Hur du Får Mest Ut av Chrome Bokmärken Bar

0
121

Bokmärkesfältet i Google Chrome är mer än bara en plats att lagra slumpmässiga sidor för dig som vill läsa senare, det är en mycket funktionell och mångsidig funktion som inte får tillräckligt med kredit. Här är hur du kan organisera, försköna och skapa bokmärken för att använda den till sin fulla potential.

Aktivera bokmärkesfältet

Om du inte redan har gjort det, för att få ut det mesta av dina bokmärken, bar, måste du aktivera den först.

Brand upp Chrome, klicka på meny-ikonen, peka på “Bokmärken” och sedan klicka på “Visa bokmärkesfältet.” Alternativt kan du trycka på Ctrl+Skift+B (i Windows) eller Kommando+Skift+B (macOS).

RELATERAT: Hur för att Visa (eller Dölja) i bokmärkesfältet i Google Chrome

Importera Bokmärken från andra Webbläsare

När du byter till en ny webbläsare, de flesta av uppgifterna är inte det viktigaste och förmodligen inte få dig att tänka på det när du lämnar den. Dock bokmärken är ett undantag, och det är därför Chrome har ett alternativ för att importera dina bokmärken från en annan webbläsare.

Google Chrome automatiskt överför alla dina bokmärken med sin enkla att använda import-funktionen. Klicka på meny-ikonen, peka på “Bokmärken” och sedan klicka på “Importera bokmärken och inställningar.”

Välja vilken webbläsare du vill att Chrome ska exportera bokmärken från och klicka sedan på “Importera.”

Chrome gör resten och lägger allt i en mapp, antingen i Andra Bokmärken eller på Bokmärken Bar som heter “Importerat Från Firefox,” eller vilken webbläsare du har valt.

Importera Bokmärken Från en HTML-Fil

Oavsett om du kommer från Firefox, Explorer, Edge, Opera eller Safari, det är enkelt att överföra alla dina värdefulla bokmärken över till Chrome.

RELATERAT: Hur du Enkelt Tillbaka Upp och Migrera Din Webbläsare Bokmärken

Efter att du exportera alla dina bokmärken till en HTML-fil, öppna bokmärkeshanteraren. Brand upp Chrome, klicka på meny-ikonen, peka på “Bokmärken” och sedan klicka på “Bokmärken Manager.” Alternativt kan du trycka på Ctrl+Skift+O (i Windows) eller Kommando+Skift+O (macOS).

Från bokmärkeshanteraren genom att klicka på meny-ikonen, klicka sedan på “Importera bokmärken.”

Från arkiv-väljaren, navigera och klicka på HTML-fil du exporterade från andra webbläsare, klicka på “Öppna”.

Alla bokmärken är säkert lagt till i Chrome i en mapp, precis som den tidigare metoden.

Återställa Oavsiktligt Raderade Bokmärken

Om du inte backup/exportera dina bokmärken, till Google Chrome inte har en “ångra” – knappen eller låt du trycker på Ctrl+Z för att få tillbaka raderade bokmärken.

I den osannolika faktum att du inte av misstag tar bort en hel mapp full av bokmärken, kan du återställa dem från en tillfällig backup dolda i Chrome ansökan mappar. Chrome sparar en enda backup av dina bokmärken fil, och det skrivs en säkerhetskopia varje gång du startar Chrome.

Första sak först. Stäng alla öppna Chrome i windows, men inte öppna i Chrome. Om du har redan stängt Chrome, lämna det stängt.

Som standard, Krom kan fortsätta att köras i bakgrunden på Windows även efter att du stänger webbläsaren normalt. I stället har Chrome för att bli dödad genom att ikonen i systembrickan. Klicka på “Visa Dolda Ikoner” – knappen (om du inte ser på Chrome-ikonen i systemfältet) höger-klicka på Chrome-ikonen, klicka sedan på “Exit”. Om du inte ser på Chrome-ikonen här, det betyder att det inte körs i bakgrunden, och du kan gå vidare till nästa steg.

Nu öppnar du Windows Utforskaren och gå till följande sökväg, som ersätter “NAMN” med ditt Windows-användarkonto:

C:UsersNAMEAppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault

Mappen har två filer som är av intresse i det: Bokmärken och Bokmärken.bak, före detta vara din aktuella bokmärken fil och den sistnämnda är den backup från när du senast lanserade Chrome.

