Hoe op te Sporen Verborgen Bewaking Camera ‘ s Met Je Telefoon

0
98
Josh Hendrickson

Een familie onlangs ontdekt dat er een verrassing op hun Airbnb: een verborgen camera vermomd als een rookmelder in de woonkamer. Hier zijn twee manieren om te controleren voor camera ‘ s—in een Airbnb of elders—met alleen een iPhone of Android-telefoon.

Verborgen Camera ‘ s Zijn een Echte Gevaar

AMCSXH

Als je verblijft in een hotel of een Airbnb, verborgen camera ‘ s kan zorgen. In het geval van Airbnb, uw gastheer is verplicht om een lijst van alle camera ‘ s ze hebben, of ze al dan niet zijn ingeschakeld. Bovendien, Airbnb niet toe hosts plaatst camera ‘ s in de badkamer of slaapkamer, zelfs als dat een woonkamer met een campingbedje.

Maar, als dit één familie, de occasionele griezelig host kan nog steeds het verbergen van een camera en je niet vertellen. Verborgen camera ‘ s in een Airbnb niet een nieuw ding. Het probleem is niet beperkt tot Airbnb. Een recente nieuwsbericht beschreven het schrijnende verhaal van verborgen camera ‘ s live-streaming in het Zuid-koreaanse hotels. Meer dan 1500 gasten werden gefilmd en live gestreamd via het internet. Als verborgen camera ‘ s worden zelfs nog meer goedkoop, ze lijken te zijn popping up meer en meer.

Fabrikanten ontwerpen camera ‘ s, vermomd als andere alledaagse voorwerpen, zoals rookmelders, klokken, USB-hubs, zelfs draadloze opladers. Deze kunnen worden gebruikt voor rechtmatige redenen in uw eigen huis, bijvoorbeeld voor het verbergen van een camera een inbreker niet kunt vinden of om te controleren van een nanny met die persoon hiervoor toestemming heeft gegeven. Maar hoe zorg je iemand niet op je richt met een verborgen camera? Met één app en de camera van uw telefoon, kunt u een sweep voor verborgen camera ‘ s wanneer u incheckt.

Er zijn twee manieren om te scannen voor camera ‘ s met je telefoon. Ten eerste, als u toegang hebt, kunt u het scannen van het Wi-Fi-netwerk voor apparaten die eruit zien als de camera ‘ s. Maar dit vindt alleen camera ‘ s aangesloten op het netwerk. Ten tweede, kunt u zoeken voor nachtzicht camera ‘ s met de camera van uw telefoon. Als u een verborgen camera is niet verbonden met het netwerk is en geen nacht-visie capaciteiten, noch de methode zal ter plaatse, maar deze trucs zou zien de meeste camera ‘ s.

Hoe om te Scannen naar Netwerk Camera ‘ s

Veel plekken waar je blijven geven u toegang tot het lokale netwerk. U kunt dit gebruiken om uw voordeel met een app genaamd Fing. Fing maakt zowel de iPhone en Android apps. Beter nog, het is gratis en heeft geen advertenties. Fing vraagt u zich aanmelden voor meer functies, maar u zult niet nodig om dat te doen voor het apparaat als de poort scannen.

Het idee hier is om te kijken naar alle apparaten die zijn aangesloten op het lokale netwerk. Wij raden het loskoppelen van al uw apparaten (met uitzondering van de telefoon of tablet met Fing, zodat je minder dingen te sorteren. Sluit uw telefoon of tablet aan op het netwerk en vervolgens een open Fing.

Op Android, klikt u op de “Refresh” knop in de rechterbovenhoek van de app het scherm om te beginnen en ermee akkoord om de app locatiemachtigingen. De iPhone app voert deze stap automatisch.

Wachten op de app te scannen beëindigt, dan kijk je door de lijst van gevonden apparaten. U bent op zoek naar apparaten op het netwerk de app geïdentificeerd, wilt u een oogje houden voor iets dat toont een camera fabrikant (zoals Nesten, Arlo, of de Wyze), of lijsten als “IP-Camera.”

