Het Wijzigen van het Standaard Lettertype in PowerPoint

0
161

PowerPoint biedt verschillende manieren om het standaardlettertype wijzigen van een presentatie. U kunt een standaard lettertype voor nieuwe tekstvakken, zoeken en vervangen van specifieke lettertypen in de presentatie, of het wijzigen van het standaard lettertype voor de kop en de body-tekst en bewaar het voor toekomstig gebruik. Hier is hoe.

Het wijzigen van het Standaard letter type in Tekst-Dozen

PowerPoint biedt een grote verzameling van verschillende thema ‘ s en elk thema heeft haar eigen set van standaard lettertypes. Als je van het design van de thema ‘ s, maar u zijn niet bepaald blij met het lettertype, dan kunt u het wijzigen. De eenvoudigste manier om dit te realiseren is in het PowerPoint-Slide Master.

Als Microsoft punten, Master dia ‘ s controle van de algehele vormgeving van de presentatie. Dit omvat kleuren, achtergronden, effecten, en, belangrijker nog, lettertypen. Om toegang te krijgen tot het diamodel, ga je gang en PowerPoint opent, ga dan naar de tab “Beeld”, en klik vervolgens op de “diamodel” knop.

U zult merken van elk een exemplaar beschikbaar schuif sjabloon worden weergegeven in het linkerdeelvenster. Selecteer de eerste dia en klik vervolgens op de “Fonts” op de knop “diamodel” tabblad.

Een drop-down menu zal verschijnen. Hier ziet u een uitgebreide lijst van vooraf gedefinieerde kop en lichaam lettertype paren. Het selecteren van een van deze opties zal het wijzigen van de tekst voor de hele presentatie. U kunt ook kiezen voor de “Aanpassen Fonts” – optie aan de onderkant van het menu te kiezen voor uw eigen lettertypen.

Het “Aanmaken van een Nieuw Thema Fonts” – scherm zal nu verschijnen. Hier kunt u kiezen voor de stijl van het lettertype voor de kop en het lichaam, individueel. Aan de rechterkant ziet u een preview van de tekst. Zodra u klaar bent met dat, ga je gang en geef je nieuwe thema lettertype een naam in, selecteer vervolgens “Opslaan.”

Het wijzigen van het Lettertype via de Vervangen Lettertypen Opdracht

PowerPoint heeft ook een handige functie waarmee u kunt zoeken en vervangen van verschillende lettertypen in de presentatie. In de “Bewerken” – groep van de “Home” tab, selecteer de pijl naast “te Vervangen.”

Een drop-down menu zal verschijnen. Selecteer hier “Vervangen Lettertypen.”

“Vervang het Lettertype” venster zal verschijnen. Selecteer het lettertype dat u wilt vervangen en selecteer het lettertype dat u wilt om het te vervangen. Zodra u klaar bent, selecteert u “te Vervangen.”

Het wijzigen van het Standaard Lettertype voor Tekst-Dozen

Een andere mogelijkheid is het wijzigen van het standaard lettertype voor tekst-dozen. Om dit te doen, ga dan naar het tabblad “Invoegen” en klik vervolgens op de “tekstvak” knop.

Volgende, teken een tekstvak door erop te klikken en te slepen met de cursor naar de gewenste grootte. Typ de tekst in het tekstvak.

Nadat de tekst is ingevoerd, gelden de indeling naar deze tekst die u zou willen maken van de standaard. Dat is inclusief lettertype, grootte en kleur. Zodra je je hebt aangepast in de tekst naar uw wens, met de rechtermuisknop op het tekstvak. In het menu dat verschijnt, selecteert u “als Standaard Instellen Tekst Vak.”

Volgende keer dat u een tekstvak invoegen, zal het gebruik van dit lettertype formaat.

Sla Uw Standaard Lettertype in een Sjabloon

Als u uw instellingen wilt opslaan als een sjabloon voor toekomstig gebruik, ga dan naar het “File” tab en selecteer “Opslaan Als”.

In de “Andere locaties van de groep, klik op “Browse.”

Navigeer naar de locatie van uw Aangepaste map Sjablonen van Office. Dit bestand pad ziet er gewoonlijk iets als dit:

C:UsersuserDocumentsCustom Office-Sjablonen

Als je eenmaal bent op de juiste plaats, klik op de pijl in het “Opslaan als” venster.

In het menu dat verschijnt, selecteert u “PowerPoint-Sjabloon.”

Klik ten slotte op “Opslaan” in de rechterbenedenhoek van het venster.

Uw sjabloon met uw aangepaste lettertypen is nu opgeslagen.