Obs: Om du inte ser den .bak-filen tillägg, måste du kanske aktivera filnamnstillägg i Utforskaren i Windows först.

För att återställa säkerhetskopian (igen, se till att alla Chrome-fönster är stängda), ta dessa steg:

 1. Byt namn på din nuvarande Bokmärken filen till något som Bokmärken.gamla. Detta bevarar en kopia av den befintliga bokmärken fil i fall du behöver det.
 2. Byta namn på dina Bokmärken.bak-filen för att bara Bokmärken (för att ta bort den .bak förlängning). Detta gör att Chrome belastning backup-fil när du öppnar det.
 3. Öppna Chrome, och se om du har lyckats återställa saknade bokmärke.

Om dessa åtgärder inte fungerar, det innebär att Chrome sparas en nyare version av backup-fil och det enda sättet att återställa de bokmärken som är från en äldre säkerhetskopia av din DATOR, förutsatt att du har en.

Bara notera att med hjälp av denna process kommer också att ta bort alla bokmärken som du har skapat eftersom du senast lanserade Chrome.

Använd Bokmärken för att Förbättra webbupplevelse

Bokmärken är bitar av JavaScript som du kan spara som ett bokmärke, för att sedan placera på webbläsarens bokmärken bar för en ett-klick-funktion för att göra repetitiva uppgifter snabbare och lättare.

De är helt gratis att använda och lägga till funktioner till din webbläsare som låter dig extrahera webbsida data, ändra utseendet på en webbsida, öka läsbarheten av en sida genom att ta bort oönskade element, omedelbart dela sidor med andra tjänster, och så mycket mer. Himlen är gränsen.

RELATERAT: De Mest Användbara Bokmärkesprogram (bookmarklets) för att Förbättra Din webbupplevelse

Det enklaste sättet att installera bookmarklet är att dra och släppa länken. Klicka och dra bookmarklet direkt på bokmärkesfältet och det räddar precis som alla andra länk.

Nu, allt du behöver göra är att klicka på bookmarklet länk, och din webbläsare kommer att köra det på den aktuella sidan.

Här är några användbara exempel på vad bokmärkesprogram (bookmarklets) kan göra:

 • Översätta Varje Sida: Besök på en webbsida som inte är på engelska? Använda denna bookmarklet för att automatiskt översätta varje sida som du besöker med bara ett klick.
 • Slå upp ett Ord på Wikipedia: Markera ett ord i Chrome, klicka sedan på bookmarklet för att slå upp det på Wikipedia snabbt.
 • Snabbt Skicka ett E-post Från Gmail: Klicka på denna bookmarklet för att skicka ett e-postmeddelande utan att någonsin lämna en sida med GmailThis! från vilken sida som helst.
 • Spara Artiklarna på Din Pocket: Spara sidan till dina Pocket-konto, då har det synkroniseras på alla dina enheter för att få tillgång till någon tid, även när du är offline!

RELATERAT: Nybörjare Geek: Hur man Använder Bokmärken på vilken Enhet som Helst

Bokmärke Saker för att Läsa Senare

En av de största bidragsgivarna till en rörig bokmärkesfältet är artiklar och sidor som du kan spara för att läsa senare. Om du redan separera dem in i ämnet-specifika mappar, är chansen att de håller sig kvar mycket längre än du förväntar dig för att du glömmer bort dem eller om du har för många för att söka igenom. Vi säger inte att du inte borde bokmärke saker för att läsa senare, bara vara medveten om var du lagt dem och hur länge de har varit där.

Skapa en mapp med namnet “Läs Senare” och sedan när du läser dem—eller regelbundet—att ta bort allt som inte är relevant längre.

Använd det inte Som en catch-all

Även om det kan vara frestande att spara allt är av intresse, bör du reservera bokmärken för användbara verktyg/webbsidor och saker du tillgång regelbundet.

Var ärlig mot dig själv och ta bort något som du inte tycker är användbara. Om du har hundratals bokmärken, kan det vara dags att ta bort det receptet för “Den Bästa Chocolate Chip Cookies,” bara i fall du bestämmer dig för att göra cookies på helgen.

Med dagens tillgång till internet och kraften av en snabb Google-sökning—allt är på fingertopparna ändå, så det är lätt att bli av med dessa typer av bokmärken.

