De Staat van VR Headsets in 2019: Wat Moet Je Kopen?

0
104

In de laatste drie jaar, virtual reality is niet precies de wereld in brand. Zelfs zo, 2019 is de vormgeving tot VR het beste jaar ooit, met nieuwe headsets die zou kunnen hebben de code gekraakt op wat gamers nodig hebben.

Immers, hoeveel mensen ken je met een kamer-schaal VR tuig in hun woonkamer? Waarschijnlijk niet veel, en volgens Statista, minder dan 5 miljoen stuks werden verkocht in 2018. Duidelijk, VR niet het vegen succes een aantal zou kunnen hebben gehoopt wanneer Oculus en de HTC vrijgegeven van hun high-end PC-tethered headsets in 2016. Maar dat betekent niet dat het feest over.

Is dit het jaar dat je moet zorg over de VR? Laten we een kijkje nemen.

Het is Nog steeds Alles Over Games

Toen we keken op VR headsets in 2018, de wereld was veel meer binaire; er waren een paar vastgebonden headsets zoals de HTC Vive en de Oculus Rift, en een hoop mobiele headsets die werken in combinatie met een smartphone. Er kan veel veranderen in een jaar, en de losse headsets—die niet vereisen een PC of een telefoon—dat zeiden we tegen waren gekomen, begonnen te komen.

Dat zei niets over de kern van een use case voor de VR is veranderd in het afgelopen jaar of twee; het is nog steeds voornamelijk over gaming. Er zijn verschillende heimelijke pogingen om de beurt VR in meer dan gaming platforms, zoals virtuele VR desktops (zoals de Oculus het Bureaublad en de multi-platform Virtuele Desktop) en cinema ervaringen. Maar virtuele bureaubladen zijn onhandig, en de video-platforms zijn prima facie inferieur aan de echte wereld van home theaters. Waarom zou je een film kijken in een headset—op een lagere resolutie en met de meshlike scherm deur effect zien we bij de meeste headsets—als je kunt kijken in de echte wereld op 4K plaats?

Dat gezegd hebbende, heeft HTC ook proberen om uit te spitten ruimte in de onderneming, met twee producten gericht op bedrijven. De HTC Vive Pro biedt een stap omhoog van de oorspronkelijke Vive graphics en is gericht recht aan zakelijke klanten. Zo wordt ook de komende HTC Vive Focus, een standalone-headset hoeft niet te worden vastgebonden aan een PC. Het is vroeg voor deze producten, en het blijft te bezien of er voldoende industriële, academische en enterprise-applicaties te laten VR vaste voet te krijgen in deze markten. Voor nu, de meeste van de industrie is op zoek naar de consument.

Dat betekent dat het echt over games. Op dit front, VR levert een uitbetaling die is zelden kort van opwindend. Eerste persoon spelletjes zoals Arizona Zon—een zombie shooter—zijn hart-pumpingly viscerale. In feite, ze kunnen overweldigend zijn voor sommige spelers; er is een verschil tussen het kijken naar een horrorfilm en dat wordt in één. Maar andere spellen hebben een bredere aantrekkingskracht. Laatste Aanval, bijvoorbeeld, verhoogt de real-time strategy-genre naar iets van wat Star Trek is almachtig man-kind Trelane zou kiezen om te doen met plastic soldaatjes.

Phaser Lock Interactieve

Het spreken van Star Trek, er zijn ook simulatoren, zoals Star Trek: Brug Crew, die je plaatst in opdracht van een ruimteschip (en is net als geektastically belonen als het klinkt). En dan is er de realistisch-genoeg-om-de geur-de-zout water WO2 sub simulator IronWolf VR. Er zijn ritme spellen, lightsaber games, en lightsaber ritme games. Als u hebben gespeeld in de 2D-versie van Blijven Praten en Niemand Ontploft, je bent het aan jezelf om te spelen de VR-versie, waarbij een speler kan een bom in VR terwijl omgeven door teamgenoten terug in meatspace, het helpen om te ontwapenen. En het is moeilijk om niet de liefde belachelijk charmante puzzel games als Thuishaven Huis. Ongeacht welk spel stap je in, wees niet verbaasd als je draagt een stomme grijns de hele tijd dat je in een VR-omgeving—en de sensatie niet slijten met de tijd.

Ubisoft

We willen er waren meer mainstream-ontwikkelaars bezig met het maken van grote, verhaal-gedreven vlaggenschip spelen, maar er is geen tekort van gaming innovatie, dankzij de talloze indie-ontwikkelaars die kleine games voor verschillende platformen.

Bottom line: VR gaming is niet een one-trick pony, een gimmick, of een rage. Je kan de band van een specifiek spel, maar de VR-ervaring blijft trekken je terug voor meer.

Vastgebonden Headsets worden Steeds Goedkoper en Makkelijker

Dus waarom niet iedereen een eigen VR-rig? Goed, er is weinig twijfel dat de kosten en complexiteit hebben gehinderd wordt aangenomen.