Zelfs als u niet ter plaatse een camera op deze lijst, inventariseren hoeveel apparaten u doen zien verschijnen en wat je kunt vinden rond de plaats waar u verblijft. Als er iets opvalt als ongebruikelijk (misschien met geen herkenbare details), en u niet kunt vinden een goede bron, schrijf het IP-adres. De volgende stap is het scannen op open poorten.

Als u een verdachte apparaten op het netwerk, zult u wilt scannen voor het openen van de poorten die apparaten worden gebruikt. Tik eerst op het “Netwerk” – knop aan de onderkant van het scherm.

Tik vervolgens op “Zoek het Openen van de Poorten.”

Typ het IP-adres dat u eerder schreef en tik vervolgens op de blauwe “Vinden Poorten Openen” knop.

De lijst zal tonen u welke poorten open zijn, en welke diensten zij gebruik maken. Houd een oogje voor RTSP en RTMP; die gemeenschappelijk zijn voor streaming video. Iets met HTTP-of HTTPS-als een service die u kunt proberen om verbinding te maken met een browser, die kan onthullen video streaming. Typ het IP-adres in uw browser, gevolgd door een dubbele punt, gevolgd door de poort in de lijst staan (i.e., 192.168.0.15:80).

Hoe Spot nachtzicht Camera ‘ s

Josh Hendrickson

Je zult niet altijd toegang hebben tot het lokale netwerk voor het proberen van de bovenstaande stappen. Zelfs als je dat doet, ze kan het niet helpen. Een verborgen camera zou kunnen worden op een apart netwerk, of te duister is gemakkelijk te herkennen. Als u nog niet gevonden camera ‘ s nog, u kunt proberen te kijken voor infrarood licht. De meeste IP camera ‘ s met infrarood voor nachtzicht. Terwijl de infrarode stralen zijn onzichtbaar voor het blote oog, heeft u al een apparaat dat kan helpen bij uw smartphone.

Sommige smartphones hebben filters om blokkeren van infrarood licht op hun primaire camera, maar zeer weinigen van hen zijn er filters op de camera aan de voorkant. Om te bepalen welke camera voor jou zal werken, pak een infrarood afstandsbediening als de degene die je gebruikt voor uw TV. Het punt op uw smartphone primaire camera en druk op de knop. Als u het licht zien op het scherm, dan kan het detecteren van infrarood. Als u dat niet, probeer het dan opnieuw met de front-facing camera.

Josh Hendrickson

Zodra u bepalen wat de beste camera te gebruiken, zet de lichten in de kamer die u wilt vegen. Zet vervolgens uw smartphone en op zoek gaan naar een gloeiende lichten. IP-camera ‘ s komen niet in een standaard configuratie, zodat u ziet slechts één, vier, zes, of een andere combinatie van lampjes. Ze worden meestal paars, maar soms wit. Je zal niet per se nodig om in de buurt van de verborgen camera. In de bovenstaande afbeelding, de camera is slechts een paar meter afstand. Maar neem een kijkje op een andere foto aan de andere kant van het huis:

Josh Hendrickson

De lichten in het midden van het beeld zijn dezelfde camera, slechts drie kamers verderop (een eetkamer, een woonkamer, en een studie). Dat is helder genoeg om opgemerkt te worden en rechtvaardigt nader onderzoek. Kijk niet alleen in het midden van de muren al, richt je smartphone op het plafond, openingen, zelfs verkooppunten. Wanneer de lichten op, kijken of er iets eigenaardigs. Heeft u een kamer hebt meer dan één rookmelder? Is er een USB-hub op een plek met geen andere elektronica? Als je aan een standaard spiegel en kijk naar je vinger uit een hoek, uw weerspiegeld vinger niet “contact” uw werkelijke vinger. Als je hetzelfde doen met een one-way glas, uw weerspiegeld vinger en echte vinger contact met (lijken te raken), en dat zou het verbergen van een camera. Merken out-of-place dingen kunnen u helpen bij het vinden van verborgen camera ‘ s.

Helaas, er is geen gegarandeerde methode voor het vinden van een verborgen camera. Maar het nemen van deze extra stappen wanneer je aankomt zal geven u de kans om te vechten, en hopelijk ook wat rust.