Spara i stället en artikel/recept att ha i Fickan, en gratis webbtjänst som sparar och synkroniserar artiklar till en enhet som har den tjänsten. Installera tillägget till Chrome—eller använder skriptbokmärket som tidigare nämnts—att möjliggöra en ett-klick-metoden för att spara en webbsida för senare, utan att belamra ditt bokmärkesfält.

När du skapar ett konto och logga in, allt du behöver göra är att klicka på Fickan ikon, och det sparar sidan till din “Ficka” för att läsa senare. Lägga till taggar som du tycker är användbara på fältet för att hjälpa till att organisera allt fint.

RELATERAT: Hur för att Spara Artiklar för att Läsa Senare med Pocket

En Anpassad Anteckningar

Om du surfar på internet och plötsligt en uppenbarelse, kan du skapa en anpassad anteckningar för att få dina idéer ner snabbt utan att lämna webbläsaren. Efter att du först skapa anteckningar, spara den som ett bokmärke så att du kan komma åt den när som helst genom att klicka på en knapp.

Högerklicka på ett tomt utrymme på bokmärkesfältet, klicka sedan på “Lägg till Sida.”

I dialogrutan ange ett namn som ska visas i bokmärkesfältet, kopiera följande kod i URL-fältet och klicka sedan på “Spara i:”

data:text/html;charset=utf-8, <title>Anteckningar</title><style>body {padding: 2%; font-size: 1.5 em; font-family: Arial; }”></style><link rel=”shortcut icon” href=”https://ssl.gstatic.com/docs/documents/images/kix-favicon6.ico”/><body OnLoad= ” handling.organ.fokus();’ contenteditable spellcheck=”true” >

Precis som att, någon gång måste du få något som du funderar på att skrivas ner snabbt, allt du behöver göra är att klicka på den lilla blå sidan ikonen som ligger på bokmärkesfältet.

 

Nu, när du klickar på bokmärket, ett tomt anteckningar öppnas i den aktuella fliken, redo för dig att låta dina tankar lös.

En varning till den egna anteckningar är att när du stänger fliken ingenting sparar. Detta är en engångs sätt att hålla reda på dina tankar och idéer samtidigt som du har den flik—och Chrome—öppna. Så om du stäng anteckningar, all viktig information som du skriver ner kommer inte vara där när du öppnar det igen.

Bokmärke Användbara Inställningar I Chrome

En stor sak om alla Chrome Inställningar är att du kan spara bokmärken till enskilda objekt för enkel åtkomst. Om du regelbundet få tillgång till inställningar i Chrome sida, historia, flaggor, eller någon Webbadresser används för felsökning, sedan överväga en mapp med bokmärken direkt till de mest använda Chrome Webbadresser.

Högerklicka på en tom plats på bokmärkesfältet, klicka sedan på “Lägg till mapp”.

Ge mappen ett användbart namn, klicka sedan på “Spara”.

När du har skapat ett hem för de inställningar du vill ha snabb tillgång till, allt du behöver göra är att navigera till inställningar, klicka på bookmark-ikonen, klicka sedan på “Klar” hela tiden för att se till att det sparas i den nya mappen.

Nu, den mest använda inställningar är endast ett par klick bort istället för att behöva öppna chrome://settings (inställningar) och bläddra för att hitta den specifika avsnitt.

Du kan visa en fullständig lista över alla Chrome Webbadresser om du skriv chrome://chrome-url-adresser i Adressfältet och tryck på Enter. Du kan bokmärka någon av dessa adresser om du klickar på den, klicka på ikonen star, precis som i exemplet ovan.

Organisera Bokmärken

Efter att du har använt Chrome ett tag, är du skyldig att ha en hel del bokmärken, göra bokmärken bar rörigt och jobbigt att försöka hitta något. Om du vill spara ansikte och återta bokmärken bar en gång för alla, är det dags att rita rent och organisera det att hitta bokmärken hanterbara igen.

Säkerhetskopiera Dina Bokmärken

Det första du vill göra är att backup/exportera alla dina bokmärken, detta gör det enkelt att rensa bort de flesta av dem och återställa allt som du av misstag råkar ta bort. Detta är en stressfri sätt att snabbt bli av bokmärken som du inte har klickat i år.