De “tethered” headsets die leidde de revolutie in 2016—de HTC Vive en de Oculus Rift—last van de hoge kosten, maar drie jaar in de prijzen te matigen. Early adopters waren bereid om $798 om een volledige Breuk pakket of € 799 voor een HTC-Vive, maar de Oculus Rift S (een upgrade naar de originele Rift) verkoopt voor $399.

Oculus

Ook de HTC Vive, die nog in wezen hetzelfde product die HTC uitgebracht in 2016, verkoopt voor $499, omlaag van $799.

Dat is nog steeds een hoop geld, en de complexiteit is nog steeds een achilleshiel. Vastgebonden systemen vereisen stevige Pc ‘ s met dure grafische kaarten. Oculus heeft een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti of beter, terwijl de HTC eisen een NVIDIA GeForce GTX 970. Als je al een gamer, waarschijnlijk heb je een PC die voldoet aan die specs, maar het kan in een kleine kamer die slecht aangepast aan de VR—zo moet u ofwel om deze te verplaatsen naar de woonkamer of voor een tweede PC. En voor de Vive kamer-schaal VR, moet je de berg trackers op de muur. Is het een wonder dat de goedkeuring is traag?

Als je bent toegewijd aan de betere gaming ervaring beschikbaar met een tethered headset, hoewel, er is verlichting op de horizon. Vorig jaar, in samenwerking met de traditionele hardware partners zoals Lenovo, HP en Samsung, Microsoft uitgerold zijn “Mixed Reality” headset (die impliceren zowel de VR en AR, maar in ieder geval voor nu zijn vrij stevig slechts VR ervaringen). Maar wat interessant is, is dat HP ‘s VR1000-100 MR headset draait op een PC met geïntegreerde graphics, bespaart u honderden euro’ s op de PC het is vastgemaakt aan.

HP

En als je liever de Vive de smaak van de VR, HTC eindelijk de draadloze adapter laat in 2018, dus je kunt nu sloot de kabels die de hoofdtelefoon aansluiten op de PC. Het is bevrijdend, maar het kost $299.

HTC

Inside-Out-Tracking Maakt VR Eenvoudiger

Een andere innovatie is de komst van de zogenaamde “inside-out” volgen.

Traditioneel, voor een headset om te weten wat de richting en de positie zijn (iets ingenieurs noemen zes graden van vrijheid—of 6DOF), moet u de externe drijvers geplaatst over de kamer. Oculus is dat door het plaatsen van een paar sensors in de voorzijde van de speelruimte; levert HTC een paar trackers genoemd Vuurtorens die moet aan de wand worden gemonteerd aan beide zijden van de speelruimte. Beide oplossingen worden aangeduid als “outside-in” omdat de externe apparaten zijn die naar de speeltuin in de gaten te houden op de headset en controllers.

Dit jaar echter, beginnen we te zien “inside out” headsets, en deze game changers. Door het plaatsen van een reeks van camera ‘ s op de headset zijn ontworpen om de 6DOF zonder externe hardware, eerste installatie sterk vereenvoudigd, en de headsets zijn zelf veel meer draagbaar.

De Oculus Rift S is een inside-out headset, die moet worden gesteld over het moment dat dit artikel gepubliceerd. Het verkoopt voor $399. En HTC is niet ver achter, klaarmaken voor de komende HTC Vive Kosmos, die ook af van de behoefte aan Vuurtorens.

HTC

Mobiele Headsets Zijn Nog steeds voor de VR Toeristen

Tot voor kort, toen het kwam tot VR, je had alleen twee keuzes: een prijzig aangebonden systeem, of een mobiele headset die je gebruikt op een geplaatste smartphone om de goederen te leveren. Er is nu een derde optie—standalone-headsets—die we zullen krijgen in een moment. Maar voordat we er zijn, het is de moeite waard erop te wijzen mobiele headsets bieden een grote waarde als u wilt dat om je tenen dip in de VR oceaan, vooral omdat je het kan doen voor onder de $100.

De gouden standaard voor mobiele headsets is waarschijnlijk de Samsung Gear VR, die plaats biedt aan een verscheidenheid van de Galaxy-toestellen.

Samsung

Als je niet een Samsung gebruiker, er zijn ook opties zoals de Google Daydream-Weergave, die werkt met een tiental toestellen, inclusief de Pixel 2, Pixel 3, en modellen van LG, ASUS, en Huawei. Of, is er de Pansonite 3D VR en het SAMENVOEGEN VR, beide werken met een breder scala van iPhones en Android-toestellen, en de kosten in de buurt van $50.

Deze headsets vertrouwen op uw telefoon voor de verwerking en grafische werken, waardoor de inhoud die wordt weergegeven is per se veel minder ingewikkeld dan vastgebonden headsets. En terwijl de headsets weten hun oriëntatie in de ruimte, ze vertrouwen op een controle op de headset of een handheld controller (standaard headsets als de Versnelling VR, Daydream Bekijken, en Pansonite) om je te laten bewegen binnen de VR-omgeving. Zelfs zo, een mobiele VR headset is een geweldige manier om uw voeten nat.

