Het Gebruik van Excel is Split Screen-Functie

0
108

Het splitsen van schermen, of horizontaal of verticaal is een geweldige manier om uw workflow stroomlijnen bij het gebruik van Excel. Met behulp van deze functie kunt u gelijktijdig weergave van afzonderlijke delen van een werkblad, zodat u om gegevens te vergelijken snel. Hier is hoe.

Met behulp van de Split-Screen-Functie

Als u een werkblad vol met gegevens, navigeren kan het heel omslachtig, vooral als u de gegevens wilt vergelijken uit verschillende delen van het werkblad. Het voordeel van Excel is de split-screen-functionaliteit kunt stroomlijnen van dit proces. Excel ook kunt u instellen hoe het scherm is verdeeld, omdat je de complete controle voor uw specifieke behoeften.

Het vinden van de split-screen functie is eenvoudig genoeg. Ga naar de tab “Beeld” en klik op de “Splitsen” optie.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar manieren om deze functie te gebruiken splitsen van het scherm.

Het Maken Van Vier Gelijke Kwadranten

Excel laat u splitst het scherm in vier gelijke kwadranten. Dit geeft u vier exemplaren van het huidige werkblad, allemaal op hetzelfde scherm! Om dit te doen, zorg er eerst voor dat je over de A1 in de geselecteerde cel.

Ga terug naar het “Zicht” tabblad en klik op de “Splitsen” knop. Dit zal splitsen uw scherm in vier gelijke werkbladen.

U kunt ook een tweak waar de splitsing is door te klikken en slepen van één van beide kant van een van de werkbladen, of de middelste sectie.

Verticale en Horizontale Splitst

Als u niet nodig hebt vier kopieën van het werkblad, kunt u splitst het scherm in twee in de plaats. U kunt splitsen van het scherm horizontaal of verticaal, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Om het scherm horizontaal splitsen, selecteert u een cel van Een kolom in een rij (Behalve voor de A1 cel). Klik vervolgens op de “Splitsen” knop op de tab “Beeld”. De split verschijnt boven de geselecteerde rij. Bijvoorbeeld, als we selecteer cel A5, de splitsing zal er als volgt uitzien:

Het splitsen van het scherm verticaal is net zo makkelijk. Selecteer een cel in een kolom naar keuze (met uitzondering van kolom A) in rij 1 en klik op de “Splitsen” knop.

U hoeft niet te voldoen aan deze regels precies zijn. Het selecteren van een cel van elke rij splitst het werkblad. Het enige ding om te onthouden is dat u, tenzij u selecteer een cel van de eerste rij of kolom, zal het scherm worden verdeeld in vier in plaats van twee.

Zodra u klaar bent met de functie en zijn klaar om het scherm terug naar een werkblad, klikt u op de “Split” optie weer uit te schakelen. U kunt ook slepen van de zijkanten van het gesplitste scherm bars aan de rand van het venster om de functie uit te schakelen.