Hur är den Nya Växla Lite Olika från Nintendo Byta?

0
85
Nintendo

Efter en fenomenal inledning för två år sedan, Nintendo gör vad Nintendo gör och släpper en reviderad version av sin Växla konsol i September. Det här är en budget version laser-fokuserade på bärbara spel.

Byta Lite kommer att släppas den 20 September, med ett pris på $200 ($100 mindre än full-storlek-Växeln). Här är hur det skiljer sig från den ursprungliga.

Inget Byte: Alla Bärbara, Hela Tiden

Den mest anmärkningsvärda förändringen för att Byta Lite är att den inte gör det bra, switch: signatur TV ipod är borta, och du kommer inte att kunna lägga till en med en separat köp—det är helt enkelt inte kompatibel med den Lite. Andra funktioner som har utformats runt gemensamma spela, gillar tunn cykelställ, har tagits bort liksom.

“Här är den sak som du kan spela på det du inte kan spela det på.” Nintendo

Spel kommer att köras i “bärbar-läge” hela tiden på Växla Lite, vilket kan vara en bra sak för några av dem. Att hålla sig till att visa 720p istället för att köra det via USB-C/HDMI kommer att innebära en bättre prestanda på NVIDIAS Tegra-baserad hårdvara. Märkligt, USB-C laddning port är fortfarande på botten.

Mindre Kropp och Tv Med Kontroll Tweaks

Med detta fokus på portabilitet kommer en mindre kropp och tv. Byta Lite är ungefär två tredjedelar av en Switch, och dess kontroller är en del av de viktigaste plast (utan flyttbart Glädje Nackdelar på den här). Eftersom det är bara tänkt för en enda spelare, Nintendo har gjort sig av med de spegelvända vänster/höger kontroll av inställningar och med tanke på den Växla Lite en riktig Game Boy-stil D-Pad på vänster sida.

Fighting game fans överallt tack. Nintendo

Pekskärmen är bara 5,5 tum, 7 tum mindre än den ursprungliga. Det låter inte som mycket, men tänk på att vi är i smartphone visa territorium här: det handlar om skillnaden mellan iPhone XS och XS Max. Det är fortfarande med en respektabel 720p-upplösning, och förmodligen kommer att använda samma tyvärr utsatta plast konstruktion. Växeln är integrerad ljussensor är borta, så du har att förlita sig på manuell kontroll.

Batteri storlek nämns inte, men Nintendo säger att det kommer att pågå lite längre än den ursprungliga. Det är förmodligen tack vare den mindre skärmen och singular kroppen—det sparar inre utrymme och inte behöver dedikerad batterier för Glädje-Cons.

IR-och HD Rumble är Borta

Nästan alla Strömbrytare spel kommer att vara kompatibel med Växla Lite, på samma sätt som alla 3DS-spel kan spelas på 2DS, och Lite har tillgång till både patron spel och downloads från Nintendo eShop. Förvaring för spel kan utökas med ett MicroSD-kort.

Men några av de mer udda aspekter av övergången ursprungliga design lagts på hyllan. Med Glädje Con kontroller borta, det finns ingen integrerad ir-kamera eller “HD rumble”. (Vi antar att det betyder att ingen rumble på alla, precis som 2DS och 3DS.) Byta Lite fortfarande kommer att ha en intern gyroskop, så de konstiga rörelse pussel kommer att fungera i de flesta spel.

Ett par spel, som 1-2-Switch, Nintendo Labo, och Pokemon Låt oss Gå, kommer att behöva en extern controller för att spela med de specifika Glädje-Con funktioner. Den enda stora spel släpps för Växeln så långt som inte har stöd för handhållet läge vid alla är Super Mario Party—det är oklart om man kommer att kunna spela det med en extern controller på Lite.

Nintendo

Alla Bluetooth-baserade Byta controllers kommer att fungera bra på Växla Lite, om du spelar bärbara-bara trösta med händerna på något annat som kan vara knepigt. Spel som kräver externa kontroller på Växla Lite kommer att ha märkningar som effekt på detaljhandeln lådor och online-listor.

Fler Färgalternativ

För Växeln, Nintendo fokuserade på att delad Glädje-Con-styrenheter för att repa sin special edition kliar. Byta Lite ser mycket mer som Nintendo ‘ s traditionella Game Boy och DS erbjudanden, med tre färgglada modeller ur porten: platt grå, solgult, och en rackarns söt kricka som påminner mig om den ursprungliga Game Boy Color.

Pokemon får första special edition Switch Lite. Det kommer inte att bli den sista. Nintendo

Byta Lite kommer också att få en special edition Pokemon-variant för utsläpp av Svärd och Sköld—obs kontrasterande färger för vänster och höger reglage. Räkna med nya special edition konsoler att släppas med jämna mellanrum och att sammanfalla med de nya spel som släpps, i stil med DS och 3DS. Ett Zelda-versionen för att Andas av den Vilda uppföljaren är mer eller mindre oundvikligt.