En er is nog een mobiele VR vermelding werken vermelden — Nintendo ‘ s Labo VR, die verfrissend anders. Je zou kunnen hebben gezien Labo. Het is een set van karton Schakelaar accessoires die kinderen (of volwassenen) kan verzamelen en te verwerken in een Switch gameplay.

Nintendo

Dus niet in tegenstelling tot de originele Google Karton, bouw je een Labo VR headset en plaats vervolgens de Switch waar u zou normaal dia in een smartphone. Het is allemaal een soort grillig (een van de headsets is in de vorm van een olifant; een andere is een vogel), en er zijn accessoires zoals blasters en camera ‘ s die u gebruikt in het kort, multiplayer games door het nemen van bochten met de headset. Op het einde, niemand (kinderen of volwassenen) hebben een eetlust voor het spelen met de Labo VR voor uren en uren op eind, maar het is een verrassend charmante inleiding tot VR.

Standalone Headsets Kan de Sweet Spot

Wat is er nieuw in de VR-universe in 2019 is de toenemende beschikbaarheid van zelfstandige VR headsets—modellen die geen verbinding met een PC of op een telefoon, omdat alle elektronica aan boord van de headset. Het is de logische volgende stap in de evolutie van de VR, en misschien de versie van VR-dat plaatst een en virtual reality-headset in elke woonkamer.

Een van de eerste zelfstandige headsets aan te komen was de Oculus Gaan, en omdat het op geprijsd en beginnen bij $200, het is een goedkope manier om te proberen een hogere kwaliteit VR ervaren dan wat je kunt krijgen van mobiele headsets zonder de kosten en complexiteit van een tethered systeem. Als mobiele headsets, het Gaat niet een kamer-schaal headset; het laat je niet vrij rond te lopen in een grote ruimte om te communiceren met uw VR universum.

Oculus

Maar dat is slechts het begin. Het lijkt alsof de toekomst van de VR kan goed zelfstandig headsets met inside-out tracking—dit verdeelt de noodzaak van een verbinding met een PC en verwijdert permanent trackers. Krachtige, high-fidelity VR dat is eenvoudig in te stellen en volledig draagbare klinkt overtuigend, en dergelijke apparaten zijn hier. De Lenovo Mirage Solo, geprijsd op $400, voorzien van inside-out tracking en die is al beschikbaar.

En, verzend-rechts over het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt, Oculus Quest is een soortgelijke inside-out zelfstandige headset, geprijsd vanaf $399. Deze kan blijken te zijn de headsets we hebben allemaal gewacht, en het is goed mogelijk verdringen vastgebonden VR-systemen in de komende jaren.

Oculus

Het is een VR-wereld

Met zoveel innovatie gebeurt in de VR-ruimte, beginnen we te zien headsets te veranderen in producten die zinvol zijn voor de gemiddelde consument eerder dan de early adopters—inside-out-tracking die het mogelijk maakt voor kamer-schaal beweging, stand-alone-headsets die het niet nodig hebben van een PC of smartphone, en slimme innovaties tegen elke prijs.

Terwijl dat geen garantie voor het succes van de VR in het huis, VR waarschijnlijk niet overal. We zijn het ontwikkelen van een eetlust voor de VR is, zoals aangetoond wordt door pop-up-VR ervaringen in winkelcentra en entertainment centra in het hele land. Dreamscape, bijvoorbeeld, biedt een handvol VR interactieve avonturen in het Zuidelijke gebied van Californië met de plannen voor de uitrol van extra locaties, die later dit jaar.

Dreamscape

De Leegte is een andere VR-ervaring al in een dozijn locaties, met interactieve ervaringen die gebaseerd zijn op dergelijke hoge waarde van intellectueel eigendom, zoals Star Wars, Ghostbusters, en Wreck-It Ralph. En gaming centers en arcades regelmatig zijn VR gaming met Oculus of Vive systemen die u kunt huren voor een paar (dure) lopers.

Wat U Moet Doen in 2019

Zoals u kunt zien, dit is een turbulente tijd om een blik op een VR-headset.

Als u wilt om te investeren $100 of minder in te zien wat alle ophef over gaat, een mobiele hoofdtelefoon, die compatibel is met uw smartphone is het een goed lapmiddel, vooral als het is voorzien van een hand-controller, zodat u niet hoeft te houden met een hand op de headset te bewegen over de omgeving.

Maar als je bereid bent om een aanzienlijke investering, wilt u misschien een paar maanden te wachten om te zien hoe het stof is neergedaald op het bordje van nieuwe producten neerzetten dit jaar. Er is geen ontkennen dat de zelfstandige headsets met inside-out tracking als de Oculus Quest voelt alsof de toekomst, maar het duurt meer dan een of twee generaties van deze apparaten voor de grafische prestaties tot de standaard ingesteld door tethered headsets.

In de tussentijd, als je kunt omgaan met kabels en PC systeem eisen, er is veel te zeggen voor een meer traditionele vastgebonden headsets als de Kloof ‘ S en misschien zelfs de aanstaande ($999) Klep Index (die verdubbelt op inside-out volgen, maar belooft met name een betere resolutie op een premium prijs). Als u interesse heeft in de VR en nog niet kocht een systeem, 2019 belooft een boeiend jaar.