Dagliga Nyheter Roundup: Hackare Bröt sig in på Tio telenät

0
67

Säkerhet forskare har visat hackare tillbringat år med att gräva i tio olika telekom. Med hjälp av en gemensam metod för att ett e-postmeddelande med en länk som leder till skadlig kod, hackare används sedan för sofistikerade tekniker för att rikta specifika individer.

Säkerhet forskare vid Cybereason avslöjat detaljer i år långa försök att bryta sig in i telekom-tjänster (bärare mobiltelefon). Med start 2017, och eventuellt innan, hackare skickat e-post till intet ont anande telecom anställda med skadliga länkar. Den första nyttolast gav hackare tillgång till telenät.

En gång i hackare i slutändan äventyras nätverket, att få administratörsbehörighet, och även skapa en VPN på system som låter hackare få tillgång till stora mängder data och befogenhet dem även att stänga av telenätet helt och hållet. Hackare hade så mycket makt som Amit Serper’, Rektor Säkerhet Forskare vid Cybereason, beskrev dem som i huvudsak är en “de facto shadow IT-avdelningen på företaget.”

Sabotage verkar inte vara målet. Istället hackarna hämtade data om 20 eller så specifika individer Call Detail Records. Den information stulen skulle ha innehållit samtal historia, läge historia, vilken enhet som personen använder, och så vidare. Med detta hack, förövarna uppnå liknande resultat som att stjäla en persons telefon, utan att personen vet om det.

Cybereason inte avslöja vilka telekom gruppen hackad, även om de gjorde ange platserna för den målinriktade individer som Europa, Afrika, Mellanöstern och Asien. [ZDNet]

I Andra Nyheter:

 • Amazon Prime Dag är nu två dagar: Amazon årig tradition av diskontering nittio saker du inte behöver och en sak du har funderat på är tillbaka. Detta året bästa Dagen kommer att börja den 15 juli och slutet av juli 16th, 48 timmar senare. Vi ser redan fram emot nästa års Prime Vecka. [TechRadar]
 • Apple släpper offentliga betas av kommande program: iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, och tvOS 13 är på väg längs ganska fint, och vi hittade massor att älska i de nya funktioner som företaget är lovande. Nästa steg är här, Apple släppte offentliga betavärden för bara om alla dina iDevices. Men, kom ihåg att det är en beta. Du borde förmodligen inte ladda ner den, vänta på release. [Thurott]
 • Ubuntu vill ha Steam och ändrat sin uppfattning om 32-bitars: Canonical, företaget bakom Ubuntu är planerad för att ta bort 32-bitars paket och bibliotek i sina kommande 19.10 uppdatering. Med detta meddelande, Ånga sa att det skulle släppa support för Ubuntu. Föga förvånande, Canonical är att vända kursen. [Engadget]
 • KitchenAid nya $3,200 ugn är nu tillgänglig: KitchenAid säljer nu en smart ugn med Assistent Google och Alexa kompatibilitet. Dessutom finns en LCD -, grill-beslag och andra tillbehör. Och till skillnad från andra Smarta Ugnar, det är i full storlek i motsats till en brödrost ugn formfaktor. [Digital Trends]
 • FedEx Stämt USA under Huawei transporter: Huawei nyheter aldrig tycks sluta. FedEx har nyligen fått dålig press när det vägrade att skicka ett paket som innehåller en Huawei telefon. Nu vill USA att sluta kräva att övervaka paket för mer Huawei telefoner, ringer processen praktiskt taget omöjligt och en potential för integritetsintrång. [CNN]
 • SpaceX fångat en nosecone för första gången: att skjuta upp raketer är dyrt, och en av de mest kostsamma delarna är att bygga nya raket hårdvara efter varje lansering. SpaceX: s mål är att återanvända så mycket som möjligt, och det bara drog av ett nytt trick för att uppnå detta mål. För första gången företaget framgångsrikt fångat en nosecone. Bolaget bedömer varje nosecone kostar sex miljoner dollar, så nu är det bara behöver för att reparera det som användes för mindre. [Väg]
 • USB-Sladdar var inte reversibel eftersom pengar: Om du någonsin kände mig otroligt duktig eftersom du har inkopplad i en USB-Sladd rätt riktning på första försöket, Ajay Bhatt, ledaren för det team som designade USB, förstår din smärta. Som han förklarade för NGN, de kunde ha gjort USB-reversibel från början. Men det innebar en fördubbling av ledningar och ökade kostnader, målet var att vara så billiga som möjligt. Det kunde ha varit värre; de ansåg att en runda USB-design. [NGN]
 • Google lovar palm upptäckt för Pixel Omgivande Displayen: i Likhet med andra Android-telefoner, Pixlar har en omgivande display som visar minimal information vid alla tillfällen. Som hindrar dig från att vakna upp telefonen, visar låsskärmen, och att slösa energi. Tyvärr är det alltför lätt att vakna upp låset skärmen just nu, besegra den punkten. Google säger att det kommer lösa problemet med palm upptäckt. Pixel älskare jubla. [9to5Google]

Åttio år sedan Fysiker Eugene Paul Wigner förutspådde att vätgas kan förvandlas till en el-ledande fast vid rätt temperatur.

Tanken är fascinerande på många nivåer. Väte är det vanligaste grundämnet i universum, så vi har mycket att arbeta med och som en solid metall, det kan överföra elektricitet utan att värma upp. Det skulle vara perfekt för användning i supraledare, som normalt blir väldigt varm.

Skapa metalliskt väte kan också berätta mer om gigantiska planeter som Jupiter, som vi misstänker att ämnet fyller planetens kärna.

Forskare i Frankrike har skrivit på arXiv fysik preprint server beskriver en process med hjälp av trycket större än de i Jordens kärna för att skapa metalliskt väte. Processen innebar en kombination av diamond tips för att komprimera gas och supercooling att bara 80 grader över den absoluta nollpunkten.

Vad vi inte har ännu är peer reviews eller oberoende kontroll. Båda dessa åtgärder är utomordentligt viktigt både för att förvissa sig om sanningshalten i studien, men också för att bekräfta riktigheten av de metoder. Peer review och oberoende kontroll kan ofta uppenbara misstag som leder till en felaktig slutsats.

Men forskare som har studerat papper är försiktigt optimistiska om vad de har sett. Endast tid, studier och vetenskap kommer att tala om i det långa loppet om vi har äntligen bekräftat en åttio år gammal teori. [Gizmodo]

 

LÄS NÄSTA

 • “Hur att Sluta att Chrome (eller Kant) Från att Ta Över Din mediaknappar
 • “Hur att Anpassa den Nya Windows Terminal App
 • “6 Stora Funktioner i Windows 10 Nya Spel Bar
 • “Vi Letar efter en Avlägsen Teknisk Redaktör Innehåll
 • “Inaktivera “Reserverade Lagring” på Windows-10