillägget, kommer du att installera uppdateringen från Inställningar för appen eller ladda ner den manuellt från Microsofts webbplats.

RELATERAT: Allt Nytt i Windows 10 Maj 2019 Uppdatering, Tillgänglig Nu

Codec-enheten för den här fria förlängning är utvecklat av folk på libraw.org och inte har stöd för alla format av RAW-bilder ännu. För att se om din dator är kompatibel med denna förlängning, kolla in projektets hemsida för en aktuell lista över kameror som stöds. RAW-Bilden Förlängningen gör det möjligt att visa bilder i Foton app såväl som miniatyrer, förhandsvisningar, metadata av RAW-bilder i File Explorer. Du kan öppna en RAW-fil i fönstret egenskaper för att se metadata.

Gå till Microsoft Store och sök på “Raw-Bilder Extension” eller gå direkt till Raw-Bild Förlängning sida. Klicka på “Hämta” för att installera den.

Nu klickar du på “Installera” för att installera tillägget.

Efter förlängning laddar ner och installerar, nära Butiken och navigera till mappen med dina RAW-bilder. Miniatyrer omedelbart generera inne för File Explorer utan att använda en extern betraktare.

Dubbel-klicka på bilden, klicka på “Foton” och sedan klicka på “OK”.

Din RAW-bild kommer nu att öppna direkt i Foton app utan att behöva ladda ner och installera program från tredje part som Photoshop.

Att alltid använda Foton app med RAW-filer som du använder, kan du ändra en viss filtyp: s standard program med vår guide.

Tredje-Parts Program

Om du inte har uppdaterat till den senaste versionen av Windows ännu, kan du fortfarande visa och redigera RAW-bilder med hjälp av programvara från tredje part. En av de största och mest funktionsrika program är Adobe Photoshop, men om du inte är en professionell fotograf och inte vill punga ut hundratals dollar för det, här är ett par av program som du kan använda istället.

FastRawViewer

FastRawViewer är det som tittar på programvara som skapats av LibRaw codec utvecklare och stöder samma format som Windows förlängning. FastRawViewer, som namnet antyder, öppnar RAW-filer extremt snabb och on-the-fly, snarare än att visa ett inbäddade JPEG-förhandsvisning, som de flesta RAW-tittarna skulle. I stället, det gör bilder direkt från RAW-filer vilket gör att du kan se den sanna opåverkad bild—med den RÅA histogram—gör FastRawViewer den ultimata foto skyddsjakt verktyg.

FastRawViewer är bara för att visa bilder och inte ändra dem på alla. Den är tillgänglig som en gratis 30-dagars testversion, då det är en $25 engångsbetalning om du väljer att fortsätta använda den.

RawTherapee

RawTherapee är ett plattformsoberoende, open-source program för behandling av OBEHANDLADE bilder. Den har avancerade färg hantering (vitbalans, nyans-mättnad-värde kurvor, färg toning, etc.), exponeringskompensation, batch-konvertering bearbetning, stöd för de flesta kameror, kopiera/klistra in redigera parametrar över bilder, filhanterare, och så mycket mer.

Även om det inte är ett snabbt sätt att visa RAW-bilder kan du använda den som ett alternativ till Photoshop för att visa, redigera och batch-konvertera alla dina bilder i ett mer vanligt format. Du kan även installera den som en plugin för GIMP om du redan använder den som en image processor.

RawTherapee är uppdaterad med nya funktioner regelbundet och 100% gratis att använda under GNU General Public License Version 3.

PhotoPea i Din Webbläsare

PhotoPea är en lätt webbläsare-baserade foto app, som är upp och kör lika snabbt som det tar att ladda en webbsida. PhotoPea går helt på servern, vilket innebär att din dator inte behöver de extra resurser program som Photoshop eller Lightroom kräver. Det stöder hundratals filformat, inklusive de flesta RAW-bilder.

PhotoPea funktioner för kontroll av exponering, kurva justeringar, nivåer, ljusstyrka, filter, och många borstar, lager, trollspö, helande verktyg att välja. Du kan även konvertera dina RAW-bilder till mer vanligt förekommande format att ladda ner till din dator.

PhotoPea är gratis att använda, allt du behöver är en internetanslutning och en webbläsare för att komma åt denna kraftfulla bildprocessor.

LÄS NÄSTA

  • “Varför Får Jag Spam Från Min Egen E-Postadress?
  • “Hur Gör Ansiktsigenkänning Fungerar?
  • “Hur korsreferens Mellan Celler i Microsoft Excel-Kalkylblad
  • “Hur Backa Upp Ditt Linux-System
  • “Varför Windows Fortfarande Använda Bokstäver för Hårddiskar?