Det Bästa Pomodoro Timer Appar och Tjänster

0
106
AlessandroZocc/Shutterstock

Som kämpar för att hantera din tid? The Pomodoro Technique är en enkel timer-baserade verktyg för ökad produktivitet, och vi har sammanställt de bästa apparna för att hjälpa dig att använda det.

Den Pomodoro Tekniken föddes på 1980-talet med Francesco Cirillo. Det är en enkel idé, men en som är mycket effektivt för många. Allt du behöver göra är budget din tid i korta steg om 25 minuter vardera innan du tar en paus i 5 minuter. När du har avslutat fyra Pomodoros (så, 100 minuters arbete och 15 minuters rast), du tar en 15-20 minuters paus innan du börjar om igen.

Det tar ett par dagar att gel med de flesta människor, men du kommer snart att upptäcka att det är ett bra sätt att bryta upp en hektisk dag på jobbet i hanterbara bitar med rimliga raster. Följande program kommer att bidra till att göra en tillförlitlig metod vana.

Och innan vi går in på detaljer, vill veta varför det heter Pomodoro? Det är uppkallad efter den italienska ordet för tomat eftersom Cirillo använde en kitchen timer formad som en tomat—precis som man sett ovan—som hans personliga timer medan utjämna time management-teknik. Så, nu vet du!

Här är de bästa Pomodoro timer appar och webbplatser där ute.

Bästa Webb-Baserad Lösning: Marinara Timer (Gratis)

Marinara Timer

Marinara Timer är en gratis webb-baserad lösning för att bryta upp din dag via Pomodoro-metoden. Webbplatsen erbjuder tre olika typer av produktivitet timer—traditionella Pomodoro, en anpassad timer med massor av alternativ för olika perioder, och en kitchen timer (där du ställa in en tid och glömma det). Den Pomodoro timer håller saker och ting enkelt. Arbeta igenom den 25-minuters cykel innan du tar en 5-minuters paus.

Det är den typ av sak du kan fortsätta köra i bakgrunden medan du arbetar med en ljudsignal att ge er en heads up på när du ska sluta. Bläddra ner sajten, och Marinara Timer håller koll på hur många Pomodoros du har slutfört och när du startade och stoppade dem också. Det är ett behändigt litet verktyg.

Vi har Marinara Timer på toppen av vår lista, eftersom det är ett perfekt sätt att prova på Pomodoro technique ut utan att tjafsa med att ladda ner en app eller köper något.

Marinara Timer

Bästa Smartphone-App: Focus Booster (Gratis-$2.99 per månad)

Focus Booster

Om en smartphone-baserad lösning verkar vara en smart idé att du, då kan du inte gå fel med Focus Booster. Finns för både iOS och Android, appen erbjuder en enkel Pomodoro baserat timer med anpassningsbara alternativ. Du kan justera saker som hur lång tid varje session är och hur långa pauserna är i mellan, även om det naturligtvis, det är klokt att hålla sig nära den ursprungliga idén.

Liksom att du kan etiketten och ange kunder och uppgifter i åtanke, så att du vet exakt vad du tar itu med nästa innan ett meddelande informerar dig om dina planer. Det är lite av produktivitet och tid för uppföljning rullade in.

Appar som är gratis för upp till 20 Pomodoro sessioner per månad med ett mer avancerat plan, som kostar $2.99 per månad och erbjuder 200 sessioner under denna period.

Ladda Ner Focus Booster

Best Windows App: Fokus 10 (Gratis)

För Windows-användare, Fokus 10 är ett måste Pomodoro Timer app. Det är enkelt och rakt på sak, precis som alla de bästa Pomodoro apps. Ställ upp dina timers och slå på Start, och appen gör resten för dig.

Det är möjligt att ha en klocka som tickar ljud i bakgrunden om du tycker att det hjälper din produktivitet, men det är det som gäller komplexitet går. Det är precis vad du vill från de flesta Pomodoro apps, dock. Visst, du kan inte slå upp rapporter om tidigare beteende men oddsen är att du bara behöver en liten påminnelse om att fokusera och Koncentrera 10 gör precis som för priset av en snabb nedladdning och inget mer.

Ladda Ner Fokus 10

Bästa Mac App: Vara Fokuserad (Gratis)

Vara Fokuserad

Denna artikel drivs av att Vara Fokuserad, ett Mac-baserad Pomodoro Timer app—inte riktigt, jag skriver på en MacBook, Vara Fokuserad är min go-to Pomodoro app, och jag använde det när du skriver denna artikel. Produkten är super enkel att använda. Det är helt enkelt gömmer sig i menyraden räknar ner minuter innan du tar en paus.

Du kan ange några detaljer om vilken uppgift du ta itu med just nu, eller lämna det som en grundläggande timer. Vad fungerar för dig. Ungefär som med andra liknande appar, du kan även följa dina framsteg och se vad du har åstadkommit varje dag eller vecka, vilket är ett trevligt sätt att göra dig att må bra om dig själv. Det är också möjligt att anpassa hur länge du arbetar och hur länge dina pauser, men vi föredrar att hålla sig med traditionella metoder.

Om du gillar appen, du ska vara glad att höra att det är inte bara gratis, men finns för både mac os och iOS—du kan använda samma gränssnitt på både din dator, mobil och surfplatta om du är en tung Apple-användare.

Vara Fokuserad Ladda Ner

Bästa Att-Göra-Lista Användare: PomoDoneApp ($27.49 per år)

PomoDoneApp

Om du har kommit så här långt på din produktivitet resa, så har du nästan säkert lärt sig att älska ett par ärendehantering apps längs vägen. PomoDoneApp ansluter till din favorit uppgift management service använder då din att-göra-lista för att dela upp tid via Pomodoro Technique.

Appen fungerar tillsammans med Evernote, Asana, Trello, Todoist, Basecamp, Wunderlist, Slack, och Jira, tillsammans med många andra tjänster, så det är sannolikt att vara stöd för din favorit sätt att organisera ditt liv. Förutom att Windows-och Mac-kompatibilitet, det är också ett Chrome-tillägg för extra bekvämlighet.

Liksom alla appar här, PomoDoneApp håller mig ur vägen och är fortfarande minimalistisk inställning. Det bara ger dig en knuff när du behöver det som mest.

Tjänsten kostar $27.49 per år för upp till tre integrationer, eller så kan du betala $48.11 per år för obegränsad integrationer. Kolla in vilka tjänster du använder för att räkna ut vad som är bäst för din situation.

Ladda Ner PomoDoneApp

Bäst För Trello användare: Pomello (Gratis)

Pomello

Innebär ditt arbete kretsar kring en till synes aldrig sinande virtuella hög med Trello kort? Om så är fallet, då Pomello är Pomodoro timer för dig. Det visar din Trello kort i Pomodoro uppgifter så att du enkelt kan ägna 25 minuters bitar av tid till varje uppgift.

Appen fungerar för Windows, Mac och Linux och tar bara några sekunder att ställa upp. Allt du behöver göra är att logga in på ditt Trello-konto, välj i en lista och välj ut en artikel som du vill ta itu med nästa. En gång lyfts fram, startar timern och Pomello låter dig veta när du har slut på tid och bör ta en paus. Det är positivt minimalistisk som.

De grundläggande program är gratis med $20 per år, köper du extra funktioner såsom möjligheten att exportera produktivitet data eller ställa in anpassade timer-ljud.

Ladda Ner Pomello