Tryck på Ctrl+Skift+O (i Windows) eller Kommando+Skift+O (macOS) för att öppna Bokmärken bar, klicka på meny-ikonen, klicka sedan på “Exportera bokmärken.”

Börja Rensa

När du säkerhetskopierar allt, det är dags att börja rensa. Höger-klicka på ett bokmärke eller en mapp och välj “ta Bort” för att radera det eller vänster-klickar på ett bokmärke och tryck på Delete-tangenten.

Använd en Förlängning för att ta Bort Dubbletter

Google Chrome har ett tillägg som möjliga, tar bort dubbletter, och slår samman mappar av alla dina bokmärken. Med ett enda klick, SuperSorter sorters kataloger rekursivt, tar bort tomma mappar, och har ett automatiskt sortera funktion som kör var femte minut, vilket gör processen så mycket lättare att hålla snyggt.

RELATERAT: Hur Declutter Din Webbläsare Bokmärken

Kompakt Bokmärken till Ikoner för Verktygsfält

De flesta av utrymmet tas upp av ett bokmärke i texten. Som standard, närhelst du till ett bokmärke för en sida, Chrome lägger en ikon följt av namn/titel på länken för att identifiera vilket bokmärke som snabbt. Men om du vill reklamera en del mycket utrymme som behövs på bokmärkesraden, pröva att ta bort texten helt och hållet för en minimalistisk approach.

Höger-klicka på ett bokmärke och välj “Redigera”. Från den dialogruta som öppnas, ta bort texten i fältet “Name” och klicka på “Spara”.

Om du inte är redo att ta bort texten helt och hållet, kan du alltid kompakt att det till något som fortfarande kan urskiljas från allt annat, som förkortning av “How-to Geek” till “HTG.”

Efteråt, alla bokmärken utan namn visas som en enkel ikon på bokmärkesfältet.

RELATERAT: Minska Bokmärken i Chrome till Ikoner för Verktygsfält

Organisera Bokmärken I Separata Avsnitt

Har du fortfarande en överväldigande mängd ikoner i bokmärkesfältet att du inte kan tyckas att kondensera ner ytterligare? Inga problem! Separata grupper av bokmärken med dessa extremt enkelt men ändå praktiskt webbplatser:

Den första metoden skapar en vertikal avdelare i bokmärkesfältet kan du separata ikoner, vilket gör det lättare att sortera ut allt. Allt du behöver göra är att gå till följande länk och dra den blå “Mig” – knappen direkt till där du vill att det ska separera dina bokmärken:

https://separator.mayastudios.com/index.php

Skapa flera separation barer genom att högerklicka på det bokmärke, välj sedan “Kopiera”.

 

Högerklicka på ett tomt utrymme på bokmärkesfältet, klicka sedan på “Klistra in”.

Upprepa vid behov och ordna dina bokmärken i snygg, organiserade i kategorier.

Obs: Den vertikala separationen linje fungerar bäst på Chrome teman att använda en grå eller silver färg på bakgrunden.

Om dina Bokmärken Bar har mappar med en massa bokmärken inne, sedan nästa metod som hjälper till att organisera med hjälp av en horisontell separation mellan poster. Detta bokmärke använder en osynlig ikon som kan användas för att skapa en fysisk separation mellan sparade sidor, där du kan bryta upp saker i kategorier för enkel referens senare.

Gå till denna webbplats som erbjuder en separator bookmarklet och dra den blå “Mig” – knappen till den mapp där du vill separata sidor/mappar.

För att skapa flera rader, bara kopiera och klistra sedan in bokmärket igen närhelst du behöver en fysisk separation eller sidor.

Pro Tip: Istället för standard namn, som du kan använda för att sätta mellanrum mellan streck längs med en kategori för att maximera din organisation ännu längre!

Nu när du vet allt som finns att få ut det mesta av dina Bokmärken, Bar, du är på väg att bli en riktig Chrome-användare. Vänner kommer att vara i vördnad för den nivå av organisation och produktivitet verktyg du använder när du surfar på webben.

 

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Använder vmstat-Kommandot i Linux
 • “Hur man söker (eller Skanna) För Kanaler på Din TV
 • “Varför Video Ringklockor Är den Bästa Smarthome Gadget
 • “Hur att Rapportera om Lösenordsfiske och Skadlig Webbplatser i Google Chrome
 • “Hur Söker du Alla Dina PC-Filer i Windows 10 Start-Menyn