Hur till Ändra en Plats Kamera och Mikrofon Behörigheter i Chrome

0
58

Google Chrome kan du styra vilka enskilda anläggningar kan ha tillgång till din mikrofon och kamera. Om du inte ser någon video eller mic är inte plocka upp röst, kanske du behöver att ändra behörigheter Chrome är att ge till en webbplats. Här är hur.

Hur till Ändra en Plats Behörigheter i Chrome

För säkerhetsändamål, Chrome frågar du någon gång en webbplats begär åtkomst till din mikrofon eller webbkamera. Om du av misstag klickat på “Block” första gången du såg prompten, eller om du bara vill återkalla behörigheter som du tidigare gav vi kommer att visa hur du kan hantera dessa inställningar.

Att veta hur och var du vill komma åt inställningarna för att en webbplats behörighet till maskinvaran i din dator är viktigt om du någonsin behöver för att ändra din uppfattning om vad en webbplats som är tillåtna att använda.

Det finns i princip två sätt att hantera behörigheter för mikrofon och webbkamera till en webbplats: från Adressfältet eller i Chrome inställningar.

Ändra en Webbplats Behörigheter Från Adressfältet

Denna metod fungerar när du redan ställa in behörigheter för mikrofon eller kamera och vill ändra dem medan du besöker just den platsen.

Gå till webbplatsen som du vill ändra behörigheter för och klicka på lås-ikonen på vänster sida i Adressfältet.

Från den meny som visas, klicka på antingen mikrofon eller kamera, sedan från drop-down menyn, välj “Allow” eller “Block” och sedan klicka på X för att spara dina ändringar.

Efter att du sparat ditt beslut, du kommer att behöva uppdatera sidan för att ändringarna ska ta effekt.

När en webbplats har tillgång till din mikrofon eller kamera visas en ikon i Adressfältet på höger sida. Om du klickar på den här ikonen kan du alltid välja att blockera åtkomst eller att fortsätta låta webbplatsen för att få åtkomst. Igen, måste du ladda om sidan för att eventuella ändringar ska träda i kraft.

Hur vill Visa Behörigheter Från Inställningar i Chrome

För att visa din mikrofon och kamera behörigheter från Chrome inställningar, klicka på meny-ikonen och klicka sedan på “Inställningar”. Alternativt, kan du skriv chrome://settings/ i Adressfältet för att gå direkt dit.

En gång i fliken Inställningar, bläddrar du ner till botten och klicka på “Avancerat”.

Bläddra ner lite mer tills du ser “Innehåll Inställningar”. Klicka på den.

Väl inne Innehåll Inställningar, klicka på antingen “Mikrofon” eller “Kamera” för att justera dess behörigheter.

Även om du inte kan manuellt lägga till en webbplats för att tillåta eller blockera lista från Inställningar kan du se en lista för varje webbplats du har som tillåts eller nekas åtkomst till på denna sida. Sedan ta bort objekt som du tidigare har tillåtit eller blockerat åtkomst, allt du behöver göra är att klicka på papperskorgen intill en webbplats.

När du har tagit bort en plats från någon lista, nästa gång du går till webbplatsen, kommer du att bli tillfrågad om behörighet att få tillgång till mikrofon eller kamera när webbplatsen begär det igen.

Även om du inte kan ha Chrome globalt neka eller bevilja, för den delen—alla åtkomst till din kamera och mikrofon men om du skulle i stället att inte bli ombedd att fatta ett beslut, att gå tillbaka till antingen “Mikrofon” eller “Kamera” i Chrome Innehåll Inställningar.

När du är tillbaka i den här menyn kan du växla mellan “Fråga Innan du får Åtkomst” till läge off. Även om detta inte rekommenderas, du kommer inte bli ombedd att tillåta eller blockera en webbplats åtkomst till din mikrofon och kamera tills du växla detta slår på enheten igen.

Denna metod fungerar som ett litet kryphål för att aldrig bevilja åtkomst utan att förneka något. Från och med nu, kommer du inte längre att få ett snabbt när en webbplats begär åtkomst till din enhet. Att ta emot frågar igen, gå tillbaka till inställningar och aktivera “Fråga Innan du får Åtkomst till.”