Hoe Sluit het macOS Terminal Automatisch Wanneer een Proces wordt afgesloten

0
54

Als je een fan bent van shell scripts in macOS, heb je waarschijnlijk al gemerkt hoe het zal u verlaten met een nutteloos Terminal venster nadat het is voltooid. U kunt dit probleem oplossen van de Terminal van de instellingen.

Deze methode werkt alleen als je de lancering van een shell-script buiten bash, bijvoorbeeld door te klikken op het in de Finder of door het instellen van een aangepaste sneltoets om het programma te openen. Anders zal je gewoon terug naar de opdrachtprompt. U kunt altijd gebruik maken van killall Terminal om de Terminal app sluit zichzelf uit in een script, maar dat sluit alle open Terminal venster, dus het is niet ideaal.

Dit Gedrag veranderen in de Instellingen van het Profiel

Open de Terminal app van het Dock of in de map Toepassingen op, open de instellingen door te drukken op Command+Komma.

In het venster Instellingen, over te schakelen naar het tabblad Profielen. Het standaard profiel (de bovenste) moet worden standaard geselecteerd. In de instellingen aan de rechterkant, klik op de “Shell” tabblad en klik vervolgens op de “Wanneer de shell-exits” drop-down menu.

Het drop-down menu defaults to “niet het venster te sluiten,” maar je wilt dit veranderen naar “Sluiten als de shell verlaten netjes.”

U kunt ook het sluiten elke keer, maar op deze manier krijgt u nog steeds een foutbericht weergegeven als een proces wordt afgesloten met een nul exit status. Houd in gedachten dat je moet afsluiten het script expliciet met de opdracht exit om dit gedrag in alle gevallen.

Maar als je de lancering van de Finder, de opdracht afsluiten automatisch toegevoegd aan het script.

U kunt ook Gebruik maken van iTerm

iTerm2, een populaire Terminal vervanging voor macOS, zal automatisch het venster te sluiten bij een shell script wordt afgesloten. Als u al gebruik iTerm als uw standaard terminal, u hebt misschien gemerkt dat shell scripts gestart vanuit de Finder nog open met de voorraad Terminal app. Dit betekent dat je nog steeds hetzelfde probleem, tenzij u hebt ingesteld scripts te openen met iTerm.

U kunt wijzigen welke toepassingen scripts openen door rechts te klikken op het script in de Finder en dan kiezen voor “Get Info.”

Er zal een dropdown om te veranderen wat dit script wordt geopend. Stel iTerm en druk op “Change All” om deze wijziging van toepassing op elk script.

Standaard, als je al een iTerm venster geopend, er opent in een apart tabblad in plaats van een apart venster, en wordt het tabblad automatisch sluiten als het klaar is.